Çocuklar için uygun PC yaşı ne olmalı?

CHIP Online
15-06-2010, 20:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Bilgisayarlar eğitimde harikalar yaratıyor ama peki ya çocuklar, bilgisayar ile ne zaman tanışmalı?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/cocu ... e-olmali_20663.html

Resimlerle: Çocuklardan Google harikaları...

İngiltere'de yaşayan psikiyatr Dr. Sigman yaptığı araştırmalar sonucunda, dokuz yaşının altındaki bilgisayar kullanan çocukların beyinlerinde büyük hasarlar meydana geldiği konusunda yetkilileri uyardı.

Bir konferans sırasında konuşan Dr. Sigman; dokuz yaşının altındaki çocukların bilgisayar kullanması sonucunda, hem henüz gelişimini tamamlamamış beyinlerinde aksamalara yol açıldığına, hem de dikkat bozukluğunun had safhaya çıktığına deyindi.

Her ne kadar araştırmalar, bilgisayarla eğitimde çocukların öğrenimlerinin kolaylaştırıldığını gösterse de Dr. Singman'a göre yine de bu eğitim dokuz yaşından sonra başlamalı.

Bu tezi savunan Dr. Singman, aynı zamanda Remotely Controlled: How Television is Damaging Our Lives(Televizyon hayatlarımıza nasıl zarar veriyor) ve The Spoilt Generation(Şımartılmış nesil) isimli kitapların da yazarı.

Tüm konu: Çocuklar için uygun PC yaşı ne olmalı?

İzleyin: Windows 7'yi çocuklar bile kullanır

Resimlerle: Çocuklardan Google harikaları...

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce hangi görüş doğru?

can_yurdakul
15-06-2010, 23:55   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
778 mesaj

Bilgisayar İle 10 Yaşında Tanıştım Ve 10 yaşında Tanışılması Çocuklar İçin En Doğru Yaş Bence</

crackerweb
16-06-2010, 13:58   |  #3  
Üye
51 mesaj

Biz spoilt generation'dan önceki nesil olarak (Google'da arama yapıp da sonucunu bulamadığı zamanlarda çok mesutken;) öğrenim konusunda zorluk çekerken; tırmalaya tırmalaya öğrenmeyi denerken; onlara hazır lop (ve yanlış olma ihtimali çok yüksek olan) bilginin önlerine sunulması çok rezil bir olay.

Öğrenimin zorluğunun sevdirilmesi değil de bilgisayar'ın bedava ödev aracı olması,
henüz cinselliğini keşfetmemiş çocukların ergenlerden daha çok şey bilmeye başlaması ve tabi ki tüm bunların yanlış zamanda yanlış yerde kullanılmasından doğan sorunların hatta travmaların kaynağı olarak gördüğüm şey;
ailelerin bilinçsizliği ve kısıtlayıcılıktan (eskiden) sonsuzluğa (modernlik sandıkları sınırsızlık) bıraktıkları çocuklarının kendilerine bir canavar olarak geri dönmelerine içerlememesi için 10-12 yaşında alsın ateriyi oyun oynasın 12-14 arası başlasın bilgisayarı öğrenmeye. Internet'i de 13-14 arası keşfetmeye başlasın... 14 sonrası limitler yavaş yavaş sınırlı izinler haline dönüştürülür 15 yaşında ver saatli kısıtlama ile interneti... 18'e kadar denetim altında tut.

17-18-19 yaşta gözlenir, görmezden gelinir (belli belirsiz) ama ceza asla bırakılmaz.
20 sonrası da sınırlarını kendisi koymayı öğrendiği için onun insiyatifine bırakılır.

Yaş daha az olduğu için bu jenerasyonda varsa eğer yakınınız... ne acayipler, neler biliyolar, ve ne kadar yanlış şey biliyorlar inanamazsınız... Benim başımda 5 ayrı aileden canavar var... 11-12 yaşından beri internetteler... Bize internet senelik $100'dı telefon faturası da ayrı bir kavga sebebiydi. bunlara aylık 20TL veriyorsun çocuğu canavar'a çeviriyor.Yaşımız da 15ti. bizde sıkıntı yok. onlarda var ise sebebi sadece internet ve t.v.'u hayatınıza ne kadar yakındayken, ne kadar daha yakına soktuğunuza bağlıdır.

Bilgisayar 11 yaşımdayken eve girdi.Bu zamana kadar 2-3 sene t.v. aterileri vardı. 12 - 15 arası sadece bilgisayar kullandım (internetsiz) oyun oynamaktan sıkıldığım günden beri (11 senedir) kod yazıyorum. Internet'in en hızlı gelişim anına eşlik ettik. Ancak benim fikrim çocukların bilgisayar kullanımına özendirilmesinden ziyade internet yaşının yukarıya çekilmesi... Benim çok arkadaşım amiga ve commodore zamanından gelme... (15 yıldır bilgisayarla yanyana) hiçbirinde bi gram öcülük yok. Çünkü hepsi internet'e ancak 7-10 senedir sahip. Yaş olarak da 15 lere tekabul ediyor. Bi benim daha erken tanışma imkanım oldu o da 1-1.5 sene öncedir.

Yaş kısıtlaması olmadan bu işin altından kalkmak mümkün değildir.

kedij
22-06-2010, 04:03   |  #4  
Yıllanmış Üye
142 mesaj

çocukları robot değil insan olarak görüyorsak, her insan istediği anda bilgisayar kullanmalıdır :)