önceleri deneme sürümü programlar kullandığım için süresi biten prog.ları yeniden kurabilmek için atardım.
şimdi sadece güvenlik ve hız amaçlı atıyorum. hız meselesini açıklayım: antivirüs kullanmıyorum. çünkü bütün virüsleri tanıyan bir program yok. olamazda. bütün antivirüs programlarınıda aynı anda kurup kullanma şansımızda yok. dolayısıyla hepimizin pc sinde büyük ihtimalle bişeyler olabiir.
işte format tüm virüsleri tanıyan ve silebilen bir antivirüs programıdır.
format için 2 3 saatini feda edersin. ki bazı virüsleri elle silmeye kalktığında belki daha fazla uğraştığın olur. bazı ayarlarları düzeltmeye kalkışırsın yine öyle. bazı virüsler harddiski işlemciyi remi yormaya yöneliktir antivirüsün tanımaz onu ve donanımın da ömründen yer seninde.
kısaca şöyle diyelim ben ayda bir format atıyorsam 1. günde bir virüs kapmışsam ve yakalayamamışsam bir ay pcme zarar verir.
eğer senede bir format atsaydım 365 gün zarar verecekti. üstelik sadece virüs te değil. onca programı kurar kaldırırsın kalıntıları asla bulup yok edemezsin. sistem dosyalarına hasar verirsin ama kıt kanaat çalışabilecek durumdadır çalışır. ordan bi hata verir burda filanca dosya bulunamadı der, bu şekilde bir kere pc yi açıp kapatmak bile harddiske formattan fazla zarar verir.
format atmak hdd ye zarar verir demekle; yaraya merhem sürülmez çünkü sürerken canımız yanar demek aynı şeydir.