Her ne kadar donanıma her zaman büyük zararlar gelmese de bilgisayarımızda kullandığımız programlar sürekli çökebiliyorlar.Düzenli bakım yaptığınız zaman işletim sisteminizin ömrü daha fazla olabilir.
Çökmeyen Bilgisayar
- 1
- 2
KArdeşim Al 1tb bi disk oraya yedekle çükerse 30 dk ya format at sonra geri aktar diskten
Termodinamiğin 2. yasasına göre dünyadaki her şey entropisini artırmak zorundadır; yani her madde düzensizliğe doğru ilerlemek zorundadır. Bu yüzden de yazılım gerekli donanım bozukluklarından dolayı çökmeye mahkumdur. Sen ne kadar zorlarsan zorla fizik senin bilgisayarını çökertecektir. :)Bilinen anlamda evet ancak ne olursa olsun kapatıp açılınca yeniden normale dönebilen sistemlerden bahssediyordum
ya cokmeye bilgisayar var zaten neden olmasin . coken sey windows.Aslında çok doğru.mesela bazi laptoplarda bi tikla windows yukleyen sistemler var.
kaldi ki bisuru yontem var windows cokmeden once yedeginini aldiysan [microsftun uretmedigi programlar icin gecerli agirlikli olarak :P ]
cokmeyen bilgisayar var anma anakart yanar hd yanar gpu yanar cpu yanar yanar mi yanar.
ama degisir mi degisir. :P
yani lafin kisasi cokmeyen bilgisayar var ama birazcik uzmanlik gerektiriyor.
+ linuxlar var kopyala yapistir isletim sistemi olan linuxlar var .
mesela symbian oslar ceplerdeki kopyala yapistir tek tusla sistem yukleme var bazi telefonlarda.
telefonla ne alaka demeyin telefonlarin bicou nokialar felan isletim sistemi ve mini cpular kullanir.
hatta ben cep telefonu alirken cpu hizina ve ramin buyuklugune gore degerlendiririm.
ozel programlar var ceplerde cpu hizi ram miktar rom mikari felan ogrenilebiliyor
gerci cou 100 hz civarini fazla asamiyor ramleri de 200kb olursa kaliteli telefon diye bilinir. tabi onlar rame degil ramden kaynaklanan destekledigi programlara felan bakarak kaliteli diyolar ;
Bu günkü cep telefonları da bir çeşit bilgisayar olduğuna göre.
Yazılımı ve işletim sistemi içerisinde olduğuna göre
Zoraki işlem yapılıp programını değiştirmediğimiz sürece çökmezler
Olası bir dengesizlikte kapatılıp açılınca normale döner.
Bu mantıkla düşünürsek çökmeyen bilgisayar aslında varmış.
çökmenin asıl mantığı işletim sisteminin dengesizliği ise
İşletim sisteminin içerisine yabancı ve anlaşılmayan komutların girmesi
Birçok komutu aynı anda çalıştırıp işlemcinin yığılması olayını saymazsak
Demekki yapmamız gereken şey harddiskimizi sadece işletim sistemi ve driverler için ayırıp sadece okunabilir şekilde ayarlarsak. Kendi isteğimiz dışında herhangi bir yazılım atılmasına müsaade etmezsek aslında çökmenin önüne geçilmiş olacaktır.
NOT: Donanıma bağlı çökmeler çökmekten ziyade arıza sınıfına gireceği için hesaba katılmaz. çünki ilk yükleme esnasında donanım uyumluluğu zaten kontrol edilir.
Evet yedekliyorum zaten bütün verilerimi.Kastettiğim çalışırken word,excel gibi programların çökmesi.Çalışırken program çökmeleri genellikle iki şekilde olur.
1 Ya işlemci kapasitesi verilen komutları kaldıramıyordur.
2 ya da işletilen programın tüm komutları tam olarak yüklenmemiştir.
Konuyla ilgili olarak uzmanlarımızdan da bilgi almak isterdim
hesap makinesi çöker mi çökmez ama güncellenmesine gerek olmadığı için güncellenmez.Her zaman çalışır
İşte windows'a hesap makinesi mantığı ile bir chip'e yazılıp silinmemek ve değiştirilmemek üzere programlanabilir.Ancak bu seferde geliştirilebilir anında güncellenebilir olmaktan çıkar.
Dediğiniz mümkün hatta çok basit.Size isteseler sistem klasörlerini ve dosyalarını göstermezler bile.Hal böyle olunca böyle bir sisteme virüs sokmak da kolay olmayacaktır
hesap makinesi çöker mi çökmez ama güncellenmesine gerek olmadığı için güncellenmez.Her zaman çalışır
İşte windows'a hesap makinesi mantığı ile bir chip'e yazılıp silinmemek ve değiştirilmemek üzere programlanabilir.Ancak bu seferde geliştirilebilir anında güncellenebilir olmaktan çıkar.
