CPU kullanımı %100 ÇÖZÜLDÜ !

nakrebimas
12-10-2011, 17:33   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
11 mesaj

ne yaptınızsada olmadımı bilgisayarınız ? formatlara rağmen aynımı sorun ? hiç parça değiştirmeyin arkadaslar sadece 15 tlye  çözebilirsiniz .. yapacağınız şey termal silikon almak..!
işlemciyi fan soğturu hepinizin bildiği gibi fakat aradaki ısıyı ileten bi maddeye ihtiyac vardır yoksa işlemce 85 90 dereceyi görür ve bilgisayar reset atar/kapanır. işlemci fanını sökün işlemciyi çıkarın ve üst tarafını pamukla silin bi parça termal silikonla üst metal kısmına yayın ve soğtucusunu takın tamamdır .:) (85 derecenin altına düşmeyen işlemcim 37 dereceyi geçöiyor :)

Kapalı Hesap (172709)
12-10-2011, 17:40   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 48
2,757 mesaj

NOT
3 yada 6 ayda bir bilgisayarın kasasını tozunu almak buda yardım eder.

nakrebimas
12-10-2011, 17:50   |  #3  
OP Taze Üye
11 mesaj

ben onu da çok yaptım gerçekten pek fayda görmedim bilgisayarımda müzik sesi kesik gelirdi mouse hızlı oynatınca o dereceydi kapanırdı termal silikonla muhteşem oldu

Kapalı Hesap (172709)
12-10-2011, 18:02   |  #4  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 48
2,757 mesaj
Alıntı: nakrebimas  
ben onu da çok yaptım gerçekten pek fayda görmedim bilgisayarımda müzik sesi kesik gelirdi mouse hızlı oynatınca o dereceydi kapanırdı termal silikonla muhteşem
bir arkadaşın işlemcisi gidyord nerdeys 3 yıl olmuş hiç temizlememişt ısıdan şikayeçiydi
dedim bir güzel temizle yaptı farkı gördü yüzde yüz yardımı yok ama fark oluyor tabi termal macunun
yeri başka onuda senede bir yada 2 senede bir yenilemek gerek.

Erdem_Aydın
12-10-2011, 18:45   |  #5  
Erdem_Aydın avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 18
1,628 mesaj

Termal macun işlemciyle soğutucu arasındaki boşluğu kapatır bu yüzden ısı iletimi dah iyi olur ve işlemci serin çalışır ama arada boşluk olursa ısı iletimi iyi olmadığı için sıcaklık olması çok doğal. TEmizlikte önemli çünkü kir hava akımını engeller ve kasananın içini kapladığı için fazldan sıcaklık yapar.Termal macun ve temizlik. ikiside iyi bir çözümdür.

hakean
12-10-2011, 18:57   |  #6  
hakean avatarı
Yıllanmış Üye
1,572 mesaj

gereksiz işler

WaterCity
13-10-2011, 00:45   |  #7  
WaterCity avatarı
Taze Üye
7 mesaj

laptop kasasını nasıl açıcaz :)

hakean
13-10-2011, 12:16   |  #8  
hakean avatarı
Yıllanmış Üye
1,572 mesaj

daha bunu soruyosan servise götür :D

1x2C
13-10-2011, 17:01   |  #9  
1x2C avatarı
Yıllanmış Üye
114 mesaj

bende termal macun fln yok koymuyorum bişe değişmiyo 40-45 civarı derece ama pcyi bi kaç ayda bi temizlemek çok yardımcı oluo bide kasanın yanını açık bırakıp evi havalandırrsanda ii olur ayrıca termal macunlar 15 tl fln diil 2-7 tl arası çok gördüm

hakean
13-10-2011, 19:05   |  #10  
hakean avatarı
Yıllanmış Üye
1,572 mesaj

2-7 tl lik leri senin gibi bilmeyenler alır al 20 tl lik thermal take in farkı gör

1x2C
13-10-2011, 20:38   |  #11  
1x2C avatarı
Yıllanmış Üye
114 mesaj

bilip bilmemekle alakası yok sadece o kadar para vermeye gerek yok sonuçta iş görüyomu görüyo ozmn problem yok altı üstü bi termal macun ki ben kullanmıyorum bile...

