sorunun cevabını kendin vermişsin dostum bjklinin dediği gibi youtube a gir ve orda ister Türkçe ister ingilizce arama yap eminim aydınlanacaksın youtube artık entellerin takıldığı bir eğlence sitesi değil tam bir video ansiklopedisi...
CPU um 112 Derece!!!
- 1
- 2
abicim o 112 dediğin umarım derece değil fahrenayttır
fanı sokmeden once böyle bir sey yoksa fanı oturtamadıgından olmakta bu kanımca lga ise oturtması gercekten zor anlamayan bırısı için amd ise çok basit oturur ama sendeki tahminimce ve yerıne oturmadıgı için bu sıcaklık ama intel 70 ın uzerıne gecınce kendını kılıtler
lga fan ise fanı yerinden çıkarıp tekrar tak ayaklarına çapraz olarak baskı uygula lga nın tek oturtma yolu budur
arkadaslar güldürmeyin:D 25-30 derece farkediyormuş...
size kendimden örnek vereyim. Yaşadığım Şehir Adana, klima kapalı iken, (termal Macun Yok) normal uygulamalarda (ie, ff, msn vb) 44 C CPU, 49 C MB, 68 C GPU
Oyun Oynarken ise 50 C CPU, 56 C MB, 74 C GPU sıcaklıkları oluyor. İşlemci PD 945, Termal Macun Yok, Stok Fan... ozaman ben termal macun kullansam işlemcim 15-20 derece mi olacak allahaşkına güldürme beni:D ev bile 33-34 derece en az
Gerçi Klima çalışsa da pek bi farketmiyor 44 ten 42 ye düşüyor...
eeee
termal macun kullanmıyalım mı yani
termal macunun amacı ısıyı sogutucuya daha iyi bir şekilde iletip iyi bir sogutma performansı almaktır ama olmayınca 20 25 derece fark malesef olmaz daha once termal macunsuz cok kullandım .ama altı bakır kalıtelı bır fan ve iyi bir termal macunla güzel bir ikili yapabılırsınız .bende minik bır kavonozda war bazen tamırlerde ve pc bakımında kullanıyorum ama kendınize alcaksanız iyi bir termal macunu tavsiye ederım ama almadan once sorun bazı macunlar alımınyum fanlarla uyumsuz bakır ıstıyor ve yanlıs alırsanız ısı iletımınden cok yalıtım olabılır arkadasım bu sekılde bi athlon xp yaktı iyi soğutulan işlemcının ömrününde uzadığını unutmayınız
Arkadaşlar bir şeyi öğrenmek istiyorum.
Core 2 duo işlemcilerle (mesela e 6550) birlikte fan beraber aynı kutuda mı gelmekte yoksa ayrı olarak fan mı almam gerekiyor?
BİLDİGİM FAN ÜZERİNDEDİR ORJİNAL FANLA GELİR
benersinceninde dediği gibi her işlemci amd/intel in kutu içeriğinde orjinal fan bulunmaktadır.
serdar baykalArkadaşlar bir şeyi öğrenmek istiyorum.Eğer oem alıyorsan fan bulunmaz , box yada boxed diye tabir edilen kutulu işlemci alıyorsan fan da CPUyla birlikte gelir.
Core 2 duo işlemcilerle (mesela e 6550) birlikte fan beraber aynı kutuda mı gelmekte yoksa ayrı olarak fan mı almam gerekiyor?
keshkesh doğru soyluyor oem alırsanız cpu fan olmaz kutulu alırsanız stok fanla gelir stok fanlar normalde çok sıcak olmayan bölgeler için yeterlidir ama sıcak bölgelerde ne amd nede intelin stok fanları yetmiyor eğer böyle bir yerdeyseniz cpu fanınızı kaliteli bir ürünle değiştirmenizi tavsiye ederim ve termal macun ile tabiki. bakalım amd 65 de intelde 45 nm de termal yapıyı ne kadar iyileştirdi amd şu anda 65 nm ile önde gidiyor ama intelin 45 nm redekı işlemcilerinin de termal yapılarının iyileştiriği söylentileride doğruluk kazanıyor..
bence AMD nin stok fanı gayet başarılı ben izmirde sıcak bir şehirde oturuyorum oyun oynadığımda veya herhangi bir işlem yaptığımda en fazla 43 dereceyi görüyor boşta bile o sıcaklarda 28 derece yapıyor işlemcim yenidir
Bir iş var bu işte ama neyse... Yanlışım varsa düzeltin ama zaten işlemci sıcaklığı 100 dereceyi geçerse yanması gerekmez mi?Bu kadar sağlammı bu işlemciler ?
blackhawkmilan31Bir iş var bu işte ama neyse... Yanlışım varsa düzeltin ama zaten işlemci sıcaklığı 100 dereceyi geçerse yanması gerekmez mi?Bu kadar sağlammı bu işlemciler ?bencede yanlış okkuma diyecem ama bios böyle bişey yaparmı _?
