Core i5 750 ve Asus P7P55D ile Reboot Hatasi!!!

evakartal
19-11-2009, 19:27   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 1
80 mesaj

Merhaba arkadaslar

bu sistemde bazen acilista hata aliyorum sorun neden kaynaklaniyor olanilir? sistemi daha iki gün önce kurdum.. anakart CPU ve RAMlar yeni digerleri eski sistemimden.. tesekkür ederim..

HATA :
Vista Ultimate acilmiyor siyah ekranda hata mesaji cikiyor..
USB ye stick yada extern HDD takiliysa "No bootable partition in table"

USB de takili bir Stick HDD vs. yoksa o zaman da "Reboot and select proper boot device or insert Boot Media in selected Boot Device and press a key " seklide hata aliyorum. birkac denemeden sonra bazen de kasadaki salternden PC yi kapatmak zorunda kaliyorum ki acilsin.. sonunda aciliyor ama cok ugrastiriyor bazen de sorunsuz aciliyor.. enteresan bi durum. CPU, RAM, ANAKART Frekans vs. cakisma uyumsuzluk vs. olabilir mi??

SYSTEM BILGILERIM:

Intel Core i5 750 BOX, Quad Core, 2.67 GHz
Asus P7P55D, Intel P55, LGA1156, SLI, CFX
Kingston HyperX, 2x2GB, DDR3-1333, CL7-7-7-21
AXP 500 WATT Power Supply
NVIDIA GeForce 7500 LE

evakartal
21-11-2009, 15:32   |  #2  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 1
80 mesaj

boot ayarlarim HDD dogal olarak..
ama dikkatimi ceken bios menüsünde sata görmüyor.. birkac denemeden sonra pc aciliyor nedir ne degildir anlamadim.. sata 2 yuvasina sata1 taktik diye olmaz sanirim sata1 takarsak sadece performansi düser diye biliyorum ama hata vermemesi lazim.
yani boot secenelerinde de sadece harddisk yaziyor wdc500 vs. gibi hdd isim kodu yazmasi gerekmiyormu? nani sony dvdr yada usb gibi secilebilen boot seceneklerini kastediyorum.
ayrica dedigim gibi ana ekranda bios ekraninda altalta satalar listelenirken en üstte normalde takili olan sata hdd nin görünüyor olmasi gerekir ama bahsettigim sorunla karsilastgim anlarda delete ile biosa girdigimde sata larin hicbiri takili görünmüyor.. ama birkac ackapadan sonra vindows normal sorunsuz aciliyor..
kafam karmakarisik oldu ram cpu anakart uyumsuz olabilir?
power supply yetersiz olabilir mi? vs. tesekkürler..

hogcada
22-02-2010, 22:19   |  #3  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
64 mesaj

Bios update dene.Bugün bana da telefon geldi anakart işlemciyi görmüyormuş.Aynı sistem Core i5 750 ve P7P55D.

black_flood
23-02-2010, 18:41   |  #4  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj

bios güncellemesi + ram frekansları tamamen ıyumsuz i5,i3 ve i7 lerde ddr3 1066 kullanımı zorunluluğu var. anakartın üzerinde ne yazdığı değil intel işlemcileri üreten intelin özellikle işlemcilerdeki entegre bellek kontrolcü sorunu nedeni ile 1066 kullanımını şart koşuyorlar.