Core i 7 ler Bu Sefer Bitti Gibi

Z1mBaBwE
23-04-2009, 14:39   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,674 mesaj

http://www.tomshardware.com/reviews/phenom-x4-955,2278-9.html

dextercan
23-04-2009, 14:43   |  #2  
Yıllanmış Üye
1,624 mesaj

2 oyuna göre değerlendimezdim ben bunu hem daha intel son sözünü söylemedi

Z1mBaBwE
23-04-2009, 14:51   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
2,674 mesaj

İki oyuna bakarak bu sonuca ulaşmadım donanımhaberde bir üye testlerin yapıldığı sitelerin linklerini vermiş bazı testlerde core i7 965 bazı testlerde ise phenom II 955 öne çıkıyor bazılarında ise kafa kafaya performans veriyor ona bakarsan AMD de son sözünü söylemedi

dextercan
23-04-2009, 14:54   |  #4  
Yıllanmış Üye
1,624 mesaj

göreceğiz bakalım her iki markada son sözünü söyleyince nolcağını şunu hala kabul edemedniz üst fityat işlemcilerinde intel her zaman daha performanslıdır ama fiyatlar düştükçe amd de daha ucuza daha iyi işlemci olduğu aşikardır

Mustafa@PC
23-04-2009, 14:57   |  #5  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

Bu yarış bitmez...

Bende bir intel kullancısıyım ama amd karşıtı değilim

Kabul etmek gerekir ki amd aradaki farkı kapattı.

dextercan
23-04-2009, 15:01   |  #6  
Yıllanmış Üye
1,624 mesaj

haklıın bu tartışma bitmez.yalnız amdnin rayı kapattığı doğru ama her zaman arayı kapatmakla kalacağı da bir gerçek

Mustafa@PC
23-04-2009, 15:04   |  #7  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
13,125 mesaj
dextercan
haklıın bu tartışma bitmez.yalnız amdnin rayı kapattığı doğru ama her zaman arayı kapatmakla kalacağı da bir gerç
Beğendim

Z1mBaBwE
23-04-2009, 16:21   |  #8  
OP Yıllanmış Üye
2,674 mesaj
dextercan
haklıın bu tartışma bitmez.yalnız amdnin rayı kapattığı doğru ama her zaman arayı kapatmakla kalacağı da bir gerç
Bu kadar emin konuşmayın bence athlon devrini unutuyorsunuz galiba AMD arayı kapattı bile Phenom FX serisininde geleciği konuşuluyor AMD nin eski athlon devri geri dönüyor gibi

Mustafa@PC
23-04-2009, 16:31   |  #9  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
13,125 mesaj

Amd denemek istiyorum,eğer extra bir pc alırsam kesin amd alırım.

dextercan
23-04-2009, 16:39   |  #10  
Yıllanmış Üye
1,624 mesaj

eğer üst seviyede bir bütçem olursa hayatta amd almazdım

Mustafa@PC
23-04-2009, 16:47   |  #11  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
13,125 mesaj
dextercan
eğer üst seviyede bir bütçem olursa hayatta amd almazdı
Neden önyargımı  yoksa kişisel bi tecrübemi ?

dextercan
23-04-2009, 16:54   |  #12  
Yıllanmış Üye
1,624 mesaj

üst seviyelere tırmandıkça intelin daha iyi olduğu malum.

uGuR.uK
23-04-2009, 19:40   |  #13  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj
dextercan
üst seviyelere tırmandıkça intelin daha iyi olduğu malum.
aynen öyle, zaten amd'nin tek iyi yanı fiyat olarak daha uygun olması. işlemcileri intel'in(özellikle yeni serilerinin) daha ötesinde değil. daha fazlada yazmak isterdim ama R3QU3M gazabından korkuyorumGülümseme, herşeye tamam ama amd'ye laf geldimi adrenalini tavan yapıyor gibiGülüşDil çıkarıyor...

