Merhaba Arkadaşlar,
Bir bilgisayar dergisinde, ipad 3'ün çözünürlüğü üzerine bilgi edindim. Hem onun hem de Vereceğim diğer çözünürlüklerin gerçEk anlamları hakkında fikirlerinizi öğrenmek isterim.
ipad 3 çözünürlüğü : inç başına 264 piksel
ipad 2 çözünürlüğü : inç başına 132 piksel
Görüldüğü gibi ipad 3 ün çözünürlüğü ipad 2 nin 2 katı. Bunu öğrenince benim panasonic TV nin ( 1920 x1080 ) inç başına pikselini hesapladım.
Sonuç : inç başına 60 piksel. Yani ipad 2 nin yarısından daha az.
Bu sefer,inca bilgisayar monitörümün çözünürlüğüne bakalım dedik.
Sonuç : inç başına 96 piksel.
Bu durumda, en kötü çözünürlük bizim full hd panasonic'te olmuş oluyor. Öyle ya, garibim inca bile inç başına 96 piksel ile TV ye % 50 fark atmış. Bu gerçekten böyle midir,bir sürü para ödeyip aldığımız TV'ler, sıradan bir PC monirötöründeki kadar bile piksel yoğunluğuna sahip değil midir ? Bir de full HD diyorlar. Ama, PC monitöründeki piksel yoğunluğu Full HD TV dekini katlıyor !
Bu sonuçlara göre bir de pratik açıdan çıkarsama yaparsak, diğer bütün teknik özellikleri bir kenara bırakırsak, en azından çözünürlük açısından, en kaliteli görüntü i pad 3 de sonra Bilgisayar ekranında ve daha sonra Full HD tv demek midir ?
Yani bilgisayara bir TV kartı taksam, çözünürlük açısından, TV yayınlarını Full HD tv dekinden daha mı net alırım? Hele bir de, pc nin ekran çözünürlüğünü 1280 x720 ye düşürürsem, Ful HD tv çözünürlüğü olan 1920 x 1080 ile aynı oranlara mı düşmüş olurum ?
Değerli fikirlerinizi ve varsa eğer düzeltmelerinizi bekliyorum.