öncelikle herkese selamlar. bazı sitelerde "Note: You need cookies enabled to log in" şeklinde yazı çıkıyor. nedir bu coekie ve nasıl açılır. ayrıca açmamızın ne gibi zararları vardır. benim işletim sistemim windowsXP SP2. yardım edin lütfen
cookie
firefox kullanıyorsan ayarlardan cerezleri kapa demissin.Bunu acmadan kayıt vs yapamam diyor site.Büyük ihtimal de forum vs üye girisi yapmak istediğin bir site de alıyorsun bu hatayı.Cerezlere izin ver.IE icinde cookie ye.
ilgilendiğiniz için teşekkürler arkadaşlar
cookie çeşitli sitelerin,seni tanıması için pc de bıraktığı bir çeşit izleme aracıdır.o siteme giriş-çıkış satlerin,sitede gezinme şeklin ayrıntılı olarak şifreli bir şekilde bilgisayarında saklanır.tek zararı gereksiz bir bilgi olduğu için pc nin belleğini işgal eder.internet explorer ve mozilla da çeşitli ayarlarla istediğin sitenin engellemesini ve iznini verebilirsin.başarılar...
ilgin için teşekkürler boomfunkmcs arkadaşım. yanlız ben cookie nasıl açılır özellikler onu merak ediyordum. nasıl açıp istediğimiz siteye izin veriyoruz.yardımcı olabilirmisin. teşekkürler
Firefox 2 icin.
Araclar->secenekler->gizlilik->cerezler->tutma süresi->"her seferinde bana sor" yaparsan girdigin her sitenin cerezini yüklemek icin sana soru sorar.Solunda ise sürekli tutmak istediklerini elle kendin girebilirsin.
Firefox 1.5 icin gene aynı yerde "cerezleri yönet"diye bir kısım var.
ilgin için teşekkürler lazrailefsanesi arkadaşım. yanlız ben i.e. 7 kullanıyorum.acaba explorer 7 'de nasıl açabiliriz cokie 'yi. veya ie 6 yıda söylersen oda işime yarar. şimdiden teşekkürler
arkadaşım,cookie senin görebileceğin ve fark edebileceğin birşey değil.güvenilir bulduğun sitelerin cookie bırakmasında sakınca yoktur fakat istemediklerinde elbetteki sakınca var.istediğin sitelerin cookie(çerez) bırakmasına el ayarlamalarıyla izin verebilirsin.eğer internet explorer kullanıyorsan şu şekilde istediğin siteye izin verebilirsin.sayfanın üst kısmından araçlar-internet seçenekleri-gizlilik-(açılır pencereleri engelle)ayarlar.buraya sitenin tam ismini yazmalısın.bu şekildee işlem tamam olacak.daha sonra işin bittiğinde CCleaner isimli programlada temizliğini yapabilirsin.yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.iyi eğlenceler
çok teşekkürler BOOMFUNKMCS arkadaşım.sitelere üyelikte bu problem çıkıyordu karşıma. inşallah işe yarar bu verdiğin yol.
merhaba
xp yi yeni kurdum ama bilgisayar açıldıktan kısa bir süre sonra kendi otamatik olarak kapatıp açı yor neden olabilir?
freefire22ilgin için teşekkürler lazrailefsanesi arkadaşım. yanlız ben i.e. 7 kullanıyorum.acaba explorer 7 'de nasıl açabiliriz cokie 'yi. veya ie 6 yıda söylersen oda işime yarar. şimdiden teşekkü
Cookie sil felan demiyor yahu alla alla lütfen cookie alımlarını aktif edin diyor.
O sitede iken üst kısımdan görünüm > gizlilik raporu oraya gelin o an bulunduğunuz sitenin adresi gözükür o adreslerin en başındaki satırda adrese sağ tıkla ve bu siteden gelen tanımlamaları her zaman kabul et de :)