dextercan
23-04-2009, 20:02   |  #14  
Yıllanmış Üye
1,624 mesaj
elazigli
aynen öyle, zaten amd'nin tek iyi yanı fiyat olarak daha uygun olması. işlemcileri intel'in(özellikle yeni serilerinin) daha ötesinde değil. daha fazlada yazmak isterdim ama R3QU3M gazabından korkuyorumGülümseme, herşeye tamam ama amd'ye laf geldimi adrenalini tavan yapıyor gibiGülüşDil çıkarıyor...
amd yi kötüleyenin üstünde R3QU3M in gazabı onların üstüne olsunnnnn huhauhauhhuuu(korkutma anlamında bir nidaydıAğzı kulaklarına varıyorAğzı kulaklarına varıyor)

Mustafa@PC
23-04-2009, 20:03   |  #15  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
13,125 mesaj
dextercan
amd yi kötüleyenin üstünde R3QU3M in gazabı onların üstüne olsunnnnn huhauhauhhuuu(korkutma anlamında bir nidaydıAğzı kulaklarına varıyorAğzı kulaklarına varıyor)
Beğendim

Ahmet_79
23-04-2009, 20:14   |  #16  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
11,538 mesaj

http://www.donanimhaber.com/Video.aspx?Id=422

Öncelikle bende Amd karşıtı değilim f/p odaklı sistemlerde benimde ilk tercihim Amd olur, yanlız performans deyince İntel demek zorundayım,

Mesela bu incelemede sıvı azot ile 6.5 ghz, hava soğutma ile 3.8 ghz sınırlarını zorlayan Amd'nin en güncel göz bebeklerinden biri olan Phenom II 940 Black Edıtıon işlemcisinin Core i7 920 hatta Q9xxx serisi karşısında nasıl ezidiğine testi izleyerek hep birlikte bakabiliriz,

R3QU3M; umarım sentetik testleri boş ver demezsinGülüş

coskunismail
23-04-2009, 20:14   |  #17  
Yeni Üye
44 mesaj

İşyerimde AMD X2 4600 2.4 Ghz İşlemcili 2 gb ramli bir kasa kullanıyorum. Yeni serileri bilmem ama ben pek memnun değilim. Kötü mü hayır ama tatmin edici değil. İmzamdaki laptopum ekran kartı uygulamaları(oyun gibi) hariç diğerlerinde AMD Pc den daha fazla performanslı ve istikrarlı çalışıyor.

sihirbaz_
23-04-2009, 22:56   |  #18  
Yıllanmış Üye
298 mesaj
ahmet79
http://www.donanimhaber.com/Video.aspx?Id=422

Öncelikle bende Amd karşıtı değilim f/p odaklı sistemlerde benimde ilk tercihim Amd olur, yanlız performans deyince İntel demek zorundayım,

Mesela bu incelemede sıvı azot ile 6.5 ghz, hava soğutma ile 3.8 ghz sınırlarını zorlayan Amd'nin en güncel göz bebeklerinden biri olan Phenom II 940 Black Edıtıon işlemcisinin Core i7 920 hatta Q9xxx serisi karşısında nasıl ezidiğine testi izleyerek hep birlikte bakabiliriz,

R3QU3M; umarım sentetik testleri boş ver demezsinGülüş

aslında o deney belirli miktarda (500'er litre) soğutucu iki malzeme ile yapıldı ve videosunu izleyenler bilirler buda belli bir zaman aralığında testin bitirilmesini gerektiriyordu. test sırasında 3D mark denemelerine çok zaman ayırıldığı için en son 6.5 Ghz'de kalındı. oysa bu hızda işlemci hala çok stabil çalışabiliyordu ve 7 Ghz üzerini vadediyordu. İntel (i7) ise daha windowsu başlatamadığı yerde takılıp kalmıştı.

denemenin yeni AM3 işlemciler ile tekrarlanacağı açıklandı. merakla bekliyorum.

ayrıca performans konusundada en basitinden youtube'ta küçük bir araştırma yapın ve örneğin; http://www.youtube.com/AMDUnprocessed bir ziyaret edin. büyük film şirketlerinin üniversitelerin, oyun yapımcılarının neden AMD dediğini kendiniz dinleyin hatta görün.

