Evet arkadaşlar bu aralar ne yaptıysam halledemediğim bi sorunum var. Öncelikle kardeşimin ve benim bilgisayarın özelliklerini vereyim:
BENİMKİ: Intel PD 3.4GHz, 2gb ram, 250gb hdd, 8600gts ekran kartı, dvd-rw, Gigabyte GA-8I945GZME-RH ve Thermaltake 500W psu.
KARDEŞİMİNKİ: Intel PD 3.0GHz, 1gb ram, 80gb hdd, 7900gs ekran kartı, dvd-rw, Gigabyte GA-945GM-S2(rev. 1.0) ve feel 550w psu.
şimdi iki anakartı değiştirmem gerekti ve yaptımda. tüm parcaları düzenlice soktum hazır sokunce tozunu topragını aldım ve hatasızca yerli yerine taktım. hatta islemciler icin coolermaster macun aldım ve onu kullandım. neyse hersey tamam olunca kardesimin pcyi actım ama ekran hic acılmadı(lcd güc ısıgı yanıp sondu sadece), sonra sorun ne die düsünürken kardesimin pcye onun deilde benm rami taktım ve acıldı. bios ekranında oc failed diodu(ki iki pcdede oc yok), ayarları default yapınca kendi ramleriyle sapasaglam calıstı ve hicbir sorun cıkmadı.
kendi pcmi toplayıp calıstırdıgımda aynı hatayı aldım, ve yine ramlerle denedim olmadı. ve ben cpu fanını yavaslatmak icin fan mate kullanırım ve normalde %50 olan hızı arttırmak istedigimde artmıo yani anakart üzerindeki cpu fan girisinden yeterli güc gelmemekte(bunu gorunce sorun budur die düsündüm) ve bende ekran kartını, hddyi, dvd-rwyi ve ses kartımı cıkartıp ole acmayı denedim(onboard ekran kartıyla) yine acılmadı aynı hatayla karşılaştım. tüm güc kablolarını kontrol ettim yeniden taktım yok. kasadaki tüm parcaları soktum gene yok. kasanın fişini cekip bios pilini cıkardım dakikalarca sonra taktım yine yok. ama o cpu fanındaki güc kaybı takıldı kafama, normal ide güc kablosuna baglı kasa fanı normal tam devirde sağlam. ama anakart üzerinde güc yetmezligi veya dengesizligi var gibi gelio bana.
sorunun tam olarak ne oldugunuda bilmedigimden buraya actım, uzun biliyorum ama denemedigim halt kalmadı, varsa fikri cozumu olan soylesin lütfen. yoksa uzman teknik servis yolu gozukuyor bana