benım işlemcim pentıum 4 3.06 ghz 533mhz ben bıyerden duydum nekadar dogru nekadar yanlıs sıze danısayım dedım işlemci guncelleme dıye bısey varmıs bu dogrumu dogruysa ben yapabılıyomuyum ne işe yarıyor ve nasıl oluyo acaba:) aydınlatırsanız sevınırım
cpu güncelleme diye bişey varmı?
İşlemci güncelleme derken?
işlemci güncelleme var olan ankartını desteklediği yeni bir işlemciyi alıp sistemde takılı olan işlemciyi ye değiştirmek yani kısacası yeniden işlemci almak yani yazılım gibi kendi kendine upgrade olan donanımlar yok
Sanırım overclock demek istemiş arkadaş..
Upgrade yapılır. Ama anakartın destekledigi işlemcileri alabılırsın.Eskisinide satıcan tabı ıkınci el.
Aslında güncelleme diince de benim aklıma war olan eskiyi yenisiyle deiştirme gelio o yüzden güncelleme de dene bilri kanımca ..
normalde her işlemcıyı windows tanır tanımasa bile uknow olrak görür ve çalıştırır ama amd de intelde intelde ne kadar fazla bilmiyorum bazen çok ender gordum işlemciyi windows daha iyi tanısın ve performasnı artsın diye yeni mimk bir işlemci driverı yazabiliyorlar performansa getirisi ne kadar bilmiyorum ama amd de bu war gerçi anakart cd sınde kurulum esnasında amd nınkı otamatık kuruyor ama benım indirdiğimi kurarken daha eskısını saklıyorum dedıgıne gore böyle bir şey war
ama bu işlemci driver günceleme dir bir de upgrade war sen duyupta onla bunu karıştırmayasın
mesela su sekıldeymıs ekran kartını guncelledıgınızde drıver yukleyerek daha ıyı performans daha hızlı bı sonuc alıyoruz bu ıslemı ıslemcıdede yapabılıyomusuz nekadar dogru nekadar yanlıs ama ılk duydugumda boyle bısey nasıl yapılabılır dedım ınanmadım sıze danıstım acıkcası yalan olabılır
CPU ıcın oyle bır sey var ama performaansı nasıl etkıler bılmem. Onun yerıne Overclock yapabılırsın. Boylece işlemcin daha hızlı çalışır ama daha çok ısınır. Eger bilmiyorsan anakart veya RAM2i yakma durumun var.İyice araştırmanı öneririm
evet overclockmus bıdaha sordum hızını ufak ufak arttır dedı ıslemcıyle ramın bıostan yapılıyomus sanırımhiç bi bilgim yok az oynayabılırsem yınede yanma olurmu herhangı bı problem anakartta onemlıymıs bendekı P5PE-WM nedersınız
jakamen81evet overclockmus bıdaha sordum hızını ufak ufak arttır dedı ıslemcıyle ramın bıostan yapılıyomus sanırımhiç bi bilgim yok az oynayabılırsem yınede yanma olurmu herhangı bı problem anakartta onemlıymıs bendekı P5PE-WM nedersınıSen bu işe hiç girme bence..Çünkü zaten işlemcinin hızı 3Ghz..Çok fazla performans artışı sağlayamacağın gibi yok yere daha fazla ısınmasına neden olacaksın ki zaten bu konuda hiçbir şey bilmiyorsun..
CU_GS7Sonuna kadar katılıyorum. Zaten işlemcin soba gıbı ısınıyordur. Bırde OC yaparsan ıyıce ısınır yakarsın.jakamen81evet overclockmus bıdaha sordum hızını ufak ufak arttır dedı ıslemcıyle ramın bıostan yapılıyomus sanırımhiç bi bilgim yok az oynayabılırsem yınede yanma olurmu herhangı bı problem anakartta onemlıymıs bendekı P5PE-WM nedersınıSen bu işe hiç girme bence..Çünkü zaten işlemcinin hızı 3Ghz..Çok fazla performans artışı sağlayamacağın gibi yok yere daha fazla ısınmasına neden olacaksın ki zaten bu konuda hiçbir şey bilmiyorsun..
eyw arkadaslar ben denemesem daha ıyı olucak durduk yere ıs acmıyım basıma zaten daha once yanlıs bıseyden hem ıslemcı hem anakart yandı overclockta kımbılır ne yaparım ezbere yapıcaktım cunkı denemesem daha ıyı en azından ne olduugnu orenmıs oldum:) tesekkurler
Arkdaşlar bu işlemci driver var anakart destekli işlemcilerin var .Ben amd tabanlı işlemciye yükledim sonrada güncellemeye baktıgımda mikrosoftun işletim sistemindeki driver larıyla aynı.Yani işletim sisteminin içindeki sürücü pek bir anlamı yok yani.