Arkadaşlar laptop bilgisayarım 55 derecenin aşağısına pek düşmüyor çoğu zaman 60-70 civarı oyunlarda da daha yüksek.Sizce bu sıcaklık değerleri normal mi yoksa fan tozdan tıkanmış olabilir mi?Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.
Cpu Sıcaklığı
amd turion x2 ultra core mobile
işlemcin çok ısınan bir işlemci bendede hp pavilion varken o işlemci vardı ama degerlerin biraz yüksek
CenkJK senin bu işlemciyle elde ettiğin normal değerler neydi?
valla 1 sene oldu hp vereli ama sana söle diim 1 hdd çatlatdım asırı sıcaktan bide ekran kartı lehimleri akmıstı hesab et sıcaklığı sen artık
CenJK Windows 7'ye geçtim işlemci artık daha az ısınıyor.İşletim sistemi bile etkiliyormuş yani pcnin ısısını bunu anladım.Oyunlarda takılma sorunu da kalmadı artık.Yani AMD işlemciler çok ısınıyor şeklindeki söz tamamen yanlış işlemcinin ısınması kullanıcının yaptığı işe göre değişiyor.
İşlemciyi yargılamak yanlıs olur zaten cünki arkada calısan programlar işlemciye yük bindiriyor olabilir buna baglı olarak ortam sıcaklıgından etkilenebilir. Dediğin gibi tozlanma olabilir düz yüzeyde kullanmıyorsan hava girişini kapatıyor olabilirsin