nakrebimas
13-10-2011, 21:10   |  #12  
OP Taze Üye
11 mesaj
Alıntı: 1x2C  
bilip bilmemekle alakası yok sadece o kadar para vermeye gerek yok sonuçta iş görüyomu görüyo ozmn problem yok altı üstü bi termal macun ki ben kullanmıyorum bile...
yakındı videolardan bile ses alamadığında bal gibi kullanırsın bide dedğin 2 7 tl liklerde vardı biader blmeden konusma onlar  1 2 kullanımlık ben koca bi şırınga aldım bitiremezsin resmen ayrıca temizlik önemsiz demedim ben ama şu şekilde yapıyorum iki tane fanım var kasanın içinde bir hava sirkülasyonu olustudum yandaki fan çeri hava çekiyor arkdaki de dısarı üflüyor klimanın iç üntesinddede bole olur ya onun gibi..

1x2C
14-10-2011, 11:26   |  #13  
1x2C avatarı
Yıllanmış Üye
114 mesaj

bilader?? karşındakinin bi yabancı olduğunu göz önünde bulundurup konuşma tarzını değiştirirsen sevinirm... ben termal macun kullanmayalı nerdeyse 1 yıldan fazla oluyo hiç bi sorunum yok 2-7 tl olanlar evet küçükler fln ama gidipte 15-20 tl vs vermekte bana saçma gelio sonuçta kişisel bi tercih kullanmadığım halde işlemcim gayet iyi durumda bi kere bile sorun çıkarmadı tabi bunu belkide temizliğe de borçluyuym sürekli temizliğini yapan bi insanım ve kasam da sürekli açık duruo yani bnm ihtiyacım fln olmuo macuna siz kullanın bn böle gayet iyiym

nakrebimas
14-10-2011, 13:09   |  #14  
OP Taze Üye
11 mesaj

değiştirisen ? sende karsındakini bir yabancı olduğunu bil ve konusma tarzını değiştir. yakında anlarsın termal macunun ne işe yaradığını, temizlikjle ısnın maksimum 10 derece değiştiğini ve aslında işlemcinin üzerinde termal macunun şu anda mevcut olduğunu. bilmeden konusma lütfen işlemcinin üzerinde termal macun olmazsa reset atar benim eskidiği için ısınıyordu arastırmadan konusma.

1x2C
14-10-2011, 18:41   |  #15  
1x2C avatarı
Yıllanmış Üye
114 mesaj

o termal macunu temizleyeli çok oldu sende bilip bilmeden konuşma neyin ne olduğunu gayet ii biliorum kafanı yorma sn ayrıca benm konuşma tarzım gayet düzgün sana gider yapar gibi konuşmuyorum hiç olmazsa şuanda termal macunsuz maksimum 45 derece yapıo gayet de ii sonuçta bu pcyi ben kullanıyorum

hakean
14-10-2011, 19:16   |  #16  
hakean avatarı
Yıllanmış Üye
1,572 mesaj

saçma sapan konular yha

nakrebimas
14-10-2011, 21:29   |  #17  
OP Taze Üye
11 mesaj
o termal macunu temizleyeli çok oldu sende bilip bilmeden konuşma neyin ne olduğunu gayet ii biliorum kafanı yorma sn ayrıca benm konuşma tarzım gayet düzgün sana gider yapar gibi konuşmuyorum hiç olmazsa şuanda termal macunsuz maksimum 45 derece yapıo gayet de ii sonuçta bu pcyi ben kullanı
hayatımda senin kadar düşüncesiz birini bide bilmeyipte kafadan konusan birini görmedim ya anlama sorunun mu var ? termal macun olmadan bilgsayar 5 dakika bile çalısmıyor düşmedimi jeton daha casper teknik servisinde staj yaptı abim bilgisayar mühendisi uzatma artık bilmiyosun bişe. bide konu gereksizse yorum yapma arkdasım sitelere bak bakalım millet çözümü için neler yapıyor ödül veren vardı bunun çözümü için.

