COMBOFİX

nitec-84
14-04-2009, 13:06   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
270 mesaj

selam arkadaşlar ben combofix hakkında sizden biraz bilgi almak istiyorum sorularım şunlardır combofix bilgisayardaki yüklediğim Limewire , Ares , Mozillafirefox , Opera Yahoo ADOBE flash player , winamp , easy cd-da extractor , windows live messenger , windows live mail , microsoft office 2003 , windows media player 11 , internet explorer , adobe reader , nod 32 vesayre gibi programlara zarar verebilirmi......  SORU 2:Ben bilgisayarıma büsürü müzik klip video yükledim bunlara zarar verebilirmi klasörlere zarar vere bilirmi resimlere zarar verebilirmi SORU 3:Combofix programın zarar verdiği şeyler nelerdir nelere zarar verebilir

Fatih_ARMAĞAN
14-04-2009, 13:10   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,804 mesaj

Outlook daki maillerinizin tarihleri ile ilgili sıkıntı dogurma şansı var.

diğer programlarda tarihsel bir dta var ise sıkıntı yaşamanız olası.

fakat bu sorunu denetim masasındaki tarih saat ayarlarını türkiye haricinde bir bölge seçip kaydettikten sonra tekrardan türkiye olarak seçip kaydederseniz düzelir.

nitec-84
14-04-2009, 14:24   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
270 mesaj

peki combofix müzik klip video resim oyunlar gibi şeylere zarar vere bilirmi

Fatih_ARMAĞAN
14-04-2009, 14:26   |  #4  
Yıllanmış Üye
2,804 mesaj
nitec-84
peki combofix müzik klip video resim oyunlar gibi şeylere zarar vere
hayır kesinlikle vermez..

nitec-84
14-04-2009, 14:33   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
270 mesaj

PEKİ dta nedir  ve combofix kurduğumda kullandığımda bilgisayarımdaki tarih saat ayarları bozulurmu ve dil değişirse ne yapmam gerekir

Fatih_ARMAĞAN
14-04-2009, 14:40   |  #6  
Yıllanmış Üye
2,804 mesaj
nitec-84
PEKİ dta nedir  ve combofix kurduğumda kullandığımda bilgisayarımdaki tarih saat ayarları bozulurmu ve dil değişirse ne yapmam
dta derken yanlış yazmışım Data demek istemiştim :)

yani bazen combofix çalıştırılmış bir makinada outlok daki mailllerin tarihlerini karıştığına şahit oldum.

denetim masasında bölgesel ayarlardaki tarih saat ayarlarını türkiye haricinde bir ülkeninkini yapıp daha sonra türkiye standardına alınca düzelmişti.

bunu söylemek istemiştim.

gölge etme
14-04-2009, 14:50   |  #7  
gölge etme avatarı
Yıllanmış Üye
220 mesaj

combofix......merak  ettim  kullandım  .kulanmaz  olaydım....gerçi  sorunu   çabuk   çözdüm ama  ya  başkası....kullandım   ilk  başlatmamda  xp  aktıpleştırmeyi  kaldırmış...bilgisayar  acılmıyor ..aktıfleştir  diyor  başka  bişe demiyor......yeniden başlattim f8  le   güvenli  mod  da açtım  sistemi geri  yukeledim  oldu...... combofix   merak  ettim   herkes  onu   tavsiye  ediyor   ne  işe  yaradığını  da anlayamadım  vessselam

Son Düzenleme: gölge etme ~ 14 Nisan 2009 14:51
Mustafa@PC
14-04-2009, 22:57   |  #8  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

Combofiz sadece malware lere zarar  verir...

piRe_
14-04-2009, 23:07   |  #9  
Yıllanmış Üye
1,183 mesaj
sorti611971
combofix......merak  ettim  kullandım  .kulanmaz  olaydım....gerçi  sorunu   çabuk   çözdüm ama  ya  başkası....kullandım   ilk  başlatmamda  xp  aktıpleştırmeyi  kaldırmış...bilgisayar  acılmıyor ..aktıfleştir  diyor  başka  bişe demiyor......yeniden başlattim f8  le   güvenli  mod  da açtım  sistemi geri  yukeledim  oldu...... combofix   merak  ettim   herkes  onu   tavsiye  ediyor   ne  işe  yaradığını  da anlayamadım  
Aktifleştirmeyi kaldırmaz sadece zararlı bileşenlerde combofix etkili olur ve bazı ayarları eski haline getirir. Demekki Windows'u cracklediniz yada antiwpa kullandınız,combofix de zararlı olarak algıladı. Bunda anormal bir durum yok.