Comfort 5000 ile Windows 7'ye bağlanacaksınız

CHIP Online
10-08-2009, 16:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Windows 7'den tam olarak faydalanmak için ne lazım? İşe bu klavye - fare seti ile başlayabilirsiniz.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/comf ... caksiniz_14459.html

Resimlerle: Klavye tasarımında yaratıcı fikirler

Microsoft'un yeni işletim sistemi henüz RTMsürümünü çıkarmış olsa da; onu destekleyici ekipmanlar piyasaya sürmeye başlandı bile.

Microsoft Wireless Comfort 5000'de bunlardan biri. Ergonomik tasarımı ile kullanım kolaylığı sunan yeni modelde tuşlar eski klavyelere nazaran daha az ses çıkararak belki de iş arkadaşınızın bu sesten rahatsız olmasına engel olacak.

TaskBar Favourites yani görev çubuğu sık kullanılanları gibi özellikleri ile aslında kullanıcıya büyük ölçüde yardımcı olacak bu ürün henüz ABD'de satışa sunuldu.

Görev Çubuğuna sabitlediğiniz ve açık halde bulunan uygulamaları hafızasına alan TaskBar Favourites özelliği kullanıcıyı klavyeden bütün verimi alma yönünde büyük ölçüde destekliyor.

Ayrıca kablosuz faresi bulunan bu sette BlueTrack denilen bir teknolojiden yararlanılmış ve birçok yüzey üzerinde çalışır vaziyette. Bu klavye ve fare seti 2.4GHz'den frekans alış verişinde bulunuyor. Belki de en çok merak edilen yanı da fiyatı. Şuan ABD piyasasında tam olarak 80 dolara satılan bu ürüne yakın zaman içerisinde Türkiye'den de ulaşabileceğimizi düşünüyoruz.

Tüm konu: Comfort 5000 ile Windows 7'ye bağlanacaksınız

Resimlerle: Klavye tasarımında yaratıcı fikirler

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Windows 7 için yeni bir klavye - fare seti alır mısınız?

PcMaKeR
10-08-2009, 17:02   |  #2  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj

Gerek duymuyorum. Çok para.

720p
10-08-2009, 17:05   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
480 mesaj

Benim elimde şu anda MICROSOFT WIRELESS LASER DESKTOP 6000 var. Microsoft'un kablosuz klavye setlerinde problem var. Bazı oyunlarda yön tuşlarını kullanırken tutukluk yapıyor veya hiç basmıyor. İnternetten sürücüsünü güncellememem rağmen bir sonuç alamadım.

Örneğin FİFA serilerinde sağ ok tuşu hiç basmıyor. Bu yüzden ben Microsoft'un kablosuz klavyelerini hiç önermiyorum alınacaksa Logitech veya A4Tech tavsiye ederim.

Kapalı Hesap (53751)
10-08-2009, 17:11   |  #4  
Kapalı Hesap
3,036 mesaj

Windows 7 için yeni bir klavye - fare seti alır mısınız?

Hayır.

uGuR.uK
10-08-2009, 17:19   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj

ürün güzel ama ihtiyacım yok, sırf windows 7 için almam. kaldıki elimdeki zaten iyi; MS Wireless Desktop Set 3000 (comfort edition). bu arada MS'in klavye-fare ürünleri süper olur, ben 2yıla yakın süredir kullanıyorum, öteki odadan kontrol ederken bile takılma yapmıyor valla(öteki odadan neyini kontrol ediosun gibi düşünebilirsiniz, orda milletle otururken müzik dinlemek için klavyemide yanımda götürürm, ordan çal-dur-şarkı adı yazıp buldur vs. amacıyla yani:)

PcMaKeR
10-08-2009, 17:29   |  #6  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj
Alıntı: uGuR.uK  
ürün güzel ama ihtiyacım yok, sırf windows 7 için almam. kaldıki elimdeki zaten iyi; MS Wireless Desktop Set 3000 (comfort edition). bu arada MS'in klavye-fare ürünleri süper olur, ben 2yıla yakın süredir kullanıyorum, öteki odadan kontrol ederken bile takılma yapmıyor valla(öteki odadan neyini kontrol ediosun gibi düşünebilirsiniz, orda milletle otururken müzik dinlemek için klavyemide yanımda götürürm, ordan çal-dur-şarkı adı yazıp buldur vs. amacıyla yani:)
Beğendim
Suya karşı neme karşı dayanıklı oluyorlar. kablosuzları a4tect, inca gibi modellere göre hızlı oluyor. Tepkime süresi çok düşük. pil ömrü iyi. Kalite abi.
İki firma var zaten logitech ve ms. gerisi pahalı olan modeller iyi..