bilgisayarlar hayatımızın içine o kadar fazla girdiki günümüzde onları çok fazla alanda kullanıyoruz ve bu sebeple performans artık çok göreceli bir kavram oldu.

daha evvelde bahsetmiştim; birkaç test ile bir firmanın tüm tasarımları üzerinde genelleme yapmak bana yanlış geliyor. bahsi geçen sitenin forum sayfalarında uzunca tartışmalarda artık yavaş yavaş çok farklı konulardan bahsedilir oldu. umarım ülkemizdede bu zihniyet yerleşmeye başlar.

size küçük bir tüyo AMD, ATİ'yi satın alırken finansal olarak çok büyük bir risk aldı. peki bunu sadece ekran kartı üretmek için mi yaptı? AMD Fusion neler vadediyor? İntel nasıl karşılık vermeyi planlıyor? yeni tasarımlar yazılımlar üzerinde ve bizim alışkanlıklarımızda ne tür değişiklikler doğuracak?

bunları sizlerle tartışmayı çok isterdim....

leech
23-04-2009, 23:41   |  #19  
Yıllanmış Üye
709 mesaj
sihirbaz_
aslında o deney belirli miktarda (500'er litre) soğutucu iki malzeme ile yapıldı ve videosunu izleyenler bilirler buda belli bir zaman aralığında testin bitirilmesini gerektiriyordu. test sırasında 3D mark denemelerine çok zaman ayırıldığı için en son 6.5 Ghz'de kalındı. oysa bu hızda işlemci hala çok stabil çalışabiliyordu ve 7 Ghz üzerini vadediyordu. İntel (i7) ise daha windowsu başlatamadığı yerde takılıp kalmıştı.

denemenin yeni AM3 işlemciler ile tekrarlanacağı açıklandı. merakla bekliyorum.

ayrıca performans konusundada en basitinden youtube'ta küçük bir araştırma yapın ve örneğin; http://www.youtube.com/AMDUnprocessed bir ziyaret edin. büyük film şirketlerinin üniversitelerin, oyun yapımcılarının neden AMD dediğini kendiniz dinleyin hatta görün.

bilgisayarlar hayatımızın içine o kadar fazla girdiki günümüzde onları çok fazla alanda kullanıyoruz ve bu sebeple performans artık çok göreceli bir kavram oldu.

daha evvelde bahsetmiştim; birkaç test ile bir firmanın tüm tasarımları üzerinde genelleme yapmak bana yanlış geliyor. bahsi geçen sitenin forum sayfalarında uzunca tartışmalarda artık yavaş yavaş çok farklı konulardan bahsedilir oldu. umarım ülkemizdede bu zihniyet yerleşmeye başlar.

size küçük bir tüyo AMD, ATİ'yi satın alırken finansal olarak çok büyük bir risk aldı. peki bunu sadece ekran kartı üretmek için mi yaptı? AMD Fusion neler vadediyor? İntel nasıl karşılık vermeyi planlıyor? yeni tasarımlar yazılımlar üzerinde ve bizim alışkanlıklarımızda ne tür değişiklikler doğuracak?

bunları sizlerle tartışmayı çok isterdim....

Hll sana, harika bir konuya değinmişsin..

herttoshe
30-07-2010, 11:46   |  #20  
Taze Üye
10 mesaj

Tabiki intel 105 derecede tıkır tıkır çalışıyor.

black_flood
30-07-2010, 17:00   |  #21  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj
Alıntı: herttoshe  
Tabiki intel 105 derecede tıkır tıkır çalışıyor.

sallama recep anakart zaten komple sistem olarak 115 dereceye dayanabiliyor 115 dedimi su gibi oluyor  her yeri eriyip.