Termal macun diyenlerin hiçbirine jkatılmıyorum. Hele ki "Borga-x" arkadaşın 25-30 derece fark ettirir demesini tamamen mantık dışı bi olay. Kendim de teknik serviste çaışıyorum. Birçok kez bu ısınma sorunlarıyla karşılaştım. Termal macun en fazla taş çatlasın 10 derece fark eder. Birde özellikle belirtmek isterim, intel in pentium D serisi işlemciklerinden 3.0 ve üzeri cpu lar nedense sık sık ısınma sorunuyla karşıma(mıza) çıkıyor ???
öncelikle bios ta işlemci ısısının altındaki voltaj değerleri normal mi onu bir soralım "U571" arkadaşımıza ? Bazı kalitesiz psu larda bu sorun olabiliyor. 3.3 değerlik voltaj doğru geliyormu ? Yada kasadaki soğutma yeterlimi? Veya işlemci fanı kaç rpm hızla dönüyor. Bunları söylerse daha iyi yardımcı olabiliriz.
benersinceabi bırak 100 dereceyi 70 dereceyi geçtiyse bilgisayar ufaktan sapıtır, o sıcaklıkta çalışmaya devam ettir uçsun makine...blackhawkmilan31Bir iş var bu işte ama neyse... Yanlışım varsa düzeltin ama zaten işlemci sıcaklığı 100 dereceyi geçerse yanması gerekmez mi?Bu kadar sağlammı bu işlemciler ?bencede yanlış okkuma diyecem ama bios böyle bişey yaparmı _?
geçenlerde bende cpu fanı temizledim. ses yaptığı için. termal macuna dokunmadan tekrar taktım soğutucuyu. aynı şekilde işlemci 100 derecelere çıktı ve pc kapandı. tekrar soğutucuyu çıkardım. termal macunu temizledim. herhangibir bir marka macun sürdüm. sıcaklık normal değerlere indi.sorun kalmadı. termal mucunu mutlaka sürmelisiniz...
hsnUSTATermal macun diyenlerin hiçbirine jkatılmıyorum. Hele ki "Borga-x" arkadaşın 25-30 derece fark ettirir demesini tamamen mantık dışı bi olay. Kendim de teknik serviste çaışıyorum. Birçok kez bu ısınma sorunlarıyla karşılaştım. Termal macun en fazla taş çatlasın 10 derece fark eder. Birde özellikle belirtmek isterim, intel in pentium D serisi işlemciklerinden 3.0 ve üzeri cpu lar nedense sık sık ısınma sorunuyla karşıma(mıza) çıkıyor ???Arkadaşım bende kendı deneyımlerımı aktarıyorum buraya. 20 derece birden ısısı duşen bir işlemciyi önceden macunsuz 70-75'lere kadar dayanıyorsu ısısı. Macunla bu sorunu çözdük.Ama tabi siz benden daha iyi bilirsiniz. O zaman budan sonra macun kullanmayın bakalım o işlemci kac gun dayanıcak sıze.Varmısın bunun testıne, işlemcinin yandıgı zamanı yaz ama buraya.....
öncelikle bios ta işlemci ısısının altındaki voltaj değerleri normal mi onu bir soralım "U571" arkadaşımıza ? Bazı kalitesiz psu larda bu sorun olabiliyor. 3.3 değerlik voltaj doğru geliyormu ? Yada kasadaki soğutma yeterlimi? Veya işlemci fanı kaç rpm hızla dönüyor. Bunları söylerse daha iyi yardımcı olabiliriz.Son Düzenleme: Borga-x ~ 13 Ağustos 2007 13:53
tabiki işlemci fanını çıkardıktan sonra fanı bidaha takarken KESİNLİKLE MACUNUN SÜRÜLMESİ Gerekir.
termal macunu surunce her sey bitmiyor. belli bir zaman sonunda termal macun kurur bu tabiki kısa bir süre değil pc yı kullanmanıza göre değişir kuruyan termal macun artık iletımden yalıtıma geçmeye başlar hele birde fanınız tozlanmış ise daha kötü o yüzden bilgisayarlarınıza belli zamanalarda bakım yapın diye ısrarla belirtiyorlar
guzel bi fan aldıktan sora macunun gerekliligi ortadan tamamen kalkmasada azalıo zaten, PD 3.4ghz islemci ve tt blueorbII fan var bu yaz havasında agır oyun ve grafik uygulamalarda bile 40dereceyi gectigini gormedim ben cpu'mun, ayrıca feel kasada gayet ii kasa fanları(ki 25cm ve 12cm lik iki adet fanla destekli)gayet iyi ve akıcı bi hava saglıo iceri ;)
ne macunmuş be herderde deva
hee sürüyorn hertarafına serinliyon deli gibi. Hem klımayada ıhtıyac kalmıyor.
Macunun çalışma mantığı zaten şudur;
Fan blokunun ortasında ısıyı çok iyi ileten bir silindir vardır ve bu işlemcinin ısısını emer.Ama yuvarlak yapıda olduğu için ve işlemcinin yüzeyini de kare olarak düşünürsek haliyle her tarafla temas edemiyor bu silindir.Macun da özellikle o temas etmeyen bölgeler için çok iyi...
- 1
- 2