arkadaşlar,
harici harddiskimin kablosunu,takmak için,kasanın usb portuna yaklaştırınca (temas filan yok ha ! yaklaştırınca) pc reset atıyor.şöylede bi garip durum var;kablonun diğer ucuna harddisk takılı olmasa bile yapıyor bunu.sizin başınıza hiç böyle saçma bişey geldi mi ?!!!!
çok garip bir arıza :)
ama kabloya harddisk takılı değilken,yani sadece kablo elimde,usb jakını usb portuna yaklaştırdığımda,yarım santım yada bikac milim kalınca da yapıyo bunu.Benim de aklıma harddiskte bir arıza olabileceği geldi hemen ve özellikle denedim bunu.sanki kabloda bilinmeyen bi güç birikmiş de bunu uzaktan usb portuna deşarj ediyoda reset atmasına sebep oluyomuş gibi...her hangi bir elektrik deşarj çıtırtısıda duymadım şimdiye kadar.ayrıca laptopta olmuyor böyle bir şey.çok garipve saçma durum :)
http://www.youtube.com/watch?v=2zwuEppAWeE
bir zahmet videoyu bir izleyin.biraz karanlık ama garip durum görülebiliyor
powersupply ile alakalı bir durum bu bunun için başka bir powersupply ile deneme yapmak gerekir veya powersupply,in boşta kalan bir güç soketlerinden bir tanesi kasaya temas ediyor olabilir ,
veya şu anki powersupply,i yalıtım yapmak gerekir ayrıca eğer harici yani usb-kart okuyucu gibi bir şey ise ondada bir arıza olabilir diye düşünüyorum ?
şunu farkettim;
eğer harddisk,laptopa takılı iken,silme işlemi yaparsam ve silme işlemini shift+del ile yaparsam,sonra,harddiski yada sadece kabloyu söküp pc nin usb portuna yaklaştırırsam böyle bir şey oluyor.ne kadar mantıklı bilemem :)
yukarda youtube linki var videosunu çektim.
şunu farkettim;evet video,yu izledim ve yukarıda dediğim gibi kasanda bir kaçak var ve bunu anlamanın en basit yolu başka bir powersupply ile deneme yaparak aynı şeyin olup olmayacağı veya usb soketlerini anakart üstünde başka bir yere takmak,varmı böyle imkan ?
eğer harddisk,laptopa takılı iken,silme işlemi yaparsam ve silme işlemini shift+del ile yaparsam,sonra,harddiski yada sadece kabloyu söküp pc nin usb portuna yaklaştırırsam böyle bir şey oluyor.ne kadar mantıklı bilemem :)
yukarda youtube linki var videosunu çektim.