Dün bilgisayarıma format attım.Sonra programlarımı yükledim.Speedfanda baktım sıcaklık boşta 47-50 derece arası gezinip duruyordu.
Daha sonra klasik regedit ayarları(Menushowdelay,Autoendtasks vs)yaptım,ya bugünde hava sıcak bir bakayım dedim Speedfana 60-65 dereceleri görüyor.Şaşkına döndüm hava o kadar dehşet ısınmadı,buna eminim,peki regedit mi ısı artışına sebep oldu?
Son olarak format atmak istemiyorum,güncellemeler,antivirüs bayağı kota yiyor!Sizce soğutucuyu açıp,silip bolca macunlamalımıyım?Yoksa bir kaç gün bekleyeyim mi?Cevaplarınız için teşekkürler...
CPU Sıcaklığı durduk yerde artar mı?
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
128 mesaj
OP Yıllanmış Üye
128 mesaj
Standart ayarlar yaptım,yukarıdada bahsettim mesela MenuShow Delay,Gereksiz servisleri kapatmak,XP Fast Shutdown o kadar.
Not:Sistem geri yüklemeyi geçenlerde bir program için denemiştim başarırız olmuştu(XP manager)dı sanırım.Dikkatimi çeken bir diğer nokta yanılmıyorsam,sistem geri yükleme regedit ayarlarını değiştirmiyor,hatta Xp cd si ile ilk günkü gibi temiz Windows olmuyor.Bu doğrumudur?
OP Yıllanmış Üye
128 mesaj
yanlış yaptıgın bir registry ayarı programların altta çalışmasına neden olabilir. buda CPU ya yük bindirerek ısınmasına yol açar.. Sistem geri yükleme yapmayı dene bakalım
Sağolasın ama çözümü buldum,ilginç şekilde Kingston Data Traveler Bellek 2.0 gb takınca,55-60 vuruyor boşta!