Çin'den "akıl almaz" bir keşif!

CHIP Online
28-12-2009, 20:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Uyuşturucu bağımlılığı, cinayet ve daha pek çok toplumsal olay: Çin hepsinin sorumlusunu buldu!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/cin- ... ir-kesif_17276.html

Resimlerle: Çinli kopya ayırt etme rehberi

Çin Merkez Televizyonu CCTV çalışıyor: Uyuşturucu bağımlılığı, ergenlik dönemi gebeliği ve hatta cinayet gibi toplumsal sorunların faturası, yine bilgisayar dünyasına çıkarılıyor...

Geçtiğimiz Perşembe günü yayınlanan 'Bir Caninin İtirafları, Bölüm 2: Çevrimiçi Şiddet ve Pornografi' başlıklı TV programında Pekin'deki bir ıslah evinde görüntülenen bir tutuklunun, sanal bir dünyada ekipman satın alabilmek için, gerçek hayatta işlediği cinayetler anlatılırken, hapishanelerdeki suçluların yüzde 80'inin, oyunlardaki şiddetten etkilenerek suç dünyasına girdiği vurgulandı. Haber sonrasında 'düzenleyiciler' tarafından incelemeye alınan popüler çevrimiçi oyunların hangileri olduğu açıklanmadı. Geçtiğimiz baharda Warcraft'ın Wrath of the Lich King adlı genişleme paketi de, Çin Hükümeti'nin sansürüne takılmıştı.

Bu ay, yine sansür habercisi CCTV'de yayınlanan bir başka haberde, uzun oyun maratonlarında enerjilerini ayakta tutabilmek için meta-amfetamin ve öksürük şurubuna bağımlılık geliştiren gençler konu edilmiş; tüm vakitlerini internet kafelerde geçiren gençlerin, duman altı ortamlarda; mesajlaşma programları ve 'online' oyunlara adeta esir olduklarını ifade etmişti.

Tüm konu: Çin'den "akıl almaz" bir keşif!

İzleyin: Firefox ile Çin işi Web!

Resimlerle: Çinli kopya ayırt etme rehberi

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Çin bu işi biraz abartıyor mu?

metin67
28-12-2009, 21:10   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
15 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2009

çin bu işi abartmıyor ABD yi bile FİNANSE eden bir devlettir..ABD başkanı BARRACK obama HÜSEYİN  BİLE demiştir..ayrıca benim ekran kartım kaç MB..? Hard Diskkim Yter mi ?

Basic21
28-12-2009, 23:32   |  #3  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
98 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

Emin olmamakla birlikte abartıyor gibime geliyor.Daha dünyada bilgisayar denilen kavramın b harfi bile yokken uyuşturucu kullanmak, cinayet işlemek, genç yaşta gebe kalmak gibi sorunlar gençliğin sorunları arasındaydı.