arkadaşlar işlemcimle beraber gelen fandan memnun değildim hem sogutması iyi degildi hemde yırtılırcasına dönüyordu bende bu AKASA AK965 INTEL YÜKSEK PERFORMANS İŞLEMCİ SOĞUTUCU AK-965 fanı aldım eski fanda islemci 60-65 dereceyle calısıyodu bunu takınca 55lere düstü ama hızı 800dü yani cok yavas dönüyodu bende biostan ayarını degistirdim ve simdi sürekli max ta dönüyo ses yönünden hic problem yok ama sürekli böyle maxta calisması herhangi bi sorun yaratırmı kasa 550w lık fana bi zarar gelirmi acaba ilk önce speedfan gibi yazılımla denedim yükselmedi fan hızı biostan degistirdim simdi fan hızını birazcık daha düsürecek bi yazılım ariyorum biosta herhangi baska ayar yok yani bi devir yazamiyorum acaba hızı düsürmem icin bi yazılım yada yol varmı speedfan hız düsürmedede ise yaramadı
cpu fan hızını düşürmek!
anakartın markası intel cd sinde bi program cıktı islemci sıcaklıgı falan gösteriyo ama üzerinde oynama yapılmıyo fan hızının sadece gösteriyo yani eger bi zararı yoksa böle son sürat calısmasının ses yapmıyo saten yani benim icin sorun yok ben bi problem olurmu diye merak ettim okadar hızlı döncek sürekli yanarmı falan diye yani motoru
benim işlemcim p4 3.00 ghz vestock fan kullanıyorum 2 fan koydum arkasına ekran kartının oralara işlemci fanına kadar hava geliyor fan hızı da 4500 civarı değişiyor normali 3000 rpm 1500 daha fazladan yapıyor arada sıvı yağ damlatıyorum motorun üstüne hiç bir sorun yaşadım :)
m.ahmet kardes ozaman ben hic endiselenmiyim:) ama benim fanın max devrinde 300rpm yaziyo benimkide 2950 ile dönüyo sürekli ayarı kapasam bu seferde 800 le dönecek ben sirf sogutsun diye aldım bu fanı yanana kadar dönsün yanarsa eskisini takarım:)
sıvı yağ iyidir makine ağı da kullanıla bilir oğunlukları çok farklı değil az olsun yeter : ))