pure kullanmasanız bile kis 2011 in güvenlik duvarını iyi yapılandırırsanız pure kadar korur pcyi kis 2011...bilgi icin cok tesekkurler yani guvenlik duvarı daha saglam olmus pure bunu anladım koruma yonunde aralarında bir farklılık yok demekkı dizüstü bilgisayarlar icin sanırım en iyisi kaspersky pure yanlısım varsa duzeltın
diğer farklarına gelince pure daki diğer farklar 3. parti bedava yazılımlarla pcye kazandırılabilir.....
ama işte pure alınca o 3. parti yazılımlara gerek kalmıyor......
ben ise bunu bilmeme rağmen kis 2011 i tercih ettim.. diğer olmayan özellikler benim için önemli değil ama başkası için önemli olabilir.....
backup özelliği rahatlıkla 3.parti yazılımlarla pcye kazandırılabilir....
usb şifreleme özelliği de vb aynı şekilde..........
pc security tune up özelliğinde dersem o da 3. parti yazılımlarla tamamlanabilir . (zaten bu özelliğin büyük bir kısmı kis 2011 de bulunuyor)
backup için ben acronis kullanıyorum....
burda aslında en önemli fark güvenlik duvarında yatmakta ..... ama eğer kis 2011 in firewallını iyi yapılandırırsanız pure firewalll kadar korur...... sadece pure da wifi koruma biraz daha ön plana çıkarılmış..
ama kis 2011 in firewallini kullanarak da wifi koruma yapabiliyorsunuz...
pure da ki firewall de adamlar bizim için firewalli yapılandırarak default %90larda firewall koruması yaparken kis 2011 de adamlar firewalli tam anlamıyla yapılandırmamışlar ; böylelikle %65-70 firewall koruması oluşturulmuş...
bunu bilerek yapmışlar ; herkesin pc kullanma alışkanlığı farklı olduğu için şimdi ben bir ayar dosyası versem (benim pcde düzenlendiği için firewall) aynı ayarı sizin pcde kullansanız sorun çıkacaktır......
nedenine gelince kullandığımız sistem yazılımlar ; donanımlar (wifi vs) farklı...... açık olan portlar farklı.....
bende kapalı olan port sizde soruna neden olabilir.....
bu yüzden herkesin kendi pcsinde kendi firewall ayarlarını oluşturması lazım... bir önceki mesajımda kis 2011 ve pure 2011 firewall nasıl yapılandırlır diye 2 tane sitenin adresini verdim...
arkadaşımız ingilizce olduğu için haklı olarak veryansın etmiş...
görüntülü resimli olmasada kis 2011 türkçe ve pure türkçe kullananlar kaspersky yazılımının ana ekranını açınız ;
sonra çıkan ana pencerede sol alt köşede yardım menüsü var ona tıklayınız (destek seçeneğinin solunda ) açılan yardım penceresindeki bütün yazıları okuyunuz ; orda hemen hemen bazı şeylerin nasıl yapılacağı yazıyor...
güvenlik duvarının nasıl kullanılacağı yardım penceresinde ağ koruması seçeneğinin altında yazmakta ;
lütfen kaspersky türkçe yardım kitapçığını okuyunuz ..... sitesindeki kullanım kılavuzu türkçe demelerine rağmen ingilizce iniyor....... ama kis 2011 türkçe kullanıcılarında programla beraber yardım menüsünde türkçe kitapçık gelmekte (insan kitapçığı biraz resimli yapar yahu)
ah karpesky ah sitesindeki kullanım kitapçığı (resimli olan ) niye türkçe değil yahu (türkçe yazmasına rağmen ingilizce iniyor)
işte burda ;
http://www.kaspersky.com/kis_latest_versions?chapter=207717266
türkçe dökümana tıklayın kis 2011 için.......... (benim istediğim ve insanların istediği kitapçık aslında bu ama ingilizce ; türkçe demelerine bakmayın..içinde her anlatım var ; resimli hemde .......)
ingilizce bilen birileri varsa kasperskye email atıp şu türkçe dökümana tıklıyoruz ingilizce iniyor desin..
şu hatayı düzeltsinler ........
insanlar kutusuna bir kitapçık koysa 100-150 sayfa fena mı olurdu yani...... (kullanma kılavuzu resimli)
Çok güvenli olması lazım? Banka işlemleri.
sayın nevrans diz üstü pc de pure yazılımınıda kis i de güvenle kullanabilirsiniz ;
pure da güvenlik duvarı daha iyi yapılandırılmış extra özellikleri var ; fakat eğer biz insanlar kisin güvenlik duvarını iyi yapılandırırsak pure kadar koruma sağlar.. yok eğer ben kisin güvenlik duvarını yapılandırma işini bilemem derseniz pure alırsınız.... adamlar pure un firewallinini default ayarlarda iyi yapılandırmış...
tamamen pazarlama taktiği........
ama merak etmeyin hem kis hemde pure iyi bir virüs programıdır....
ne alırsanız alın ister norton ,ister mcfae internet security vb bizler kullanmayı ayarlamasını bilirsek hepside iyi koruma sağlarlar ; sadece yazılımların birbirine karşı avantajları ve dezavantajları var.. mesela bazı konularda norton üstünken bazı konularda karpesky üstün olabiliyor......
ama orjinal anti virüs çözümü kullandıktan sonra kullanmayıda bilirseniz virüs olayı hiç dert olmaz...
iş aslında tamamen son kullanıcıda bitmekte........ yani bizlerde........
birde temiz sisteminizin backup yani yedekleyerek isterdiğiniz siteye girebilirsiniz o zaman ; isterse 1000 tane virüs bulaşsın ; hemen acronisle yada vb yedek alma programları ile yedeği döndürüp virüslere elveda diyebilirsiniz ; bu işlem 7-10 dakika sürer... tabiki yedeği bir dvdye yazdırmayıda unutmayın ; gerekirse dvd den geri döndürürsünüz sistemi.......
zaten laptopların dahili yedek alma programları var ; onlarlada yedeği dvd ye yazdırabilirsiniz.... mesela benim arkadaşımın laptobuna virüs bulaşmıştı ; hemen dvd ile yedeği geri döndürdüm. virüslere nanik yaptım......
yedeğiniz varsa takmayın virüse filan ; ama virüslü sistemlede bankacılık işlemi sakın yapmayın ; yada kredi kartı kullanarak internetten alış veriş yapmayın...
eğer kredi kartı ile alış veriş yapıyorsanız gidin bankanıza ve diyinki onlara ben bu kartı internet için kullanacağım ve limitim sadece benin kart hesabına yatırdığım kadar olacak ; ve asla yatırdığım paradan fazlası çekilemez diye talimat verin....
100 tl mi yatırdınız ; virüs lerden dolayı sahtekarlık yapılırsa eğer adam hesabınızdan 100 tl den fazla çekemez.........yatırdığınız para kadar yani........
yada sanal kredi kartı oluşturun onda hiç bir şey yapamazlar... paypalda oluşturabilirsiniz.......