Boyle birseye ilk defa rasliyorum,bu forum sayfasina girdigimden beri yaklasik 3 saattir bilgisayarimin saati 45 dakika kadar geri kalmis!!!???Analog saniyesini takip ettim yaklasik 3/4 saniyede bir takilip biraz bekliyor.Bu konuda bir fikri olan varmi?
Cok ilginc!!!!?????
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.Problemin anakartdan olduğunu sanıyorum!!!
kesinlikle anakarttan ama bi problem yaratacagını sanmıyorum...randevularına gec kalmaktan baska:)))
alıntı:
Gönderen : mkavgaoglukesinlikle anakarttan ama bi problem yaratacagını sanmıyorum...randevularına gec kalmaktan baska:)))
+10
senin sorununla aynı mı bilemiyorum ancak bu salak herifler windows NT de 2000 de yapmadıkları hatayı xp de yapmışlar. Bu saat olayı bi muaamma - Anakartın içinde pil var saat gücünü pilden alması gerekiyorken nereden alıyorsa saat geri kalabiliyor.
Çalıştır > command > net start w32time yazın ya bunu sürekli yapın ya da
Çalıştır > services.msc yazın listeden Windows Saatini bulun (Windows Time) çift tıklayın başlangıç tipini manualden automatic yapın.
Bu saat olayını ağ içindeki bilgisayarlarda çok basit bir çözümü var. Çalıştır > command > net time \\bilgisayar_adi /set /yes yazarsanız
kendi saatiniz \\bilgisayar_adi adlı bilgisayarın saati il aynı olur.
ben bu işi \\bilgisayar_adi yerine \\server yazarak server'ın saatine göre ayarlıyorum
isterseniz : http://www.wown.com/j_helmig/nettime.htm