Arkadaşlar alacağım E6750'ye OC çekmeyi düşünüyorum ve fazla ısınmaması için bir CPU soğutucu almayı düşünüyorum.Önerilerinizi ve yorumlarınızı beklliyorum.100YTL'ye kadar bir fiyat uygun benim için.
CPU Soğutucu
ben olsa THERMALTAKE in su soğutma ürünlerine bakardım..çünkü bende oc yapmak için alıcam
cok asırı bi oc yapmicaksan sana bu ürünü oneririm:
kasa içi havalandırmanda iyidir diye umuyorum oc yapmayı düsünen birisi oldugun icin, oleyse su sogutmaya gerek yok bence.
bende bunun BlueOrbII(mavi) versiyonu var, ayrıca %50 yavaşlatışmış halde fan hızı. ve bu sekildeyken cpu boşta 19-20, yük altında(photoshop cs3'te ard arda büyük resimler/grafik işlemler ve crysis'te test ettim; 1280*1024 cozunurluk ve orta kalite ayarları) en fazla 30-40derece oluyor. ki bu senin alacagın benimkinin üstüne c2d islemci desteği eklenmiş ve biraz daha geliştirilmiş hali, 50ytl'ye gelir sana zaten. oneririm.
bu arada sistemim de bu:
intel PD 3.4GHz
2gb ram
8600gts fansız zalman sogutucu
vista ultimate
ayrıca kasamda on ve arkada fan yok, sadece yan tarafata 25cm'lik tek fan var(yetioda artıo zaten:)
Ben TT bıg typhoon kullanıyorum gayet guzel sogutuyor. Hatta birçok testten gayet guzel skorlar elde etmıs bır sogutucudur
Bende borga gibi big typhoon öneririm.
Fiyat,performans açısındanda digerlerinden önde.
55$ gibi bir fiyatı var.
Eğer daha çok param var diyorsan;
Thermalright Ultra-120 Extreme öneririm.Piyasada bulabileceğin en iyi soğutucudur. Fiyatı 95$.
Ama şunuda söyliyeyim E6750 az ısınan bi cpu.
3600 GHZ. üstü düşünüyorsan soğutucu al derim.
3600 GHZ. altı için gerekli değil.
Ben ilk başta 3 GHZ'e overclock edicem daha sonra 4GHZ'i denemeye çalışıcam.
4 Ghz biraz zor sıvı veya gaz soğutma kullanman lazım benim emektar ATHLON 3000 ni stok fanla 1.8 Ghzden 2.2 Ghz çıkardım max sıcaklık 55 derece idi.Ama o zamanlar psum dandik olduğu için problem yaşadım ve geri çektim şuan FSP kullanıyorum yeniden oc yapıcam
Bende alacağım zaman iyi bi soğutucu alırım o zaman.