ParanoiD
10-08-2009, 17:52   |  #7  
ParanoiD avatarı
Yıllanmış Üye
1,900 mesaj

Hayır almam.

AkyüzCan
10-08-2009, 18:27   |  #8  
Yıllanmış Üye
278 mesaj

Kimse alırım dememiş Üzgün "en iyi alıcılar satıcılar olurmuş "ben de şu anda microsoftun wireless keyboard setini kullanıyorum.Tamam kalite özellikle de soft tuş takımı uzun pil kullanımı - mause tek kalem pil ile dahi çalışıyor arzu ederseniz- sıvıya karşı dayanıklılık ;sorunsuz wireless ,microsoft yazılımlarına tam uyumluluk iyi idi de ;vistaya uyumlu logusu ile alıp sitesinden sürücü indirip kullanmaya başlamıştık, windows 7 RTM de ise bir takım multi media tuşları başta pause tuşu olmak üzere çalışmıyor uyumluluk modu güncel driver vs ne ise yapıldı artık W7 intelli point gerçek sürücüsünü bekliyoruz   -şu andaki bile beta 26.01.09 - diğer anlamda ise her işletim sistemi yenilediğimizde keyboard seti değiştirecek kadar lüks bir toplum olmasak gerek ama hediye edip ya da elden çıkartsam düşünürdüm almayı neden olmasin Soruki amerikalı  bizden daha mı farklı dünyadanEmin değil

Ciim
10-08-2009, 18:34   |  #9  
Yıllanmış Üye
454 mesaj

zaten logitech s510 kablosuz klavye ve mouse seti var.. olmamış olsada windows 7 veya başka herhangi bir yazılım için almazdım

uGuR.uK
10-08-2009, 20:28   |  #10  
Yıllanmış Üye
8,316 mesaj
Alıntı: AkyüzCan  
Kimse alırım dememiş Üzgün "eniyi alıcılar satıcılar olurmuş "ben de şu anda microsoftun wirelesskeyboard setini kullanıyorum.Tamam kalite özellikle de soft tuş takımıuzun pil kullanımı - mause tek kalem pil ile dahi çalışıyor arzuederseniz- sıvıya karşı dayanıklılık ;sorunsuz wireless ,microsoftyazılımlarına tam uyumluluk iyi idi de ;vistaya uyumlu logusu ile alıpsitesinden sürücü indirip kullanmaya başlamıştık, windows 7 RTM de isebir takım multi media tuşları başta pause tuşu olmak üzere çalışmıyoruyumluluk modu güncel driver vs ne ise yapıldı artık W7 intellipoint gerçek sürücüsünü bekliyoruz   -şu andaki bile beta 26.01.09- diğer anlamda ise her işletim sistemi yenilediğimizde keyboard setideğiştirecek kadar lüks bir toplum olmasak gerek ama hediye edip ya daelden çıkartsam düşünürdüm almayı neden olmasin Soruki amerikalı  bizden daha mı farklı dünyadanEmin değil
MS betaların üstüne yenilerini çıkaralı baya oluyor zaten, tam uyumlu güncel sürücüler. gir burdan indir uygun olanları:

http://www.microsoft.com/hardware/windows7/support.mspx

Son Düzenleme: uGuR.uK ~ 10 Ağustos 2009 20:29
AkyüzCan
10-08-2009, 23:07   |  #11  
Yıllanmış Üye
278 mesaj
MS betaların üstüne yenilerini çıkaralı baya oluyor zaten, tam uyumlu güncel sürücüler. gir burdan indir uygun olanları:

http://www.microsoft.com/hardware/windows7/support.mspx

Gülümsemesağol Uğur; ama bu tür sorunda ilk iş olarak verdiğin siteye -ki microsoftun keyboard ve mause driver sitesi - girecek kültürel alt yapıdayım  son  sürücüde  ITPx86_1033_7.00.260.0 ve denendi o da sorunu çözmüyor şu anda zaten sistemimde yüklü olan sürücüde o. Genede teşekkür...beta diye yazmamın nedeni de o ya ...yoksa kast ettiğim windows 7 beta olduğu dönemde çıkan sürücü değil

