Beyler yeni anakart aladım, arkadaşın verdiği bir işlemci vardı onu takmak için. Neyse tüm kabloları taktım işlemci falan filan hepsi tamam. ama power tuşuna bastığımda cpu fan ı yarım tur dönüyor ve hiçbişey olmuyor, açılma yada herhangi bir hareket yok.. acaba soun neyden kaynaklanıyor olabilir ??? işlemci fanı tam oturmuyor dişlerinde sorun var acaba ondanmıdır ???
Çok Acil Beyler Bir Bakın !!
kardesim işlemciin anakartla uyumlu oldugun ve guc kaynagının yeterli olduguna eminmisin ?
işlemci anakartla uyumlu, güç kaynağı yeterli olurmu diye sordum anakartı alırken farkeden bişey olmaz dedi adam. Başkada aklıma bişey gelmiyor :S power girişini yanlış takmış olsamda acaba fan yarım tur dönermi, diyorum acaba onu mu yanlış taktım ?
islemci İntel Pentium Dual Core E2200
anakart ASUS P5G41C-M LX INTEL G41 DDR2 / DDR3 1333MHZ VGA ANAKART
psu intel rpg701a falan yazıyor
o zaman tetiklemesinde sorun var ve sanırım işlemcinde sorun var cunku hicbirsey baglamadan anakart işlemci ram olarak calışmalı sen bu sekilde bir dene istersen diger butun donanımları iptal edip
zaten bağlı durumda olan bi onlar var birde ekran kartı tabi.. Power tuşunu yanlış bağlamış olsam basınca yarım tur dönermiydi işlemci fanı?
İşlemci anakart uyumunda bir sorun gözükmüyor, psuyu bulamadım.
Yarım tur dönüp durması demek anlık bir güç gelip hemen kesilmesi demek.
Yani benim fikrim kabloları kontrol et ( en azından bilen birisine sor neyin nereye takılacağını. )
Bir diğer sorun ise senin bahsettiğin işlemci fanından kaynaklanıyor olabilir. İlk dediğimi yap düzelmezse bir bilgisayarcıdan işlemci fanı işlemcine uygun fan dene. Düzelirse satın alıverirsin.
İşlemci anakart uyumunda bir sorun gözükmüyor, psuyu bulamadım.Hallettim kardesim bilgisayarcıya götürdüm meğerse bios pili yerine tam oturmamış o yüzden açılmıyormuş benimde hiç aklıma gelmedi.. Neyse şimdi de adam dediki power suply bu anakarta yetmez dedi yenisi al dedi, fakat bende ticari bir amaç sezdim :) eski power i kullansammı 248W yetermi acaba anakarta ?
Yarım tur dönüp durması demek anlık bir güç gelip hemen kesilmesi demek.
Yani benim fikrim kabloları kontrol et ( en azından bilen birisine sor neyin nereye takılacağını. )
Bir diğer sorun ise senin bahsettiğin işlemci fanından kaynaklanıyor olabilir. İlk dediğimi yap düzelmezse bir bilgisayarcıdan işlemci fanı işlemcine uygun fan dene. Düzelirse satın alıverirsin.
Hyr kardeş adam doğru söylemiş bnmde böle olmştu güç yetmiyor gerçekten ;) Sağlam bitane güç kaynağı al tavsiyem ASUS
1-----işlemciyi çıkar ve tam ve düzgün bir şekilde yerine taktığına emin ol. ayrıca işlemci fanı yerine oturmadığında işlemci kendini korumalk için reset atıyot olma ihtimali var.
2---- ramleri düzgün taktın mı?
ama yarım fan dönüşü işlemci ile anakart arasında iletim sorununa işaret ediyor.
hallettim beyler sorun yok hepiniz sağolun. bios pili tam oturmamış anakarta o yüzden açılmıyormuş bilgisayar. aklınızda bulunsun sizinde başınıza gelirse bios piliyle oynayın:D
Fiyatta artıyor öyle yahu :) Elektrik tasarrufuda psu nun kalitesiyle alakalı birazdan gücün pek önemi yok