1x2C
15-10-2011, 20:15   |  #18  
1x2C avatarı
Yıllanmış Üye
114 mesaj

termal macunun ne olduğunu bende biliyorum bu 1 2.sikonuşurken az bi saygılı konuşmaya çalış hakeret etmeye gerek yok ozmn ben nasıl çalıştırıorum salak değiliz heralde macun saten işlemcinin üstünde vardı yanlışlıkla silmiştim onu ve şimdi hiç bişey yok kusursuzda çalışıyo neyin ne olduğunu bilecek kadar bilgim  var heralde bi taraflarımdan sallamıyorum burda 13 yaşında ki çömez değilim dimi burda gel bak pcye yalanım varsa gel yüzüme tükür yukarda allah var bilio neyin ne olduğunu kimseye bişey inandırmak zorunda değilim ayrıca tartışalan konu saten öle bi saçma ki ben demedim heralde macun olmadan daha iyi çalışır diye bizde biliyoruz macun olduğunda daha iyi olacağını bnm anlatmaya çalıştığım şey macunsuzda 40-47 derece ara sıra biraz üstünde gayet normal kasmadan kapanmadan hiç bi sorun yaşamadan kullanıyorum siz neresini anlamak istemiyosunuz bn demedim burda termal macun kötü bişeye yaramıyo onun yararlı olduğunu bende biliyorum uzatmaya gerek varmı yok siz bildiğiniz gibi koyun macun bende aldığımda koycam saten sanki bi fark olmuyo dedikde deli gibi tartışmaya giriyosunuz benimle tövbe tövbe ya!..

mancukya
17-10-2011, 13:57   |  #19  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj
termal macunun ne olduğunu bende biliyorum bu 1 2.sikonuşurken az bi saygılı konuşmaya çalış hakeret etmeye gerek yok ozmn ben nasıl çalıştırıorum salak değiliz heralde macun saten işlemcinin üstünde vardı yanlışlıkla silmiştim onu ve şimdi hiç bişey yok kusursuzda çalışıyo neyin ne olduğunu bilecek kadar bilgim  var heralde bi taraflarımdan sallamıyorum burda 13 yaşında ki çömez değilim dimi burda gel bak pcye yalanım varsa gel yüzüme tükür yukarda allah var bilio neyin ne olduğunu kimseye bişey inandırmak zorunda değilim ayrıca tartışalan konu saten öle bi saçma ki ben demedim heralde macun olmadan daha iyi çalışır diye bizde biliyoruz macun olduğunda daha iyi olacağını bnm anlatmaya çalıştığım şey macunsuzda 40-47 derece ara sıra biraz üstünde gayet normal kasmadan kapanmadan hiç bi sorun yaşamadan kullanıyorum siz neresini anlamak istemiyosunuz bn demedim burda termal macun kötü bişeye yaramıyo onun yararlı olduğunu bende biliyorum uzatmaya gerek varmı yok siz bildiğiniz gibi koyun macun bende aldığımda koycam saten sanki bi fark olmuyo dedikde deli gibi tartışmaya giriyosunuz benimle tövbe tövbe ya!..
Hala sacmaliyor ve palavra atiyorsun macun olmadan o makineyi 5 10 daikadan fazla acik tutamazsin makine kendini korumak adina kapatir belirli derece isi inmedende calismaz.
Hikaye okuyup durma alinca koyucam vs vs ya macun islemcide az kalmisdir yada sogutma demirinin üstünde bir miktar kalmistir.
Bu kadar cahil ve aptalca seyler yazmaya utanmiyorsunda üstelidke yalan söylüyorsun termal macun olmadan o derecede o makine dönse zaten bugun 10000 ghz lik islemciler kullanilirdi adamlarin bulamadigini senmi buldun.
Terbiyesizlik yapipta hala cevap vermeyede kalkma bazilari sana az bile söylemis bilmeden düsünmeden insan yapabilir olur ama senin su yorumun ya alan söylüyorsun  yada rezil olmamak icin salliyorsun

sanal cellat
17-10-2011, 20:34   |  #20  
Taze Üye
5 mesaj

ne macunmuş arkadaş çölletti :D

1x2C
17-10-2011, 20:39   |  #21  
1x2C avatarı
Yıllanmış Üye
114 mesaj

ya bırak git allah aşkına kimseye bişeyi ispatlamak zorunda değilim inanmayan inanmasın alakadr etmiyo sizinle uğraşacak değilim ettiğin laflarada bi dikkat et insan ol biraz kimseye yalan borcum yok burda allahıma şükür alnım ak şahitlerim de var şimdi naparsanız yapın nasısa bu işin öteki tarafı var kardeşim merak etme kimseden korkumuz yok hadi eyvallah!...