Dediğiniz mümkün hatta çok basit.Size isteseler sistem klasörlerini ve dosyalarını göstermezler bile.Hal böyle olunca böyle bir sisteme virüs sokmak da kolay olmayacaktı
Böyle bir donanım karşısında güncelleme bence biraz gereksiz gibi.
Şöyle düşünürsek.
İlk Xp işletim sistemi çıktığında SP1 ile veriliyordu sanırım ( Benimkisi öyleydi) sistemi kurduğumda tıkır tıkır çalışıyordu ama SP2 yi yükledikten sonra sık sık kilitlenmeler oluyordu Belki de donanımla ilgili idi. Ama SP3 yüklenince fırtına gibi çalışıyor. Ama zamanla ağırlaşmalar ve çökmeler haliyle oluyor.
Ben böyle bir durumda oturmuş bir işletim sistemini EEPROM sistemine yüklesem ve bilgisayarı bu sistemle başlatsam. (Tabiiki yeterli kapasitede EEPROM varmı bilmiyorum)
Diyelim ki sistemi yapmayı başardık.
Virüsler girse bile kendisini bir yere kaydetmeye çalışacaktır. Sistem dosyaları EEPROM bölgesinde olduğu için oraya girmeleri imkansız olacaktır. sadece bilgisayarın belleğinde konuşlanacaktır. Ama bilgisayarımı kapattığımda tüm bilgiler silineceği için virüsler de silinmiş olacaktır. Tabiiki harici HDD bağlarsam bunu gözönüne almak lazım.
Tüm mesele bilgisayarı kapatıp açtığımızda ilk durumuna gelmesi. ilk durumu da haliyle iyi çalışabilen bir sistem olmalıdır.
Yani sistem dosyasını öyle bir kilitleyebilmeliyiz ki hiçbir yazılım içeri girememeli (Belki istersek kendimiz yükleyebilmeliyiz)
güncelleme derken olayı sadece sp1 olarak algılamayın,sisteme hiçbir ek veya değiştirme yapamazsınız.
Tema yüklemek gibi
Ayrıca üzerinde teori ürettiğimiz EEPROM sisteminin yapıldığını varsayalım
virüs sistem dosyalarına bulaşamadıktan sonra kişisel dosyalarınıza bulaşmasında hiçbir sakınca yoktur.
Ama mevcut sistem ile deep freeze kullanmak aynı şey değildir.
Mevcut sistemde virüs bilgiayarı restart edene kadar windows sistem dosyalarını kullanacak ve işlevini yerine getirecektir
Sonuçta işlemler virüs saldırısından ya da program uyuşmazlığından tutarsız davransa bile kapatılıp açılınca normale dönecektir.
Eğer detaylı hata raporu kaydedebiliyorsak olayları da inceleyebileceğiz.
Amiga bilgisayarlar buna benzer bir sistemle çalışıyorlardı. Virüs bulaşabiliyordu ama sadece disket zarar görüyordu kapatılıp açılınca normale dönüyordu.
Sonuçta böyle bir şeyin yapılabilme mantığı acaba sadece maliyet hesabımı
deep freeze tarih olmadı daima son versiyonunu kullanırsanız çökmeyen bir bilgisayarınız olur
ben 2 senedir aynı sistemi kullanıodum, daha 1 hafta önce win 7 yaptım çökertme konusu tamamen kullanıcı ile alakalı bir sorundur. birde virüslerden tabikide iyi bir virüs programı yüklersen ve pc kullanmayı biliorsan pc çökmeyen pc olur :)) çoğu insan pc kullandığını zannediyor ama sadece zannediyor.
ben 2 senedir aynı sistemi kullanıodum, daha 1 hafta önce win 7 yaptım çökertme konusu tamamen kullanıcı ile alakalı bir sorundur. birde virüslerden tabikide iyi bir virüs programı yüklersen ve pc kullanmayı biliorsan pc çökmeyen pc olur :)) çoğu insan pc kullandığını zannediyor ama sadece zannediyor.Akla başka sorular da geliyor.
Ben amatör bir kullanıcı olarak yanlış uygulamalar yapıp bilgisayarın çökmesine neden olabilirim. Ama işyerleri de mi benim gibi acep. Ben nice serverlerin çöktüğünü biliyorum. Üstelik serverlerde raid1 ile tam yedeklenme sağlanmaktadır. Ve en pahalı güvenlik duvarı uygulanmaktadır..
Bu arada eskiler bilirler ki COMMODORE64 bir nevi çökmeyen bilgisayardı. Program uygulamalarında hata verip kilitlense bile kapatıp açmakla yeniden sıfır oluyordu..
