çook acil[:(]

fatihblk
21-06-2007, 13:52   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

arkadaşlar sata hardsike xp kuramıyorum. disketim de var kurlumda f6 ya basıyorum sis raidsys dosyasını yüklüyo deam edi xp yi kur dedim sis raid sys dosyasını bulamdı atla deyip devam ediyorum yeniden baslatınca xp yükleme ekranına gitmiyo hata ekranı geliyo karsıma. yardım cı oabilirseniz cok sevinirim .. acil acil acil

Borga-x
21-06-2007, 15:43   |  #2  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

disketin bozuk olabilir. Bence başka bır dıske tekrar yazıp dene. Bios ayarlarını kontrol et, sata suruculerini aktıf hale getır.

viking20
21-06-2007, 15:46   |  #3  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj

belki yararı olur:

------
SATA / SATA2 Format
Herkese selamlar arkadaşlar. Yazılanların hepsini tek tek okudum arkadaşların ellerine sağlık burada yapılacak 2 yöntem vardır. Bir bilgisayarcı olarak diğer arkadaşlarada faydası olması açısından yazıyorum:
1- Diyelim ki elinizde SATA Hdd var ve buna format atıp Windows yükleyeceksiniz. İlk olarak Anakart CD si içerisinden Kiminde Driver Bölümünde SATA isminde bir çoğunda ise RAID isminde driver ları olur bunları direk olarak bir disket içerisine atarsınız. ( SATA1 ise Windows XP SP2 otomatik tanır zaten ) tabii .oem uzantılı dosyanın olduğu driver atılacaktır. Daha sonra Windows CD si ile bilgisayarı başlatırız ve size ilk uyarıları ilk ekranda verir zaten altta yazar. Orada F6 ya basın ve devam edin. İşlemler devam eder ve sizden disket ister ozaman hazırladığımız disketi takarız ve entere basarız burada sizin işletim sisteminizi ve diğerlerini yazar size ait olanı seçin ve ilerleyin. Bundan sonrası zaten normal kurulum olacaktır.

Eğer SATA1 Kullanırsanız çoğu zaman sizden böyle bir şey istemez zaten ama SATA2 ise mutlaka bunu yapmalısınız ilerde başınızda ağrımaz.

2- Elinizde SATA2 Hdd var ve kesinlikle driver larını bulamıyorsanız yapmanız gereken şey basittir. ( Hemen driver sız nasıl olacak demeyin  ) Hdd nizi elinize alın ve düz bir şekilde masanın üzerine koyun arkada jumper takılan yer vardır zaten 3 bacak olur bunlarda. Soldan ilk iki bacağa jumper ı takın. Soldan olması gerek en sağdaki bacak boşta kalır. Bu nedemek oluyor derseniz SATA2 olan Hdd niz SATA1 e döner ve buda Pro lisanslı işletim sisteminizin anakartınızın bunu otomatikman algılamasını sağlar. Bu şekilde sadece normal kuruluma geçer ve devam edersiniz.
Olaylar sadece bu kadar arkadaşlar. Herkese kolay gelsin.
(alıntı).
----------------
SiSRaid.sys :

---------
Dosya \RAID\180\WINXP\SISRaıd.sys beklenmeyen bir hataya neden oldu :

foxcoon cd sinin içinden chipdrv dosyasının içindeki sis raid dosyasını açtım ve onun içindeki  disk_v2.00 dosyasını diskete attım.  sonra f6 ila windows kura başladım benden aydıt belirtmemi istegi zaman disketi takıyorum floppye enter liyorum  karşıma  cıkan seceneklerden secili olanı yani  winxp sis 964  raid controller i seciyorum enterliyorum manesef altta  gördüğünüz şekilde hata veriyor..
--
Arkadaşlar öncelikle sis yada via çipsetli anakartlar SATA bağlantı noktalarını raid yada scsi olarak algılar. Bu hatayı vermesindeki tek nedende driver doğru driver değil. 2 HDD ile falan ilgisi yok. Başka bir bilgisayarda anakart cd sinden diskete driver doğru bir şekilde yüklemeyi dene. Genelde disket oluşturmak için cd lerinde küçük programcıklar bulunur. Bunu bulup dene birde. Ama ilerde tekrar uğraşmak istemezsen intel çipsetli bir anakart al. İntel çipsetli anakartlar driver falan istemez. Marka yada model farketmez. Intel çipsetli olması yeterli.(alıntı).
-------
Beyler yardım Sata Format:

sata hard diskime format atarken karşılaştığım bi sorun war.S ye basıp aygıt belirledikten sonra disketi okuyo ve şu hatayı weriyo.
Dosya \RAID\WINXP\SisRaid.Sys beklenmeyen bir hataya(4096) neden oldu.Satır 21.
Daha fazla bilgi için:

yardımların için çok teşekkürler ama ben tek harddisk kullaıyorum sadece ikiye böldüm o kadar o raid olarak mı geçiyor?
ikiye bölmek raid olmaz...ama sen biostan sata raid i devre dışı bırak.... (alıntı).

Son Düzenleme: viking20 ~ 21 Haziran 2007 16:21
erkanc
21-06-2007, 16:22   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,213 mesaj

acaba diskete dosyları nasıl attın bu raid srücüleri indirince drvdisk vardır bunun içeriğini diskete kopyalaman gerekir ceta disket oluşturma toolları vardır bunlarlar disketi oluşturman gerekir

fatihblk
21-06-2007, 16:44   |  #5  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

başka bi disketide denedim yine aynı şey oldu. benim anlamadım disketten yüklüyo ondan sonra devam diyosun partition lar gelip xp yi kuracagn yeri seçiyosun ve enter diyosun. disketten yüklediği seyi yükleyemiyor diyo