arkadaşlar yeni bir sistem toplamayı düşünüyorum. ama başlıkta da dediğim gibi core i7 içeren bir ddr3 sistemmi kurmaya çalışsam (biraz maliyetli ama), yoksa core 2 quad içeren ddr2 bir sistemmi toplasam. açıkçası aradaki maliyet farkı beni biraz düşündürüyor. core i7 sistemler henüz yeni ve biraz pahalı. acaba bu seferlik quad bir sistem toplayıp, birkaç yıl sonra mı core i7 içeren bir sisteme terfi etsem? en geç iki gün içinde bir karar verip sipariş vermem lazım. çünkü gold da bonus kart için güzel bir kampanya var. o kampanyayı kaçırmak istemiyorum sizin tavsiyelerinize bakarak karar vereceğim sistem için, uygun parça tavsiyelerinizide ayrıca bekliyeceğim
core i7 mi, yoksa core 2Q sistemmi mantıklı olur
cevaplarınıza ancak 2 saat sonra eve geçince bakabileceğim. şimdiden herkese teşekkür :)
dediğin gibi i7 li sistem daha pahalı olur.Bence bütçe yeterliyse i7 kurmak daha mantıklı.
ama quad koyarım daah sonra i7ye geçerim dersen anakarttan sorun çıkar bu sefer.
bence önce fiyatı yazmalısın ne kadarlık bütçen var???
şahsen ben core i7'den yanayım ama senin bütçe ne durumda onu bilmemiz lazım ki net bir fikir verebilelim birde sadece kasa mı yoksa monitör filan dahil mi olacak?
biraz geciktim arkadaşlar. kusura kalmayın. misafirim vardı :) kasa ve monitör dahil yaklaşık olarak 2000-2500 (max) arası olabilir. benim emektarı satmayı düşünüyorum. arkadaşımın birisi 500 liraya hallederiz emektarı dedi :) (belki o sayede şöyle 2750 ye çıkabilirim ama öncelik max 2500 için)
şöyle az çok bakındım ama şimdilik sanırım i7 sistem beni aşacak gibi görünüyor. aşacak derken tam anlamıyla hakkını verecek bir sistem zor toplarım. iyisimi bir core 2 quad sistem toplayıp 3-4 sene sonra tekrar sistem terfisi yapmak olacak.
özellikle ekran kartı için gtx serisi (ilk tercihim gtx 275) ve bir quad işlemci (açıkçası q8400 ile q9400 arasında kararsızım, q9550 yi gözüme kestirdim ama birazcık fiyatlı) düşünüyorum. anakartlar hakkında çok bir bilgim yok ama msi yada gigabayt bakıyorum. emektarda msi vardı ve 4 yıldır tek sefer olsun tık demedi :) ama şu anki anakartları nasıldır bilmiyorum (mesela bir modelinin üstündeki pasif sogutma sistemi faciaydı)... gigabaytın p45 anakartlarının iyi oldugunu duymuştum ama ne kadar iyidir bilmiyorum.
monitör konusunda ise olmuşken iyi bir şey olsun istiyorum. samsungda ve philipste birer model gördüm. 22" , 1920*1080 çözünürlüğe sahip, 2ms tepkime süresi olan. ama fiyatları 450 civarı :( .
çok fazla şey yazdım sanırım :) siz demek istediğimi anladınız :)) şimdiden teşekkürler.
@ahmet79 geçenlerde bir arkadaş için buna benzer bir sistem yazmıştın ama nerde oldugunu bulamadım. o neredeyse istediğime yakın bir sistemdi.
yalnız alışverişi buradaki gold bilgisayardan yapacağım. umarım kuracağımız sistemin tüm parçalarını bulabilirim. orada tanıdıgımız bir arkadaşımız var. fiyattada biraz yardımcı olacak ;)
edit: monitör için herhangi bir yer olabilir. (kasayı sadece tek yerden toplayıp servis hizmeti almayı düşünüyorum.)
