Arkadaşar intel e8400 3.00 ghz işlemci kullanıyorum overclock felan yapmadım işlemci ısısı 70 lere çıkıyor.
Cpu soğutucu almayı düşünüyorum şimdilik overclock felan yapmayacam ona göre fazla pahalı olmayan ama iyi derecede soğutan ve kaliteli soğutucu önerirmisiniz...
Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum...
Cpu Soğutucu Seçiminde Yardım (Acil)!!
İşlemci fanın temizmi soğutucu almadan önce kontrol et belki gerek kalmaz ayrıyetten soğutucuya.
Kasa içinde başka fan var mı?
Ocz vendetta 2 yi veya Akasa 965 bl yi al arkadaşım,
bende akasa 965 bl var
bnde aynı işlemciyi kullanıyorum. 4.0 ghz de bnmkisi , yüksüz (yaz olması dolayısı ile) 35-40 arasında seyrediyor tam yükte ise max 50 gördüm -belki biraz daha yükselmiştir - tabi yine 4 ghzde ve öğlen saatinde,
Önce kasanı temizlettir , fanın termal macununu yenilettir, yoksa kasana öne ve arkaya olmak üzere 2 fan taktır , ayrıca fanın tam oturduğundan emin ol.
Ocz vendetta 2 yi veya Akasa 965 bl yi al arkadaşım,Öncelikle tavsiyeleriniz için teşekkür ediyorum. Kasanın içi temiz ayrıca bir fan var işlemci fanı yanılmıyorsam tam oturmuyor bir ayağında sorun var. Onun için yeni bir fan alayım dedim.
bende akasa 965 bl var
bnde aynı işlemciyi kullanıyorum. 4.0 ghz de bnmkisi , yüksüz (yaz olması dolayısı ile) 35-40 arasında seyrediyor tam yükte ise max 50 gördüm -belki biraz daha yükselmiştir - tabi yine 4 ghzde ve öğlen saatinde,
Önce kasanı temizlettir , fanın termal macununu yenilettir, yoksa kasana öne ve arkaya olmak üzere 2 fan taktır , ayrıca fanın tam oturduğundan emin ol.
Evet bir ayağı kalkmışsa işlemci ile tam temas etmemişdir bu yüzden %5 anca soğutur.Yeni bir işlemci Fanı al termal macunu sür (2 damla yeter diyorlar artık bilemem) Sonrada işlemci fanını tak. 60 dereceyi geçmez sanırsam.