arkadaşlar öncelikle konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın,bu Cisco CCNA sertifikası nedir?bilen yada alan arkadaşlar bilgi verebilirlermi?bu sertifikayı alırsak iş bulabilirmiyiz?yada ne gibi faydaları olur bize,kolay gelsin.
Cisco CCNA Sertifikası
CCNA sertifikaları yetkilli kurumlar tarafından verilir arkadaşım. İStanbul / Ankara gibi bir yerdeysen bununla ilgili bir çok kurum var. Bunların önde gelenleri Bilge Adamdır ve netron'dur. Buralara giderek eğitimler hakkında bilgi alabilir ama sakın sakın çok para verme ve eğitimlerine öncelikle bir iki gün takıl gör bak hoca nasıl ordaki öğrencilerle konuş ama 1 tane ile konuşma hepsiyle konuş
Bilge Adam ve netron yalandır hemen hemen herkes bilir ki BTEgitim bu ülkede en cok mezun veren kurumdur... Ben eğitimimi orda aldım çok başarılılar
İngilizce bilmek şart hemde anadilin gibi çünkü sınavlar ingilizce,eğer bilmiyorsan 6 aylık ingilizce kursu ile serüvenin başlar.
İş konusunda ise kesin bulursun.Ama sertifikayı almak biraz zor.Dünyada bu sertifikaya sahip insan sayısı az.
4 kurluk bu sertifika eğitimi için 200 saat kurs görmen gerekli ama önerilen süre genelde eğitimi veren kurumlar tarafından uzun bulunuyor,40 ile 120 saat civarında cisco ccna kursları düzenliyorlar.
Her kurun modül sınavları ve final sınavı var. Senin bahsettiğin sınavlar kur final sınavları. (CCNA)
Yeni sınav sistemine geçiş yapmadan önce bu 4 kur final sınavını verdikten sonra akademi eğitimini tamamlamış oluyordun.Ardından eğer isterden ccna sertifikası almak için ccna sınavına ücretini ödeyerek giriyordun. Tabi bi de bu ccna sınavı öncesi voucher sınavına girerek belli bir notun üstünde alarak sınav ücretince ciddi bir indirim kazanabiliyorsun.
Şimdi, sınav sistemi değişti. Artık 2 kurun sonunda tabi final sınavlarını verdiysen voucher + ilk sınav ve 3. ve 4. kurlardan sonra da voucher +ikinci sınav şeklinde bir aşamadan geçtikten sonra ccna olabiliyorsun.
Kısacası cnap eğitimi ilk başta şart bunun için yetkili bir kursa devam etme şartı vardır. Ccna ise istersen hiçbir kursa gitmeden girebileceğin bir sınavdır tabii bu konuda bilgiliysen.Bu da imkansız