arkadaşlar bilgisayarıma virüs bulaşmıştı.Format attım. Attıktan sonra hemen kaspersky 2009 kurdum ama yine virüs buldu.virüs exelere bulaşıyor.Virüsün türü Win32 type nasıl kurtulucam. Acaba rom'a bulaşmış olabilirmi?
çok kötü nasıl kurtulucam
:) Format sonrası taktığınız bir cd de veya yüklediginiz bir programda olabilir. Benim mesela MP3 lerimde vardı Tabi bunu çok sonra anladım baya uğraşmıştım. Format sonrasında silinmeyecek virüs yok. Biraz daha dikkat edin. Sorun çözülecektir. Birde ..Combofix.. programı ile sorunu gidermeye çalışın.
formattan sonra da virüs buluyorsa, format cd sinde virüs var demektir, başka bir cd ile format atmayı dene.
bundan önce güvenli modda taratma yaptırabilirsin tabi..
kaspersky 2009'u cracklemek için program kullandıysanız ondan olabilir :D
bilgisayarın tamamına mı format attın yoksa sadece C ye mi birde format attıktan sonra ilk işin kaspersly yı yükle bir başka yok ise pc tool internet security den full scan yaptır crackli yaptıktan sonra
belki hdd bölümlerinden birinde vardır Cd dene bakalım
e yi biçimlendirmemiştim fakat orda virüs bulmadı ayrıca sistemim vista
neden 2010 u kurmadınız ?
programları da diğer disklerinizde yedeklediyseniz , programlardan da virüs bulaşmış olur.. yani format bi işe yaramadı !
şu program ile bir full scan yaptır bütün kurulum yaptıktan sonra
PC TOOLS İNTERNET SECURİTY 2009 veya diger serileri bütün herseyi yakalar ayrıca setting ayarlarsan daha katı bir tarama yaptırabilirsin
sana hard format onerırım eger arkadaslarında dedıgı gıbı xp cdnde sorun yoksa gerı donusu olmayan bır formattır bıde cdye cektıgın tasınabılır harddıske aldıgın dosyaları formattan once tarat yada ınternet cafe gıbı bı yerde tarat onlardan da olabılır hard format yaklasık 4 saat surer ama hard dısktekı tum bılgılerı sıler guvenkık noktası olusturur her formattan sora bılgısayar orda ıse wırus oda sılınır ama uyarıyorum bıdaha hıc bır bılgıne gerı ulasamassın oyuzden resımlerı programların vs herseyını yedekle kolay gelsın
senin işte baya zor benim ki kadar. sabah 9 da bi başladım saat 3 gibi kurtuldum menetten. en temiz çözümü linux başka ne yaparsan yap gene geliyor lanet virüs. ben normalde fark etmedim ama işlemci ram vs. upgrade edip format atmaya kalktığımda 6 adet 0 mb lık bölüm görünce uyandım. fdisk çektim başka yollar denedim yok. ms işletim sistemlerinin desteklemediği ext3 yada ext2 dosya sistemi ile tüm bölümleri silip tek bölüm olarak formatlayıp linux kurduktan sonra ms win cdsi ile formattan sonra düzelir virüsten eser kalmayacaktır. fakat bilgilerini başka bir yere yedekleyip güncellenmiş demo olmayan bir antivirüs kurmadan asla geri alma.
xp cd sı modifiyeli ise yani formatla birlikte programlarda kuruluyorsa tavsiye etmem, güncel sürüm olmayabilir, virüslü bozuk dosyalar olabilir. Temiz bir xp cd ve programlarıda cd den değil sitesinden yükle.
Ayrıca d klasöründe ise virüs c ye format atsan bile bişey değişmez ya da virüsü bulup yok edeceksin.