mancukya
17-10-2011, 21:45   |  #22  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj
ya bırak git allah aşkına kimseye bişeyi ispatlamak zorunda değilim inanmayan inanmasın alakadr etmiyo sizinle uğraşacak değilim ettiğin laflarada bi dikkat et insan ol biraz kimseye yalan borcum yok burda allahıma şükür alnım ak şahitlerim de var şimdi naparsanız yapın nasısa bu işin öteki tarafı var kardeşim merak etme kimseden korkumuz yok hadi eyvallah!...
Burasi mahelle degil burdakilerde salladigin mahelle arkadaslarin degil.  Seni Intel ve Amd tarnsfer etmeli mutlaka yakisir yani adamlarin beceremedigi isi sen becermissin. Hala devam ediyorsun ama komedi sadece konusmalarin. Zor bir ihtimal diyelimki islemci üstünü temizledin üstteki demirde kalmis olma ihtimaliyle idare edebilir o kadar

1x2C
17-10-2011, 22:02   |  #23  
1x2C avatarı
Yıllanmış Üye
114 mesaj

hala tartışıyo benimle ya kimseye bişey salladığım yok benim asıl senin lafların bana komedi sanki biz bilmiyoruz dimi termal macunun ne halt olduğunu 12-13 yaşında bebe diiliz burda işlemcide macun yok diye hava mı atıcam öyle çalışıyo deyince elime ne geçiyo kimseye bn kullanmayın işe yaramıyo demiyorum bilip bilmeden konuşma burda allahın adını verdik dinin imanın da mı yok senin şuanda yeni temizledim kasayı sorunsuz 34 derecede çalışıyo neye inanmak istiyosan ona inan kendi bildiğin doğrularla yaşa bana laf yetiştirceğine git işine gücüne bak...

edit:http://forum.donanimhaber.com/m_17768099/tm.htm şu siteye bakta öğren!!

Son Düzenleme: 1x2C ~ 17 Ekim 2011 22:27
sanspara
19-10-2011, 01:20   |  #24  
Taze Üye
5 mesaj

Şirketimiz bünyesinde çalıştırılmak üzere 81 ill ve yurtdışından internet ağı ile çalışılacak yeni bir projeye elemanlar alınıcaktır. İnternet tabanlı firmamızda 20 farklı görev seçeneğinden size uygun olanları seçerek ve günde  iki saatinizi ayırarak HER AY kazanç sağlamak isterseniz lütfen ayrıntılı bilgi için ekli linke tıklayınız. http://tinyurl.com/65b5wuu

nakrebimas
28-10-2011, 21:59   |  #25  
OP Taze Üye
11 mesaj
hala tartışıyo benimle ya kimseye bişey salladığım yok benim asıl senin lafların bana komedi sanki biz bilmiyoruz dimi termal macunun ne halt olduğunu 12-13 yaşında bebe diiliz burda işlemcide macun yok diye hava mı atıcam öyle çalışıyo deyince elime ne geçiyo kimseye bn kullanmayın işe yaramıyo demiyorum bilip bilmeden konuşma burda allahın adını verdik dinin imanın da mı yok senin şuanda yeni temizledim kasayı sorunsuz 34 derecede çalışıyo neye inanmak istiyosan ona inan kendi bildiğin doğrularla yaşa bana laf yetiştirceğine git işine gücüne bak...

edit:http://forum.donanimhaber.com/m_17768099/tm.htm şu siteye bakta öğren!!

:D:D casper teknk servisinde levent abi vardı unutmustu termal silikonu 1 dakka çalısmadan kapanıyordu bilgisayar şimd sürekli tekrarladığın kelime dikkatimi çekti 12 13 yası felan belliki kücüksün senabilerinden bişeler oğrenmişsin onu diyorsun burda ilerde mühendislik okursan blirsin neyin ne olduğunu ;) burda komedyenlik yapma tartısmayada devam etme ben yeni sürdüm termal silikonu 34 derecede çalısyor ayak yapma burda illa tartısacaksan tamam baba sensin uza şimdi burası arkdasın dedği gibi mahalle değil görüşürz felan demişsn bide gel güzel kardeşim adanaya görüşürz had kal sağlıcakla !