98 derecede çalışanını gördüm ama bu demek değildirki çalışıyor sistem sadece acemiler için ego tatmini 90 derecede sistemi çalıştırmak başkada birşey değildir.

o ısıda çalışan dünyadaki tüm işlemci türevleri için geçerlidir 2 saat kullanmayı başarabilirsen at çöpe sonrasında. 90 derece ısındığında sen kasaya bile dokunamassın gölgede 47 derece olunca hava demiri tutamıyorsun gelmişsin 90 diyorsun yok 8800 derece süper nova ısısına ulaşıp çalışıyor sistem intel olunca yada amd çok saçma laf.

amd sistemlerdede olsun intellerdede maksimum tepe ısı değeri 75 derece 75 dereceyi geçtiği andan itibaen hayır bekleme o işlemciden.

parası bol olan bankada binlerce doları yada cebibin en az 15bin doları olanlar harcayacak yer bulamadığı için bir bilgisayara yatırarak keyif sürdüklerini zanneder.

sentetik testler ne amd nede intel için anlam ifade etmiyor bende ayar çekeyim sentetikte amd lider deyim chipte intele ayar çekip intel iyi desin ne anladım bu işten ???

en iyisonuç kullanıya bağlı yapacağı işe göre değişir. şuanda intelin opteron x 12 fiyatına sahip işlemcilerine kullanacak bir ortam yok ve olmasıda çok ama çok zor kimse aynı ancda 50 render 20 photoshop uygulaması 4 dvd yazma işlemi  autlok hesapları kontrolü  10 download ve 6 adet adobe flash kullanarak site tasarlamak gibi bir işlem yapmaz.

bu durumda tekli işlemlerde kazanacağınız 3 sn için 1850 tl bir kıçı kırık intel işlemciye  vermenin hiçte mantığı yok.

bu forumda çok kişi var i7 işlemciye 1250 lira yatıran acaba sormak istiyorum o işlemcinin gücünü tam anlamı ile kullanabiliyorlarmı ??

asla kullanamıyorlar tek yapabildikleri oyun oynamak ve quad işlemci deteği olan uygulama ve oyunda neredeyse yok denebilecek kadar az.

ne işe yaradı o kadar para 400 tl verip normal bir işlemci almak varken hiçte mantığı yok.

İNTELİN YAPTIĞIDA YAPABİLECEĞİ OLAY ÇOK BASİT PARSI OLAN ENAYİLERE Fİ TARİHİNDEN KALMA TEKNOLOJİLERİNİ BİRLEŞTİRİP SADECE 1 İŞLEM FAZLADAN YAPABİLME YETENEĞİ EKLEYİP RAKİPLERİNDEN 4 YADA 6 SN DAHA ERKEN BİTİRMESİNİ SAĞLAYIP MİLYARLARI CEBE İNDİRMEK.

hyper treading p4 serisinde denenen ama hiç bir halta yaramayan teknoloji fazlası saat hızı oda eh işte yaramıyor bir işe desem yalan % 45 etkiliyor saat hızının yükselmesi.

işlemci veri yolu hızının arttırılmasının işlemci saat hızı önündeki performans sorununu  çözdüğünü amd gösterdi onlarda patent aldı entegre bellek kontrolcüsünü amd çıkarttı intel baktı yusuf yusuf  oda enegre bellek kontrolcüsü çıkarttı patent alıp 64 bit mimari gereksiz fasa fiso dediler fakat baktılarki intelin dandik dual core cpuları amdnin sempronu karşısında bile pısmış vaziyetteydi neredeyse. athlonlara rakip bile olamıyordu amd acıdıda intele sattı 64 bit kodları sadece gerçek tenolojiyi halen vermedi sadece emt kullanabiliyor intel yani emulatör.

daha sayacak olursam çok sorunu var intelin kıçı kırık ATOM işlemcilerine deyinmiyorum bile amd sempron işlemciler onu hamam böceği gibi eziyor halen.

HelluS
30-07-2010, 19:32   |  #22  
Yıllanmış Üye
390 mesaj

Yorumlar için teşekkürler. Cidden günde 2 saatimi ayırabilirim İNTEL vs AMD tipi konuşmalara =) Cidden eğlenceli.

Pek bişi bilmesemde ince ayrıntılarda AMD yi 6 senedir kullanıyorum ve de 150-200TL farkla İNTEL alacağıma daha iyi dedikleri cinsleri AMD tercih ederim. Sebebi mi? İç ses =) İyi olduğunu söylüyor...