Mcafee arkadaşımızın söylemiş olduğu gibi hesap makinası mantığı da bir çeşit çökmeyen bilgisayardır. Tek farkı günümüz bilgisayarları çok daha fazla komut kümesi içermektedir.
ya kasayı alın bir yere koyun ellemeyin 16 sene sonra açın tertemiz.
bence isletim sistemini dvd ler gibi bir kere yazilicak sekilde dvd tarzi sdd den bile hizli bir alete yazacaklar ramide 1tb yapacaklar hdd sdd ortadan kalkicak ve windows live isletim sistemleri olan linux gibi herseyi aninda taniyacak.boylece isletim sistemi sabit kalicak cokmucek guncelleme icin yeni dvd yazicaz yani ssd den hizli olan alet.oda cok zor.linux live cd ler hic cokmezler.sistem neden coker biliyon mu silindiginde yada yer degistiginde coker.linux live cd ler sabit yazildigindan hic cokmezler.su fotografcilarin diskleri var kare onlarda kilit var yazmaya karsi korumali o belleklerden al bitane windows u kur sonrada kitle.muhtemelen windows acilmaz sonrada onari sec acilis dosyalarini hdd tasir sonra windows acilir ama hicbir sey kaydedemezsin windowsu kurdugun yere taki kiliti acana kadar.
bence isletim sistemini dvd ler gibi bir kere yazilicak sekilde dvd tarzi sdd den bile hizli bir alete yazacaklar ramide 1tb yapacaklar hdd sdd ortadan kalkicak ve windows live isletim sistemleri olan linux gibi herseyi aninda taniyacak.boylece isletim sistemi sabit kalicak cokmucek guncelleme icin yeni dvd yazicaz yani ssd den hizli olan alet.oda cok zor.linux live cd ler hic cokmezler.sistem neden coker biliyon mu silindiginde yada yer degistiginde coker.linux live cd ler sabit yazildigindan hic cokmezler.su fotografcilarin diskleri var kare onlarda kilit var yazmaya karsi korumali o belleklerden al bitane windows u kur sonrada kitle.muhtemelen windows acilmaz sonrada onari sec acilis dosyalarini hdd tasir sonra windows acilir ama hicbir sey kaydedemezsin windowsu kurdugun yere taki kiliti acana kadar.Çok doğru bir mantık.
yarar tabi deep freeze i yapan firma faronics son versiyon yani son sürüm son build kullanınca çökmeyeceğine garanti veriyor eğer çökerse gelin bize dava açınDeep-freeze bir yazılımdır ve harddiskin bir bölümüne yazılır. Sonuçta harddiskin ya da veriyollarının arızalanması gizli bölümü etkileyen virüsler gibi nedenler de bilgisayarın çökmesine neden olabilecektir.
Ben benzer bir donanım kullanmıştım. RADIX recovery card. Bu bile işe yaramadı.
Deep-freeze bir yazılımdır ve harddiskin bir bölümüne yazılır. Sonuçta harddiskin ya da veriyollarının arızalanması gizli bölümü etkileyen virüsler gibi nedenler de bilgisayarın çökmesine neden olabilecektir.o gizli bölümü etkileyen bir tane virus bulsana bana gidipte diğer çamur atanlar gibi deep freeze in eski versiyonlarını aşan virusleri önüme koymayın son sürüm son build deep freeze standard ı bir tane aşan gizli bölümü etkileyen yani ağ kablolarını çekip restart yaptıktan sonra hala silinmeyen bir virus bulun hadi benim pc de sistem ayrıldı bölümüde dahil tüm hdd ler deep freeze korumasında tabiki son versiyon
Ben benzer bir donanım kullanmıştım. RADIX recovery card. Bu bile işe yaramadı.
