Cpu ÇOK YÜKSEK...:s:s:s

tahir91
06-02-2009, 14:41   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
18 mesaj

Arkadaşlar cpu kullanımı çok yüksek çalışıyor hiç program filan açık olmadığı halde %90 aşağıya inmiyor bu yüzden düzelir diye format attım format attıkdan bi süre sonra yine aynı sorunla karşılaştım bilgisayarın içini filanda tamamen temizledim...  cpu kullanımı çok yüksek olduğu içinde pc çok ağır çalışıyor:S:S:S  lütfen yardım edin arkadaşlar...   bu işle ilgili olanlar ilgilenirse memnun olurum çünkü her kafadan bir ses çıkınca karışıyor...

Yardım edenlere şimdiden çok teşekkür ediyorum...

manager817
06-02-2009, 17:24   |  #2  
Yıllanmış Üye
205 mesaj

Pc yi formatlayıp işletim sistemini kurduktan sonra hiç bir şekilde bir sayfa açmadan işlemci  % 90 larda mı görnüyor ? Pc donanımının sıcaklıklarını gösteren bir programla işelemci , kasa sıcaklık durumlarını bi gözlemleyin, stabil çalışan bir sistem de işlemci sıcaklığı 70 dereceyi geçmemeli, Benim düşüncem sizin sistem de ki elektronik birim ler çokfazla çok güç çekiyor olablir, 400W üstü psu ile pc nizi çalıştırıp , sisteminizi test etmelisiniz .

Y.İ.Ğ.İ.D.O.
06-02-2009, 17:46   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 14
3,152 mesaj

Görev yöneticisinden İşlemler sekmesinde CPU yazan yerin altındaki rakamlardan büyük olana bak ve o işlemin adını öğren sonra a-squared hijackfree indir yükle o programla bütün işlemlerin simgesini bulabilirsin ondan anlarsın hangi işlemin yorduğunu.(mesela ''MsMpEng.exe'' windows Defender'in işlemidir,bu hijacfree da bir gri duvar olarak görünüyor)

tahir91
06-02-2009, 18:50   |  #4  
OP Taze Üye
18 mesaj
manager817
Pc yi formatlayıp işletim sistemini kurduktan sonra hiç bir şekilde bir sayfa açmadan işlemci  % 90 larda mı görnüyor ? Pc donanımının sıcaklıklarını gösteren bir programla işelemci , kasa sıcaklık durumlarını bi gözlemleyin, stabil çalışan bir sistem de işlemci sıcaklığı 70 dereceyi geçmemeli, Benim düşüncem sizin sistem de ki elektronik birim ler çokfazla çok güç çekiyor olablir, 400W üstü psu ile pc nizi çalıştırıp , sisteminizi test etmelisiniz .
bi program indirdim işlemci ısısını filan gösteren  ve 49 derece yazıyor bi problem varmı??? ama hala pc boştayken  cpu kullanım hızı  80-90-100 vuruyor anlamadım gitti:S:S:S:S

manager817
07-02-2009, 10:53   |  #5  
Yıllanmış Üye
205 mesaj

İşlemci ısısında bi problem yok ,sanırım sistem de virüs var, format attım demiştiniz,
1- Disk tek bölümden oluşmuyorsa, diğer bölümleri de formatlamanızı öneririm , daha da garantisi bölümlerinizi silip tekrar oluşturup temiz bir cd ile kurulum yapınız, disk tek bölümden oluşuyorsa tek bölüm kullanıyorsanız , tek bölümlük alanın da bölümünü silip tekrar oluşturup format atın. işletim sistemini kurup işlemci kullanımını bi kontrol edin,

2- Eğer sorun devam ediyorsa işlemci fanını bi kontrol edin , işlemci ile soğutucu arasındaki termal macunu kurumuş olabilir, sorun varsa yeni macun sürüp soğutucuyu monte edin.