GIGABYTE EP45-DS3LR LGA775 DDR2 1333MHZ 8 CHANN 109$+kdv
LG GH-22NS30 22X SİYAH DVD-RW SATA 25$+kdv
KINGSTON 4GB 1066MHZ DDR2 (KHX8500D2K2/4G) 70$+kdv
INTEL C2QUAD Q8400 2.66GHz LGA775 4MB 1333MhZ 209$+kdv
C.MASTER RC-690-KKP3-GP 600WATT 174$+kdv
SEAGATE 1TB 7200RPM 32MB SATA2 NCQ PC 102$+kdv
ekran kartı ve monitör olmaksızın şu an 1230 lira oluyor.
kasayı gtx 275 için min 550 watt psu gerektiği için 600 wat psu lu bir kasa yazdım ama daha iyi ve daha uygun fiyatlı bir alternatifede hayır demem :)
ram lar içinde corsair veya ocz den de alternatif alabilirim ;)
ekran kartı konusunda zotac gtx 275 veya zotac gtx 275 amp, palit gtx 275 arasındayım.
monitör konusunda hepten kararsızım :(
puffff ne zormuş sistem toplamaya çalışmak ya :(((
Zaten ne almak istediğinize karar verdikten sonra siz alacağınız bileşenleri gayet iyi biliyor gibisiniz. :)
Benim ilave olarak söyleyeceğim şey şudur: Eğer oyun için topluyorsanız, GTX 275'e darboğaz yapmayacak daha ucuz bir sistem toplayın. Oyunlar için nasılsa performans farkı olmayacaktır. Daha sonra da Core i7'li veya artık o zaman ne geçerli ise, bir sistem toplayabilirsiniz. Mesela ille de Intel olsun demezseniz, Phenom II x2 550 işlemcili bir sistemi düşünebilirsiniz bence.
Ekleme: Tabi büyük monitör alırsanız işlemciyi de güçlü almanız daha iyi olacaktır.
herkese günaydın. tabi bu saatte ne günaydını der gibisiniz :)
evet @süleyman, büyük ekran düşünüyorum. 22". almışken bir sefer alayım uzun zaman gitsin. pc yi oyun için topluyorum ama aynı zamanda sıkı bir film hastasıyım. küçücük monitörde film izlemek işkenceye dönüşmeye başladı :)
o zaman böyle bir büyük ekran için işlemci olarak q9550 alsam sanırım daha iyi olur. kampanyadan dolayı yaklaşık 80 lirasını bonus iadesi olarak geri alacağım zaten.
özellikle ram konusunda tavsiye edebileceğiniz daha iyi bir alternatif olabilirmi, zira gözümden kaçmış olabilir.
Ben olsam Corei7li bir sistem alırım ileride tekrar bilgisayar toplamakla uğraşmam.sizin seçtiğiniz q9550 ile arasında 40 Tl var.anakarttan biraz daha farkedebilir ama performans çok daha iyi olur ve triple ram kullanmanın keyfine varırsınız.karar yine de size ait.
herkese günaydın. tabi bu saatte ne günaydını der gibisiniz :)Core 2 Quad da kesin kararlı mısın? ona göre ram önerisi yapacağım.
evet @süleyman, büyük ekran düşünüyorum. 22". almışken bir sefer alayım uzun zaman gitsin. pc yi oyun için topluyorum ama aynı zamanda sıkı bir film hastasıyım. küçücük monitörde film izlemek işkenceye dönüşmeye başladı :)
o zaman böyle bir büyük ekran için işlemci olarak q9550 alsam sanırım daha iyi olur. kampanyadan dolayı yaklaşık 80 lirasını bonus iadesi olarak geri alacağım zaten.
özellikle ram konusunda tavsiye edebileceğiniz daha iyi bir alternatif olabilirmi, zira gözümden kaçmış olabilir.
Kasa: AEROCOOL Vx-9 Pro 600W Super Mid-Tower 291TL
Anakart: GIGABYTE EX58-UD4P DDR3 2100MHz Core i7 526TL
İşlemci: INTEL Core i7 920 2.66GHz 562TL
Ram: PATRIOT Extreme Performance Viper Series DDR3 3GB (3x1GB) 1600MHz 200TL
(3x1GB)-1600MHz-CL8-8-8-Tri-Channel-Kit
Ekran Kartı: POINT OF VIEW POV GTX 275 896MB DDR3 460TL
HDD: WESTERN DIGITAL WD5001AALS Caviar Black SATA2 500GB 121TL
DVD-RW: LG GH22NS30 22X8X16X DVD-RW 37TL
Monitör: ACER 23 H233HA LCD 2MS SİYAH 515TL
Toplam: 2712TL
arkadaşlar uzunca bir süredir yoktum. ilgilenen, cevap veren herkese teşekkür ederim. imzamda yer alan sistemi topladım. inşallah sorunsuz şekilde bu gece format atıp kullanmaya başlayacağım. bir aksilik olmazsa yarından itibaren evden yazacağım mesajları yeni pc den yazacağım. allahım herkese gönlündeki sistemi toplamayı nasip etsin :)
Hayırlı olsun, güzel sistem olmuş.