Class Library

BETRAYEL
07-09-2010, 14:49   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2010

Merhaba arkadaşlar,

C# projemde yapmış olduğum Class Library leri windows formunda sorunsuzca kullanmaktayım lakin şöyle bir durum var, şayet yaptığım Class Library lerinin bir nesnesini formuma koymuş ve daha sonra bir değişiklik yaptı isem nesnem formuma eklediğim anda aldığı değerlere devam ediyor tek çarem nesne projemi rebuild edip formumdan o nesneyi kaldırıp tekrar koymamla düzeliyor. Bunu daha dinamik nasıl yapabileceğim konusunda bana yardımcı olabilir misiniz?

Aslında şöyle biraz daha açayım konuyu, 

Solition umun altında bir adet Class Library projem var bir adette normal bir windows form projem var.

Class Library de ihtiyacım olan text, buton, combo vb.. gibi nesneleri şu sekilde yapıyorum,

public class txtTCkimlikNo : Textbox
{
this.EnterMoveNextControl = true;
this.mask.maskedit ="xxxx";
this.bıla bıla bıla
}

sonrada normal windows form projemde bu Class Library iye ait dll refesans ettikten sonra solda tool larında oluşan txtTCkimlikNo nesnesini formuma atıyorum buraya kadar herşey normal taa ki ben yukarıda verdiğim kodda bir şey değiştirinceye kadar. Örneğin yukarıdaki kodda araya 

this.maxlength = 11;

ekler isem form benim nesnenin koddaki değerlerini daha evvelden aldığından , benim sonradan eklediğim this.maxlength = 11; kodunu yenilemiyor. Bende tek çare formdan txtTCkimlikNo nesnesini silip tekrar atıyorum ve bu sayede son halini formun içine alıyor. Umarım anlatabilmişimdir derdimi. 

Aslında belki bende yanlış yapıyor olabilirim bu nesne olayını daha başka teknikler var ise söyleyebilirseniz sevinirim. Bu arada asıl kodlar diğer makinam da ve o makina nete bağlı olmadığından örnek olması açısından buraya yazamıyorum.

Şimdiden teşekkürler..

muh34
18-10-2010, 00:34   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
215 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2010

this keywordu ile erismeye calistiginiz maxlength uyesinin,bir array veya baska bir nesne uzerinde dinamik olarak belirtilen uzunlugu aşan bir problem olabilir.Eğer programı bir container icerisinden check ediyorsanız,belirtilen klasordeki boyutsal veriyi incelemenizi tavsiye ederim.
 
Başarılar