CPU boşta %100 çalışıyor ve reset atıyor.

Samet Yankaç
18-03-2017, 17:18   |  #1  
Samet Yankaç avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

Arkadaşlar merhaba,

Başlıkta belirtmiş olduğum sorun bir kaç haftadır tekrarlıyor. AMD FX (tm) 8320 - 8 çekirdekli 3.8 GHz işlemciye sahibim yanlış hatırlamıyorsam O.C. olabiliyordu. AMD oyunlarda her zaman tercih ettiğim türden bir işlemcidir yanı sıra sorunlarıda bi hayli bol olabiliyor ancak zorlayacak bir durum yaşamadan önce bir kaç sorunla karşılaşıyorum. Şöyle ki bilgisayar boştayken hiçbir şey açık değilken Görev Yöneticisinden baktığımda 3.87 GHz kullanılıyor gösteriyor bi anda düşüyor sonra yükselmeye devam ediyor CPU kullanımı kısmında %100 gösteriyor. League Of Legends oynarken 2 defa bilgisayar reset attı sebebi tahminimce işlemci fazla ısındığı için ancak şöyle bir durum var kasanın soğutma sistemi 2 tavanda olmak üzere 1 tanesi arkada 1 taneside önde güçlendirilmiş Zalman fan bulunmakta yani hava sirkülasyonunu iyi yaptığını düşünüyorum acaba herhangi bir virüs etkilemiş olabilir mi diye kafamı kurcalamıyor değil, değerli forum üyeleri ve Moderatör arkadaşlar yardımcı olabilirse çok memnun kalırım.

Bilgisayarım,

İşlemci - AMD FX(tm) 8320 - Eight-Core Processor 3.8 GHz

Ekran kartı - AMD Radeon R9 380 256 Bit DDR5  2 GB

Anakart - Asus M5A97 LE 2.0

Ram - Corsair 8 GB 2100 MHz

Kasa - ZALMAN Z3 Plus

HDD - Seagate 1 TB

Teşekkürler.

Son Düzenleme: Samet Yankaç ~ 18 Mart 2017 17:18 Neden:
White-Fox
18-03-2017, 21:13   |  #2  
White-Fox avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 155
1,103 mesaj

1-işletim sistemin destekliyorsa combofix ile tarat.

2-HDD'ye format atılmışsa yeniden format vakti gelmiş demektir.Bir kere atmışsanız hep atmak zorunda kalırsınız.Okunamayan hdd bölgeleri cpu yu yorar.

3-Geriyede soğutmayla alakalı şeyler kalıyor.

4-son olarak Ekran kartının driver'ında bir hata var mı bakın aygıt bulunamıyorsa onboard kaldırmadığı gerekcesiyle oyun sırasında bluescreen yada reset görebilirsiniz.Ama reset dışı komple kapanıp açılmama, soğutma yahut macunla ilgili bir sıkıntıyı da işaret edebilir.

excel_mustafa
19-03-2017, 13:22   |  #3  
excel_mustafa avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 552
4,478 mesaj

-sonuç alamazsan kaspersky, combofix, malwarebytes ile full tara
-speccy programkyla sıcaklık ve hdd sağlığına bak
-işlemci termal macunu yenile

nurettinki
24-03-2017, 23:47   |  #4  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 1
12 mesaj

E8400 işlemcimde de aynı sorun oluyor, ısı için bir program indirip çalıştırdım ve yüksek ısı gördüm, soğutma fan ayakları kırılmış(takarken kırılmış olabilir) daha güçlü bir soğutucu aldım, termal macunu yeniledim ısı normale döndü ancak %100 kullanım devam ediyor işlemci biraz zorlandığında kapasite doluyor. sanırım işlemciyi değişeceğim (işlemcimin fiyatı düşük olduğu için denemekte sıkıntı yok)