format attım ve artık d ve g sürücülerine giremiyorum.girmek istdiğimde de böyle bir ekranla karşılaşıyorum.ne yapabilirim??
çokk acill
1- Bu sürücüleri C: yanında falan görebiliyomusunuz ?
2- Göremiyorsanız Görev yöneticisinden girip Sürücü lere baktıgınızda orada görebiliyomusunuz _?=
Konuyu biraz açarmısınız *
Bilgisayarıma sağ tık, Oradan da disk yönetimine tıkladıgınızda sorunlu sürücüler gözüküyormu ?
sanırım Format işlemi olmamış! ya işlem yarım kalmış ya da yanlış ayarda formatlanmış,
Bilgisayarıma sağ tıkla yönet de ordan bak bakalım D ve G Bölümleri görünüyor mu?
Burdan da bölüm sil yapıp tekrar dan bölüm oluşturabilirsin ve o bölümleri yenileyebilirsin tabi ardından temiz bi format şart.
disk yönetiminde görünmüyor :(
öncelikle bunun düzeltmesi çok zor...içinde önemli bilgileriniz varsa bunu geri almakta bunun düzeltmesi kadar zor : ))
öncelikle işletim sisteminizin cd/dvd nizi boot ederek açın..sonrasında yerel diskleri gösteren ekrana geldiğinizde D sürücüsünü silip , tekrar yaratarak bunu düzeltme imkanınız var..ya da direk D ye sağ tıklayıp biçimlendir derseniz çözülebilir..
D nin içinde alabileceğiniz verileriniz varsa bunu yapmak için ,
pardus işletim sistemi cd niz var ise dosyalarınıza PARDUS ile ulaşmanız 80% , denemeye değer ,
bunun dışında :
fin and muont programını bilgisayarınıza yükleyin daha sonra bunu yüklediğiniz klasörle birlikte bir flash disk içine atın. (aşağıyı okuduktan sonra anlıcaksınız ne işe yaradığını )
Bilgi için;
http://www.findandmount.com/tour/
sonrasında mini xp yi indirmeniz gerekiyor...indirdikten sonra bir cd ye yazın.
mini xp : http://www.google.com.tr/#hl=tr& ... fp=5eec163bf4380442
mini xp : Artık çöken windowsunuz yüzünden bilgi kaybetmeye ve ya nasıl alıcam bilgilerimi diye düşünmeye son.. CD den çalışan xp ile bilgisayarınızı hiç bir şey olmamış gibi açıp bilgilerinizi kurtarabilir.
bilgisayarınızı bu cd den açın ve ulaşamadığınız dosyalarınızı başka bir yere kopyalayın.
ama bu şekilde olmazsa o dosyalarınıza ulaşamazsanız (zayıf bir olasılık) flash diskinize attığınız Find and Mount klasörününden FindAndMount.exe yi çalıştırın ve diskinizi seçerek tarama (scan) yapın. Tarama işlemi bittikten sonra seçtiğiniz ve ulaşamadığınız diske ait partition yazan yere çift tıklayın. Sizden sanal bir sürücü oluşturmanızı isteyecek. Onaylayın.
sonrasında ise ulaşamadığınız dosyalarının olduğu sürücüye gireceksiniz..bu işletimi windows da yapabilirsiniz ancak, dosyalarınızın kopalanması saatlerce sürer..mini xp ile bilgisayarınızı açtığınızda bu kopyalama işlemi sadece 1 -2 dk..
sonrasında ise bilgisayarı yeniden başlattığınızda ulaşamadığınız dosyalar karşınız da olacaktır..
Çok teşekkür ederim, çok yardımcı oldunuz..