Son Düzenleme: AkyüzCan ~ 10 Ağustos 2009 23:18
uGuR.uK
10-08-2009, 23:32   |  #12  
Yıllanmış Üye
8,316 mesaj
Gülümsemesağol Uğur; ama bu tür sorunda ilk iş olarak verdiğin siteye -ki microsoftun keyboard ve mause driver sitesi - girecek kültürel alt yapıdayım  son  sürücüde  ITPx86_1033_7.00.260.0 ve denendi o da sorunu çözmüyor şu anda zaten sistemimde yüklü olan sürücüde o. Genede teşekkür...beta diye yazmamın nedeni de o ya ...yoksa kast ettiğim windows 7 beta olduğu dönemde çıkan sürücü değ
sorun ne peki? sadece play tuşunun çalışmamasıysa onun için klavye ayarlarından play tuşunu varsayılan getirip kaydetmeyi veya o tuşa görev atamadan boş bırakıp öyle kullanmayı deneyebilirsin. o durumun ayrıca yazılımlarlada çakışabildiğini söyliyim; şöyleki misal winamp'ta olduğu gibi ekstradan kısayol tuşları atanmış ise yazılımda sistemdeki harici tuşlar devre dışı kalabiliyor(vista ve eski sürüm sürücüleri kullanırken öyleydi, ama şimdikilerde yok o durum)Göz kırpma

kelly_1
11-08-2009, 00:15   |  #13  
Üye
69 mesaj

bence almaya gerek yok

AkyüzCan
11-08-2009, 00:33   |  #14  
Yıllanmış Üye
278 mesaj
sorun ne peki? sadece play tuşunun çalışmamasıysa onun için klavye ayarlarından play tuşunu varsayılan getirip kaydetmeyi veya o tuşa görev atamadan boş bırakıp öyle kullanmayı deneyebilirsin. o durumun ayrıca yazılımlarlada çakışabildiğini söyliyim; şöyleki misal winamp'ta olduğu gibi ekstradan kısayol tuşları atanmış ise yazılımda sistemdeki harici tuşlar devre dışı kalabiliyor(vista ve eski sürüm sürücüleri kullanırken öyleydi, ama şimdikilerde yok o durum)Göz kırpma
Sorun play tuşu değil olmasada olur zaten ;atama çözüm haklısın ama pause-mute- tuşu yani ses kontrol tuşları volume control zaten driver yüklemesende çalışır sadece display çıkmaz ama mute tuşu ki çok sık kulanılan tuş windows 7 RTM de sadece benim sistemimde değil multimedia keyboard takılı sistemlerde devre dışı uyumluluk modunda her versiyonda(xp service pack 2 dahil :) )  denedim. oturum açıp kapattığında çalışmaya başlıyor ama rutin standart açılıp kapanmalar da gene aynı microsoft a bildirdim zaten. İlgin içinde genede sağol uğurAşk

Son Düzenleme: AkyüzCan ~ 11 Ağustos 2009 01:08
uGuR.uK
11-08-2009, 11:02   |  #15  
Yıllanmış Üye
8,316 mesaj
Sorun play tuşu değil olmasada olur zaten ;atama çözüm haklısın ama pause-mute- tuşu yani ses kontrol tuşları volume control zaten driver yüklemesende çalışır sadece display çıkmaz ama mute tuşu ki çok sık kulanılan tuş windows 7 RTM de sadece benim sistemimde değil multimedia keyboard takılı sistemlerde devre dışı uyumluluk modunda her versiyonda(xp service pack 2 dahil :) )  denedim. oturum açıp kapattığında çalışmaya başlıyor ama rutin standart açılıp kapanmalar da gene aynı microsoft a bildirdim zaten. İlgin içinde genede sağol uğurAşk
rica ederim...