Çok Sayıda Radeon HD 5000 Sorunu Rapor Ediliyor

masterop86
29-01-2010, 13:37   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
97 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2009

Son günlerde ATI’nin yeni HD 5000 serisi ile ilgili forumlarda giderek artan sayıda şikayet okuyoruz. Şikayetler gri ekranlardan tutun da sistem çökmelerine kadar varabiliyor. AMD’nin resmi forumlarında 40 sayfa boyunca bu mesele tartışılıyor. Bizim forumlarımızda da böyle bir şikayet var.
AMD forumdakilere meseleyi araştırdıklarını ancak sorunun büyük olasılıklaWindows 7 sürücülerinden kaynaklandığı söylemiş. Üstelik basit bir çözüm önerisi de sunuyor:


Güvenli kipte ATI ve diğer tüm ekran kartı sürücü ve yazılımlarını kaldırın. Sonra tekrar yükleyin.

AMD’nin iddiasına göre bunu harfiyen yerine getirenlerden bazılarının sorunları çözülmüş. Öte yandan AMD’nin bu açıklamasını yetersiz bulan hala pek çok kişi var. İşin kötü yanı benzer sorunlar sadece Windows 7’de değil Vista ve XP’de de yaşanıyor. AMD altyapılı sistem kullananlar bunun bir bellek adresleme hatası olabileceğini öne sürüyorlar. Eğer belleğinizi standart ayarların dışında kullanıyorsanız veya anakartınız bellekle uyumsuz ise bundan dolayı çökmeler yaşamanız doğal. Yine de sorunun tam olarak bu olduğundan emin değiliz.Uzun lafın kısası sorunun kaynağının ne olduğu belli değil. Üstelik birdenfazla sorun kaynağı da olabilir. Bazı kullanıcılar kartlarını yenisiyle değiştiriyor. Bazıları da başka bir kart seçiyor. Kartını yenisiyle değiştirenlerden bazılarının sorunu kalmamış. Diğer kullanıcılar ikinci kartta bile sorun yaşamışlar. Tam bir karmaşa söz konusu.AMD’ye bizzat kendimiz soralım dedik ve aldığımız cevap şu oldu<

“Forumdaki iletileri sıkı bir biçimde takip ediyoruz. Sorunun kaynağının tam olarak ne olduğunu ve hangi şartlar altında ortaya çıktığını ya da ekran kartının mı yoksa sürücülerin mi hatalı olduğunu bulmaya çalışıyoruz.”
Hala, AMD’den daha fazla ayrıntı bekliyoruz. Böyle bir bilgi elimize ulaştığı zaman sizinle paylaşacağızKaynak::

Son Düzenleme: masterop86 ~ 29 Ocak 2010 13:42
Recep Baltaş
29-01-2010, 18:05   |  #2  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004

Böyle şeyler gayet doğal. Benzer bir durum da Vista çıktığında olmuştu. Microsoft raporlarında Vista'yı çökerten en büyük etkenin %30 oranda  nVidia sürücleri olduğu raporlanmıştı...Sonuçta mühendisler çözüm üretecektir. Olmadı kartı RMA edersiniz yenisi gelir olur biter...

Mert Arslan
30-01-2010, 11:18   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
104 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2009

pardon recep bey, RMA ne demek  oluyordu ?:)