oyune yeni başladım dersler pek işe yaramadı ingilizcem var cat pat , oyunu bilenlere sorularım olacak (oyunu yukleyeli 2 gun oldu easiestte oynuyorum mö 300 lere kadar dayandım tabii komsuma bana saldırma ne istersen veririm diyerek ) sorularım mö döneme yöneliktir ona göre cevaplayabildiginiz kadar cevaplarsanız cok yardımınız dokunur
1.hemen hemen heryere workerlarım maden kurabiliyor, bu madenlerin hepsinden bana altın--stone vs geliyormu yoksa ben o madenleri gereksiz yere mi kuruyorum ? mesela stone yada altın madenini gösteren haritada bir işaret varmı ? varsa madeni oraya kurarım ordan altın-stone kazanırım ( hartitada dagların yanında sarı birseyler goruyorum ama altın madenimi emin degilim )
2.şehirlerimden bazıları population problemi veriyor ve yeni worker-asker-settler vs yapmıyor bunu diger sehirden settler yapıp yeni şehir kurarak mı cozerim baska yolları varmı ?
3. ilk basta yaptıgım 2-3 sehir iyi gelişiyor spearman i 4-5 turnde cıkarıyor ama sonradan yaptıgım sehirler cok yavas cıkarıyor sizce o sonradan yaptıgım sehirlerde while 1 turn yazan para kazanmayı mı işaretleyeyim yoksa sabırla 20-30 turn süren barracks gibi gelişmeleri mi yapayim
4.workerların açtığı sulama kanallarının bir faydası varmı ? sulama kanalı açmanın bir inceliği varmı yoksa rastgele sehrin icinde biyere mi acayim ?
5.şehre zoom yapınca içerdeki adamları eğlendirici,vergi toplyıcı,bilim adamı yapabiliyorum sizce hepsine bir görev vereyim mi ? yoksa onları oylece bırakayim onlar kendi işlerini görsünlermi workerları sehir icine almanın ekonomik olarak bir faydası varmı
6.savasırken ordu kuramıyorum, dusmanin 1 askeri var benim 3 var , 3 e 1 saldırmak istiyorum ama olmuyor adamlarımı sırayla yolluyorum bu seferde dusmanın 1 askeri benimkilerden 1 ni olduruyor ama 3 e 1 savassam daha kolay öldürürüm bunun bi çaresi varmı ?
7.ekonominin ayarladıgı yerde , bir smiley bide deney tüpü işareti var saga sola kaydırıp 0-100 e kadar birsayıa getirebiliyoruz ( sanırım deney tüpününün sayısını arttırınca bilime ayrılan parada artıyor) deney tüpünü kaça kadar getireyim ? yuksek degerlere getirirsem bilimsel gelişmem daha hızlı olurmu ?
8.çok asker yapmak ekonomiye zararmıdır ? her sehrin basına 2-3 asker koyuyorum savas yokken ve savas varken asker sayısını nasıl ayarlıyorsunuz ?
- 8 soru cok fazla biliyorum ama en son ageof II conq oynamıs biri için easiest bile zor geliyor