benim deep freeze aşıp windowsa yerleşecek ve deep freeze in silemeceği bir virus bul buraya koy
tabiki virus deep freeze in gizli bölümüne girip etkileyecek he sizin gibiler ancak çamur atar sizde çok iyi biliyorsunuzki deep freeze standard ın son versiyonunu aşacak bir virus yoktur olsaydı sizce şimdiye kadar faronics yeni versiyon çıkarmazmıydı adamlar boşuna mı gelin dava açın diyorlar lisanslı kullanıcılara ben lisanslı kullanıcıyım sonuçta bu kadar harikulade bir yazılımıa çamur atmak edepsizliktir tüm dünyanın kullandığı bir yazılım bu yazılıma çamur atanların neden attığınıda çok iyi biliyorum warez yollardan korsan deep freeze kuruyorlar sonra kaldıramayınca ancak çamur atın kedi erişemediği ciğere pis dermiş onlar kendileri daha iyisini yapsınlarda görelim programlamadan zerre kadar anlamayanlar gelip bu programa çamur atıyor bakmayın boyutunun ufak olduğuna aspack ile packlenmiş kaynak kodları vardır 1000 sayfa belkide daha fazla deep freeze i küçümsemeyin çok büyük bir yazılım projesidir deep freeze bu yazılımı lisanslı kullananların kaçı şikayetçi bu programdan %1 lik bir kısım ki tr den bir tane lisanslı kullanıp şikayetçi olan bir kişi bile bulamassınız emin olun afedersiniz ama deep freeze i warez yollardan kurup kaldıramayanlar sonuna kadar bunu hak ediyorlar softwares , operating systems , games licences are not for purchase
deep freeze licences are for purchase please if you like this is a wonderful software buy it other mean purchase it i believe it you like this software trust me really trust me this is wonderfull software best software my english is bad my grammar is too bad i am sorry deep freeze for purchase only are you understand ? thats best software deep freeze translate : yazılımlar işletim sistemleri oyunlar lisansları satın alınmak için değildir deep freeze lisansları satın alınmak içindir lütfen eğer beğendiyseniz satın alın bu harika bir yazılım satın alın diğer anlamıyla satın alın inanıyorumki bu yazılımı beğeneciksiniz bana güvenin gerçekten bana güvenin bu harika yazılım en iyi yazılımdır benim ingilizcem çok kötü benim dil bilgim çok kötü üzgünüm deep freeze satın alınmak içindir anladın mı işte en iyi yazılım deep freeze çeviri :
en son yediğim vurgundan sonra kredi kartı vurgunu deep freeze harici hiçbir yazılıma oyuna yazılımsal bir şeye para vermiyorum sadece deep freeze standard ın senede 2 adet lisansını alıyorum o kadar ingilizcem berbattır ama yinede yazayım dedim tüm dünya anlasın diye faronics de görsün diye hadi kalın sağlıcakla bu yazılımı bir kullanmaya başlayın bırakamayacaksınız benim 3-4 yıl oldu kullanmaya başlayalı 2 yıldırda lisanslı kullanıcıyım sorun yok hayat sorunsuz işte sorunsuz hayat hiçbir sorunsuz hayat kullanın bırakamacaksınız söz veriyorum inanın bana english : thats life thats nothing issues life nothing problem use it not drop it i promise believe me
Kızma adamım.
Biz burada deep freeze in iyi yada kötü olduğunu tartışmıyoruz. Konu başlığına göre tartışıyoruz.
Sonuçta her türlü yazılım harddiske kaydedilir. Bu kayıt Bazı sebeplerden dolayı silinebilir ya da bozulabilir. Bu durumda bilgisayar çökmüş demektir.
Ama bir yazılım ROM a (Read Only Memory) aktarılabilirse, rom'a herhangi bir şekilde müdahale edemediğimiz için bilgisayar kapatılıp açıldıktan sonra ilk durumuna dönecektir.
Kızma adamım.:) kızmadım zaten ama rom bellek üzeerine kaydedilen os çalışmaz bence sonuçta os her açılışta boot etmek için bazı dosyalarını değiştiriyor
Biz burada deep freeze in iyi yada kötü olduğunu tartışmıyoruz. Konu başlığına göre tartışıyoruz.
Sonuçta her türlü yazılım harddiske kaydedilir. Bu kayıt Bazı sebeplerden dolayı silinebilir ya da bozulabilir. Bu durumda bilgisayar çökmüş demektir.
Ama bir yazılım ROM a (Read Only Memory) aktarılabilirse, rom'a herhangi bir şekilde müdahale edemediğimiz için bilgisayar kapatılıp açıldıktan sonra ilk durumuna dönecektir.
bence os de rom bellek üzerinde çalışacaksa bios gibi çalışmalı yani ayarlarının geçici olarak kaldolduğu cmos belleğide olmalı
:) kızmadım zaten ama rom bellek üzeerine kaydedilen os çalışmaz bence sonuçta os her açılışta boot etmek için bazı dosyalarını değiştiriyorHah şimdi oldu.
bence os de rom bellek üzerinde çalışacaksa bios gibi çalışmalı yani ayarlarının geçici olarak kaldolduğu cmos belleğide olmalı
Ancak bios ta bir prom dur. Bilgiler üzerine sonradan da yazılabilir. Sonuçta bios ta bir işletim sistemidir. Ama bilindik işletim sistemleri gibi iş mantığına dayanmaz sadece hangi donanımın nasıl ve ne şekilde çalışması gerektiğini aklında tutar.
Eski bilgisayarları hatırlarsak.. Commodore64, atari veya amstrad bunlar işletim sistemi yüklenmeyen bilgisayarlardı.
Ama çoğu bilindik dillerden anlıyordu. Mesela basic, assembler ya da benzeri gibi.
Eğer bu bilgisayarlar mesela com.64 bir program çalışması esnasında çökerse ya da yanıt vermezse kapatıp açtığımızda sıfır format atılmış gibi baştan başlardı.
- 1
- 2