Arkadaşlar 4 tane ram modeli arasında kaldım. . hangisini almalıyım.Yüsek performanslı olması lazım.Yardımlarınızı bekliyorum.
CORSAIR 12GB (3*4GB) Vengeance DDR3 1600MHz C9 Üç Kanallı Bellek Kiti
Dominator 12GB Triple Channel DDR3 corsair
Geil Plus 12GB DDR3 1600MHz CL9 Soğutuculu Low Voltage Triple Kit Bellek (3x4GB)
Corsair ve Geil
Anakart desteklerse bu Geil Plus 12GB DDR3 1600MHz CL9 Soğutuculu Low Voltage Triple Kit Bellek (3x4GB)
Anakart rampge 3 extreme destekler herhalde :) Sağolasın.
Yok 4 gb 3 tane ram takacağım ve triple olacak.Ama ben şuan asus p5kc kullanıyorum ve çok şikayetçiyim.Almışken iyi markalar almaya karar verdim.3ds max ve benzeri programlar kullanıyorum oyun çok oynamıyorum.O yüzden forumlarda bi sorayım dedim. 12 gb olarak satılan bir kaç marka var corsair ocz team elite ve gail sorun çıkarmayacak rami arıyorum açıkcası uzun süre beni götürecek performansıda iyi olacak.Evet anakartı bir şekilde hallettim.Sıra ramlerde sonrada i7 işlemciye yogunlaşacağım.
Yok 4 gb 3 tane ram takacağım ve triple olacak.Ama ben şuan asus p5kc kullanıyorum ve çok şikayetçiyim.Almışken iyi markalar almaya karar verdim.3ds max ve benzeri programlar kullanıyorum oyun çok oynamıyorum.O yüzden forumlarda bi sorayım dedim. 12 gb olarak satılan bir kaç marka var corsair ocz team elite ve gail sorun çıkarmayacak rami arıyorum açıkcası uzun süre beni götürecek performansıda iyi olacak.Evet anakartı bir şekilde hallettim.Sıra ramlerde sonrada i7 işlemciye yogunlaşacağım.ama şöylede bir şey var diyelim anakartı aldın,önerilen ramleride aldın ve taktın çalışmayabilir buda ihtimaller dahilindebunun için bu anakartı kullananları bulup onların ne kullandığına bakmak gerek.
kardeş teknobiyotik sitesine de bak ram fiyatları orada uygun.... GEIL markası AKORTEK firması tarafından ithal edilmekte ve çok katı testlerden geçmekte(üç aylık yüksek sıcaklıkça kararlılık testi). yani uyum sorunu yoksa çok iyi ramler, çok kaliteli ramler, uygun fiyatlı ramler.....ama 12 gb ram çok fazla 6gb bence yeterde artar fazlası boşuna. bir yıl sonra cl6 çıkar hemde daha uygun fiyata olursa pişman olursun 6 gb yeter her uygulama için aslında şimdiki standart 4gb ..... 6gb üst sevye 12 gb füzuli elbette karar senin para senin ama yinede önerileri dikkate al bence... şimdiden hayırlı olsun.
4*4gb alsan daha mantıklı.
vatanda tanesi 157tl falan.
Corsair 4 gb ddr3 1600 cl9 tek modül.
Ben sana şunu söyleyim. Çok yüksek ram belleği yüksek performans demek değil. Benim makinemde de o corsairenin 8gb aynısı 2 kanallısı ve 2 gb farklı bir markanın 1600mhz ramı var. Makinem çok hızlı 10gb ram var diye değil. İşlemci yüzünden ve ram da ek destek ama. Ben yarın bu 8 gb olanı iyade edip 6 gb 1600 3 kanalli ram alacağım. Elideki 2gb olanı da satacağım. Neden mi?
Şu başlığa bak ama, mutlaka bak ve oku benim testimdir
https://www.chip.com.tr/forum/ram-kac-gb-yeterlidi-ve-ne-ozellikleri-olmalidir_t192565.html
Fazla ram önemli değil yani boşa para masrafı sana vatandaki bir ramı önereyim.
Bak kardeşim ramlarda bellek miktarı fazla önemli değil o belleği verimli hale getirenler,
1. Bellek hızı MHZ
2. Bellek gecikmesi GL9 - GL8 Düştükçe iyileşir ram GL9 4 gb bir ram, GL8 aynı 3 gb ram kadar verimli olmaz
3. Voltaj düşüklüğü. Bu da sana geniş kullanım alanı sunar. Yani , biosdan voltajı arttırarak ramın MHZ performansını da artırırsın.
4. Kaliteli soğutucu
Bu dörtlü iyi oldumu bir hummerin olur 4x4 olur yani her zorluğu ve zemini aşar. Bu örnek tabii
Al sana bu özellikleri barındıran ve senin 12gb ramlara takan ram kiti
CORSAIR 6GB (3*2GB) DDR3 2000MHz CL8 AirFlow Fan Dominator GT Üç kanal Ram 452 lira ama daha iyi performans verir ve tam randıman verimalırsın hatta sana fazla bile gelir. Çok param olsa alırdım.
http://www.vatanbilgisayar.com/c ... ils.aspx?I_ID=50106
Bunu mutlaka al derim o ramlara 500 liradan fazla para veri tüm belleğin %66-70 civarını kullanmamakdan iyidir.
bellek hızı, gecikme süresi, voltaj ve soğutucusu onlardan daha iyi. Ama yine sen bilirsin.