Çok tartışmalı bir torrent "deneyi"!

CHIP Online
15-10-2011, 19:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Bu oyunu korsan indirenler, tam sürüm bir oyun indirdiklerini sandılar ama bakın içinden ne çıktı!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/cok- ... t-deneyi_29673.html


Resimlerle: Milyonlarca kez indirilen oyunlar!

Yeni bir anti-korsan şirketi, şimdiye kadarki en garip deneyi gerçekleştirdiklerini açıkladı. Vigilant Defender'ın kurucusuna göre şirket, Deus Ex Human Revolution'un kodunu değiştirerek torrent sitelerine tekrar yükledi. Oyunu indirip oynayalanlar ise ilk birkaç seviyeden sonra kendilerini tartışmalı bir deneyin içinde buldular.

Deus Ex: Human Revolution'ın sızan kopyalarının Mayıs 2011'de internete düşmesinin ardından kullanıcılar, bunun tam sürüm olmadığının, bir beta olduğunun farkına vardılar. Ancak paylaşımcılar, bir anti-korsan şirketinin bu garip planını farkına varmamışlardı. Kendini "yasadışı indirici" olarak tanıtan Vigilant Defender kurucusu James Grimshaw, bu sızıntının bekledikleri fırsatı kendilerine verdiğini söylüyor.

James, oyunda birkaç seviye ilerledikten sonra bir anketin bulunduğu sayfaya yönlendirdiklerini söylüyor. Bu sayfada kullanıcıya neden yasadışı indirme yaptığı, hangi torrent sitelerini kullandığı gibi sorular soruluyor.

James'e göre bu deneyin amacı, korsanların oyunu ücretsiz olarak denemesi ve henüz oluşturulan sistem yoluyla onu satın alması. James, dosya paylaşımcıları kucakladığını, yaptığı bu iş için üzgün olduğunu söylüyor ve özür de diliyor.

İşin ilginç yanı ise oyunun yapımcısı Eidos'un bu durumla hiçbir ilgisi olmaması.

Tüm konu: Çok tartışmalı bir torrent "deneyi"!

Resimlerle: Milyonlarca kez indirilen oyunlar!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Bu deneyle karşılaştınız mı?