Arkadaşlar işlemcimin hızı 2,7 Ghz ama anakartın cd sinden çıkan Hardware Monitör programından bakıyorum işlemci hızı pc yi ilk açınca normal ama bi süre sonra 1400-1500 mhz lere düşüyor.Kafasına göre bi düşüp bi çıkıyor.Bu nasıl değişir çok şaşırdım? Bu pc alındığından bu yana xp yüklüydü ve XP de hiç böyle bişe görmedim ama yaklaşık 1 aydır win7 kullanıyorum.İlk defa karşılaştım.Hatta bu konuyu açmadan önce baktım 2300 küsürlerde en son bakarken ise 2559 falandı.Bu neden böyle oluyor acaba? Şimdiden teşekkürler.
CPU hızı kendiliğinden değişiyor?
bilgisayarın büyük ihtimalle toplama değil..hazır sistem aldınız..performance gerekmediğinde işlemciniz katmanlarından bazıklarını kapatıyo hızını düşürüyo..bu normal bişey..
Kafasına göre takılmıyor. Üretici firmanın direktiflerini uyguluyor işlemci. İşlemci yük altında degilken, Ben neden kendimi bu kadar yorayım diyip, Enerji tasarrufu ve perfprmans tasarrufu saglıyor. Bu teknolojiyi duymuş olmalısınız.
M_C nickli arkadaş sistem hazır değil toplama özellikleride AMD Athlon 64 X2 AM2 5200+ Biostar TA780g Anakart 2gb 800 mhz kingston ram gerçek 350 watt power (asus vento kasanın orjinal power ı) on board ekran kartı var.GameRMan arkadaşım ama bugune kadar ilk defa görüyorum böyle bişeyi yani xp de hiç rastlamadım ilk kez win7 de oldu..Kullanılmadığında gücün düşmesini duymuştumda benim sistemde öyle bi şey olduğunu zannetmiyorum o biraz daha yeni donanımlarda var galiba.
Dedigim gibi oldugundan eminim. Sizin dediginiz tek bir şekilde olabilir.
1- Biostan İşlemci FSB , hızı ile oynanmıştır. Ve işlemci düşük frekansta çalışır.
2- Eğer baktığınızda hız değişkenlik gösteriyor isede yukarıda YANİ 1-. Sırada yaptığım açıklama söz konusu değil, Dedigim gibi işlemci Otodadır. Bunu işlemciye daha fazla performans sağlamakta olup, Isı değerlerini sürekli minimum seviyede tutmaktadır.
Yorumlarınızdan tehlikeli olmadığını anladım.İlk çıktığı zaman Cool'n Quiet teknolojisini duymuştum bana senin işlemcindede var demişlerdi fakat önce biostan devreye sokmalısın dediler.Bende hiç uğraşmadım.Belkide xp de yoktu şu an win7 kontrol ediyordur işlemciyi.Sakin bırakınca 1 ghz lere kadar düşüyor zorlayınca bi daha yükseliyor.Herkese teşekkürler.
arkadaşlar benim 2.80 ghz açtığım zaman öyle yazıyo 2.açtığım zaman bu1.76ghz olur şimdi ilk defa yaşadım neden acaba bu ramı çıkarıp takmayla ilişkisi varmı acaba...bigisayarı temizlerken ramı çıkarıp geri taktım daha 1 senelik pc lütfen yardım edin MS WİNDOWS XP PROFESSİONAL SP3 kullanıyorum...