3- İki adet ram kullanıyorsanız , deneme yaparak birincisini takıp pc açın ve işlemci kullanım durumlarını gözleyin ve kapatıp içindekini çıkarıp ötekini takın ve açın işlemci kullanımını gözleyin, rem lerden biri sorunlu olabilir

mancukya
07-02-2009, 13:23   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj

Arkadasin tek sorunu pc icinde olan zararli yazilimlar islemci isisi normal 100 de 90 lara yakin calisan bir islemci icinde normal hatta az.
Görev yöneticisinden islemciyi zorlayan dalgayi kapat eger kapattigin halde tekrar geliyorsa.
Antivir yada Kaspersky dan birini kur
Anti malware update yaptir
Ccleaner ile herseyi temizlet
sistem geri yüklemeni kapat tavsiyem F8 ile güvenli mod ama sen bilirsin
Sonrasinda ise tarama yaptir ve temizlet dedigim programlarla

yuzibu
07-02-2009, 13:48   |  #7  
Yeni Üye
41 mesaj

Durduk yere yani sistem boştayken cpu kullanımı okadar yüksekse arkaplanda davetsiz misafirler var demektir....İlk önce internet explorerın işlem adı olan iexplore.exe ye bak...Eğer iexplore yerine iexplorer ise işin daha zor.Ayrıca tam detaylı öğrenim için başlat -- çalıştır -- services.msc yaz...açılan pencereyi duruma göre sırala yani başladı olacak şekilde.Tek tek kontrol et programları.Eğer yüklediğin program haricinde bir hizmet varsa o hizmeti kapat...Yine olmadı arkadaşın dediği gibi hjack gibi ayrıntılı process görüntüleyici kullanabilirsin..

tahir91
07-02-2009, 15:46   |  #8  
OP Taze Üye
18 mesaj

gerçekten çok sağolun arkadaşlar ellerinize sağlık...

bide arkadaşın dediği gb fanı filan temizlemek için açtığımda işlemci ile  soğutucu arasındaki termal macun kurmuştu en iyi fikir bu geldi çünkü daha eveldende bi arkadaşımın başına gelmişti böle bi durum bi bilgisayar tamircisine götürmüştük ve termal macun sürmüştüü... ondan sonrada düzeldi pc :):):)

Tekrardan çok teşekkürlr arkadaşlar...

crespo2014
07-02-2009, 16:16   |  #9  
Taze Üye
10 mesaj

Ben Böyle Tür şeyleri Çok iyi Bilirim.
Bir kere bende de öyle olmuştu.Oyunu açmıştım oyun hata vermişti. Sonra Bilgisayara Reset Attım.Bilgisayarda Mavi ekran gibi birşey çıktı.NTFS Diye Birşey Diyordu.Sonra Entere Basıp O Uyarıyı geçmiştim.Ne olmuştu diye şaşırmıştım.Bilgisayar Açıldıktan sonra Görev Yöneticisine girdim.Oradan Performansa Tıkladım.Bi Baktım CPU Havalara uçuyor Diye Şaşırdım.Sonra Bilgisayarı Yeniden Başlattım Yine NTFS diye uyarı çıktı Entere Basayimmi diye derken Basmadım ve sonra 10 saniye geri saydı O zaman Çok hevesliydim Bilgisayara Nolcak Diye Şaşırdım. ve 10 saniye geri saydıktan sonra Bilgisayarı Yeniden Başlattım Ve o Ntfs denilen uyarı çıkmamıştı.Ve Sonra Oturumu Açtım ve Görev yöneticisine tıkladım oradan performansına tıkladım CPU 'yu %1 olarak gösteriyordu.
Bu sorunu sonradan çözebildim.

Sende Böle bir Uyarı Çıkıyorsa, Bilgisayarın CPU'sunu atlatabilirsin.
*Format Attığına göre Bilgisayarın Professıonaldır! Türkçeye Çevirmek istiyorsan Bilgisayarın 2. cd'sini Tak Oldumu   :)
*Oyunların Çalışmıyor olabilir! Bunun nedeni Bilgisayarında Şu Ekran Kartı Programları Olmuyor Olabilir
1-Geforce
2-Direct.90
3-NVDA
Bilgisayarına Format Attığına göre Realtek Sound Manager Yüklemeyi Unutma

erentamam
25-12-2010, 23:40   |  #10  
Taze Üye
7 mesaj

arkadaslar  bi sorunum varda size soylemek istedim pc yi yeniden baslatirken ve kapattik tan sonra baslatirken bazen ekran aciliyor bazen acilmiyor bir sure sonra bekledikten sonra aciliyor panda ile virüs taramasi yaptim tam olarak yapmasamda yarida kaldi ve 27 virus buldu acaba pc ekranin acilmamasini viruslermi sagliyor ve bide oyun dayken oyunda da hata vermeden atiyor acaba bu virüslerin işimi :(lutfen biri yardim etsin pc çökmek uzere :(:(