çok acil ...

beautiful_member
20-12-2006, 23:47   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
37 mesaj

meraba arkadaşlar

Arama.ADOQuery1.SQL.Text:='Select * From MusteriTakip where SiraNo=StrToInt(Label1.Caption) ';

yukarıdaki bu cumlede hata veriyor. burd a yapmak  isteidğim label1  deki değeri alıp integer a  çevirmek ve sırano ya  eşit ise getirmek ama nedense  tanımlanmamış ifade  diyor..

Oonun için bend e aşağıdaki şekle  çevirip denedim sorun gerçekten orda mı  diye  bu şekil çalışıyor ama diğer  şekild e alamıyorum

Arama.ADOQuery1.SQL.Text:='Select * From MusteriTakip where SiraNo=11 ';

bir  syntax  hatası  mı  var  yoks a yardım cı oolursanız  tam süper olcakk....şimdiden teşekkürler..

beautiful_member
21-12-2006, 11:07   |  #2  
OP Yeni Üye
37 mesaj

Allaşkın arkadaşlar  şu  soruya  cevap  vercek bir  allahın kulu yok mu?  2 yıl aradan sonra  tekrar  lazım oldu ve delphide  bir  proje  yapıyorum.  Bu soru  bu kadar zor  olmamalı... Bu forumdaki kişiler hep  tecrubesizlerden mi oluşuyor.  Yok mu bir cevap yani..

roadster
23-12-2006, 19:42   |  #3  
Taze Üye
5 mesaj

ADOQuery nesnesinin SQL.Text özelliğine tahmin ettiğin gibi SQL kodları yazılır, gerekirse SQL fonksiyonları kullanılır. Kendi yazdığın SQL kodu içinde Delphi'ye ait StrToInt() fonksiyonunu kullanmışsın. Label nesnesinin içeriğini Integer'a dönüştürmeden kullanabilirsiniz. Labl metninin sağına soluna tırnak eklemek için se QuotedStr() fonksiyonunu kullanabilirsin.

Query1.SQL.Add('SELECT *From MusteriTakip where=' + QuotedStr(Edit1.Text));