merhaba arkadaşlar bende phenom ıı x4 810 işlemci var malumunuz 4mb l3 önbelekle piyasaya sürüldü kalan 2 mb açtırmak kaç zamandı aklımdaydı fakat bugun ugraşmak nasip oldu neyse açtım önebellegi ama sorunum şu ki işlemcinin sıcaklık degerini ögrenemiyorum. everest, blackbox ve amd owerdrive hepsinde sonuç aynı önbelekler açılınca ısı sensörü neden çalişmamazlık yaptı acaba?bu konu hakında görüşleriniz için şimdiden teşekürler.
[URL=http://img25.imageshack.us/i/yeem.jpg/][/URL]
cpu sıcaklık sorunu
Sorun da orada zaten. Kırpılmış işlemcilerde standartı tutturamadığı için kırpılma yapılıyor çoğunlukla. BIOS güncel mi? BIOS'ta görünüyor mu sıcaklık değeri?
bios güncel biostan sıcaklık görünüyor.
gerçi standartı l3 4mb var zaten oyle ahım sahım bi performans katkısı olmazda yinede kıcık oldum. testlerde oyunlarda stabil ama neden isi sensörünü devre dışı bırakıyor onu anlamadım.
kırpılma olayına gelince bazen tamamen ekonomik nedenlerlede bu durum sözkonusu olabiliyor pazar oluşturma kaygısı.
birşey daha gözlemledim Cool'n'Quie özelligi geregtigi gibi çalişmiyor cpu carpanı düşmüyor.sanırım kıllandım en iyisi l3 4mb önbelekle devam etmek :)
Evet, bazen yetersiz stok nedeniyle daha üst seviye işlemciyi daha düşük seviye olarak etiketleyip de satıyorlar. Ama denk gelmek lazım, nasip meselesi.