codec problemleri..

Atakanbasturk
15-07-2008, 16:10   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
44 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2007

Herhalde şimdi yazacağım problem dünyada kimsenin başına gelmemiştir. Bilenler veya bilmeyenler için söylüyorum: Avi den doğru düzgün bir rm veya rmvb yapabilen 3 program var: Realproducer, easy real media producer ve AVI to RM Converter adlı programlar. RealProducer ve Easy Real Media Producer bazı video dosyalarından kalite için seçenekleri çok fazla olan program. AVI to RM ise 2 seçenek dışında seçeneği olmayan bir program. Her neyse bu bilgiden sonra sorunumu söylüyorum:

RealProducer Plus ve Easy Real Media Producer de, video nun sesi mp3, aac, ac3, vs vs gibi sıkıştırılmış ses formatları ise, realproducer plus da dönüştürme başlamadan, easy real media producer de ise dönüştürme esnasında videonun sesi çalmaya başlıyor(prewiev açık falan değil). Dönüştürme bittiğinde ise video dosyası uzantısı rmvb olmasına rağmen(rv değil) video ses içermiyor.

Bu problem 2 ay öncesine kadar yoktu. 2 program da takır takır çeviriyordu ve ortaya muhteşem rmvb ler çıkyordu. Ancak nolduysa artık bu sorun başladı. 2 gün önce pc ye format attım, gene birşey değişmedi. Real Player kurdum(hani codeclerle beraber geliyo ya) gene bişi değişmedi. K-lite codec pack var gene bişi değişmiyor. Anlamadım gitti çıldıracağım. Sitelerine yazamıyorum destek kısmında böle bişi yok sitelerinin. Zaten böyle bir şikayeti ingilizce nasıl anlatacağımı da bilmiyorum.


2. problem ise, virtual dub modu herkes bilir. İnanılmaz bir araçtır. Birazcık bilgiyle her bir videoyu(1-2 çeşit hariç) avi yapabiliriz. Sorun şu: Audio kısmında Compression sekmesinde bir sürü ses codeci var. Ancak pek çok videoda bunların hiçbiri aktif değil. Yani mesela LAME yazıyor ancak tıkladığımda LAME'e sağ tabloda hiçbirşey çıkmıyor. Bazı videolarda ise hepsi aktif oluyor.

Bu 2 sorunun cevabını bulabilirseniz çok mutlu olurum.

yineben
15-07-2008, 16:26   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
207 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

naptın sen yiğen :)))

Atakanbasturk
15-07-2008, 20:11   |  #3  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
44 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2007

Ben birşey yapmadım, kendi kendine oldu. Bu konuda bir bilgi veremeyecek kişiler lütfen cevap yazmasın.

yineben
15-07-2008, 20:49   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
207 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

bazen öyle  durumlarla karşı larşıya kalırsın ki yanıt bulamazsın!

HAYATA GÜLÜMSEMEYİ BİLMEK GEREK.