Çocukları internet tuzaklarına kaptırmayın!

CHIP Online
22-07-2008, 00:02   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Yapılan bir araştırmaya göre, çocukların azımsanmayacak bir kısmı seks içerikli sohbetlere giriyor.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Cocu ... ptirmayin_7882.html

Dünyayı küçük bir şehir haline getiren ve insanları bir araya getiren internet, bugün pek çok alanda yoğun olarak kullanılıyor. Gerçek bir bilgi hazinesi olan internet sayesinde aranılan hemen her bilgiye tek bir tıklamayla kolayca ulaşılabiliyor.

Diğer yandan madalyonun diğer yüzüne baktığımızda internetin en az yararlı olduğu kadar zararlı bir platform olduğunu da söylemek zorundayız. Elbette bunda virüsler, trojanlar, spy'lar ve spam gibi birçok faktör sayılabilir. Ancak bu bahsi geçen zararlılara daha çok bilgisayarlara ve içerisindeki verilere zarar vermesi yönünden dikkat edilmesi gerekir. Oysa internette bulunan bazı sayfalar var ki özellikle küçük yaştaki çocukları çok yakından ilgilendiriyor.

Çocukların bilgisayarlara ne kadar tutkun olduklarını hepimiz biliriz. Aileler de çocuklarını mutlu etmek adına çağın da gerektirdiği şekilde onlara bilgisayar temin etmektedir. Böylelikle çocuklarını mutlu ettiğini düşünen ana-baba bilgisayarla çocuklarını baş başa bırakmaktadır. Ancak bu durum çocuklar için ne kadar sağlıklıdır?

Geçtiğimiz günlerde The Carphone Warehouse tarafından yapılan geniş çaplı bir araştırma, işte tam bu noktada ebeveynleri aydınlatacak nitelikte bazı sonuçlar sunuyor. Peki nedir bu sonuçlar?


Tüm konu: Çocukları internet tuzaklarına kaptırmayın!


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Çocuklarınızın internet alışkanlıklarını kontrol ediyor musunuz?

waybe
22-07-2008, 00:24   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,376 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2008

ewet kontrol ediliyorum:)

goldeneses
22-07-2008, 00:56   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Ben henüz 27 yaşındayım ve evli değilim.Ama gerek bilgisayar sahibi olmam gerekse yeğenlerim ve çevremdekilerden edindiğim tecrübeyle söyleyebilirimki bilgisayar dostta olabiliyor düşmanda.Bana ilk bilgisayar alındığında 22 yaşında üniversitedeydim.İnternete bağlanmaya başladıktan sonra kendimi boşlukta hissettim ve o kadar geniş bir çevreye sahipki internet,sürekli genişleyen bir alanı var.Ama zamanla çevremi daralttım ve birçok siteyi engelledim ya da liste dışına attım.Bana kalırsa ailelerden başka okul ve sosyal kesiminde çocuklara ve gençlere gereken eğitimi ve tecrübeyi vermesi lazım.Yoksa bazı ülkelerde olduğu gibi bizdede internet başında beyin kanamasından ölen ya da obezleşen bir nesil olacak.

annekaz
22-07-2008, 02:09   |  #4  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

internet tecrübe işi herkes ilk oturduğunda normalde yapmadığı görmediği şeyleri yapabiliyor başka kimlikler oluşturuyor yada hoş olmayan sitelere giriliyor.Bu internet kullanmanın bir dönemi sonra sonra bu dönem geçiyor ve asıl kendini bir yerde buluyor ya blog yazıyor ya araştırma yapıyor ya sadece oyun için giriyor vs.Ben bilgisayarı salona koydum üniversiteye gidene kadar odasında tv yada bilgisayar olmayacak..o da yetmedi golden eye yükledim baştan çıkarıcı internetle çok güvendiğim çocuklarımı dahi yalnız bırakamam..