PC YE ÇİZİK VEYA LEKELİ CD Yİ YÜKLERSEK SATA 2 HDDYE ZARARI OLURMU
ÇİZİK VEYA LEKELİ CD
olur. hem de sadece SATA2 ye değil, bütün sisteme zarar verebilir.
ßozuk cd biLqisayara pek zarar wermez. sadece bilgisayar zorlayarak kasılmaya sebep olur.belli bir süre sonrada hata mesajı wererek cd de yapmak istediğimizi yapamamıza sebep olur =) Adramiti arkadaşıma katılıorum. sistemle bi alakası olmaz. Saygılar
neler olabileceğini ve nasıl olabileceğini bu arkadaşın açtığı diğer başlıkta basitçe anlattım. benim asıl branşım yazılım. makina kodlarındaki sinsi bozulmalarla çalışan dengesiz bir sistemde herşey dengesini kaybeder buna disklerdeki bilgiler de dahil. söylediklerimin hem teorik hem pratikte arkasındayım. mesleki ehliyetimi, 21 yıllık tecrübem ve itibarımı ortaya koyarak konuşuyorum ve ben bu güne kadar hiç yalancı çıkmadım ve mahçup olmadım. ya siz? neye güveniyorsunuz? değiştirdiğiniz birkaç PNP karta, okuduğunuz 3-5 dergiye, gezdiğiniz internet sitelerine güvenerek mi? ha, bizi kendi halimize bırak biz ortadoğu tipi teknokratız diyorsanız o zaman tamam, müsadenizle kaçarım. kimseyi rahatsız etmek, zorla doğruları öğretmek gibi bir saplantım yok. zaman en değerli varlığımız ve sınırlı.
tamam tamam konuyu değiştiriyorum :)) arkadaşlar forumda yeniyim de çömezliğimi maruz görün :)) bişey sorsam olur mu acep :)) benim şimdi bi samsung 120gb sp1203n diskim var ve son anlarını yaşıyor.. yakın bi zamanda mefta olur.. şimdi yine en az 120 olan bi disk alcam.. nası bi disk alsam uyumlu olur? (sata, sata2 pata, ultra ata) anakart sata destekliyordu sanırsam..
sata2 al we neden elindeki hdd mefta olucak onu anlamadım?
ya ben bu hardiske sın 3 ayda nerdeyse 4 kere format çektim... makineye bişey oluyodu sonra bi daha açılmıodu.. sonra makinenin harddiski görmediğini farkettim.. tekrar format atmak istedim ama sistemin diski bulamadığına yönelik bi uyarı aldım.. kasayı açtım kablolarını sçktüm taktım temizledim.. sonra makineyi tekrar açmak istedim ve hemen açıldı... sonra kapattım bi kaç saat sonra tekrar açmak istedim ama yine açılmadı .. harddisk kablosunun takıldığı yeri oynadım tekrar açtım ve açıldı..bu kaç kere oldu bilmiorum ama harddiskin kablo takılan yerinde bi sorun olduğu kesin.. tamir ettiriyim dicem ama çok uzun ömürlü olcağını sanmıyorum.. onun için yeni bi tane alıp sistemi ona kurup eğer çalışırsa iş görürse diğerinide external olarak kullanmayı planlıyorum.. nasıl ii olurmu sence? napabilirim ki başka?
Sorun belkide bağlantı kablolarında olabilir we dediğin gibi tam teşkilatlı tamir ettiricek biyer bulamassın(hdd arızalı ise) ama bana yetmiyor diosan al diğerinede bi harici hdd kutusu ile external olarak kullanırsın.
evet kesinlikle öyle. şimdi makineyi açarken yine aynısı oldu... nese ben markalara ve fiyatlara biraz gözatıyım .. saolasın..