Bilgisayarım Açılışta Bİle 50 Derece İle Açılıyor :(
Cpu Fan Speed 2000-2100 rpm arasında dalgalanıyor.
Yük Altında 65 Kadar Vuruyor.
Cpu: Intel Pentium 4 640, 3200 MHz (16 x 200)
MSI Anakart Var
Help Me :O
Bilgisayarım Açılışta Bİle 50 Derece İle Açılıyor :(
Yük Altında 65 Kadar Vuruyor.
Cpu: Intel Pentium 4 640, 3200 MHz (16 x 200)
MSI Anakart Var
Help Me :O
Hiç bişey yapmıyorken işlemci ısısı 50 derece oluyorsa bi anormallik var demektir.
Kasa iyi havalanmıyor olabilir.
İşlemcinin üzerindeki termal macun kurumuş olabilir.
İşlemcinin soğutucusu işlemcinin üzerine tam oturmamış olabilir.
İşlemcinin soğutucusu yetersiz olabilir.
Eğer ekran kartı işlemcisi yani gpu 50 derecede çalışıyorsa sorun olmaz normal bişey.
P4 için normal sayılır bende de P4 sistem var şuanda temiz 50-55C de çalışıyor. eskiden yaklaşık bir sene boyunca ortalama 65-70C de çalıştırmıştım sonra yaz gelince hissettirmeye başladı performans farkını. temizledim macunu yeniledim şimdi 50-55C de (sistem kararlılık testlerinde 85C leri gördüm (korkunca temizledim) :) dayanıklılar yani bişey olmuyor. :) )
Gerek yok ama eğer işlemci yada ekran kartı ısısının daha az olmasını istersen soğutucu olarak artic cooler markasını öneririm normalden 4-5 derece daha iyi soğutur sitesi http://www.arctic.ac/en/
Artic cooler hem sessizdir hem kalitelidir hemde daha iyi soğutur artic cooler şunları üretir
Ekran kartı soğutucusu
İşlemci soğutucusu
Fan
Ram soğutucusu
Güç kaynağı
Termal macun
Kasa
Yaz ayından dolayı bilgisayar ısınabilir normal işlemci yük altındayken örneğin: oyun oynarken yada antivirüs taraması yaparken ısınabilir yani 60-65 dereceye kadar çıkabilir işlemci ısısı 80 dereceyi geçerse sorun çıkabilir yoksa bişey olmaz.
Bilgisayarım Açılışta Bİle 50 Derece İle Açılıyor :(Artic cooling işlemci soğutucusu almanı öneririm işlemcinin ısısı en az 5 derece ortalama 7-8 derece kadar azalır ayriyeten artic cooling işlemci soğutucusu ses çıkarmaz özel tasarımlıdır.
Yük Altında 65 Kadar Vuruyor.Cpu: Intel Pentium 4 640, 3200 MHz (16 x 200)
MSI Anakart Var
Help Me :
Hiç bişey yapmıyorken işlemci ısısı 50 derece oluyorsa bi anormallik var demektir.Kasa Kapakları Tamamen Acık Ve Hava Alan Yerde Pc.
Kasa iyi havalanmıyor olabilir.
İşlemcinin üzerindeki termal macun kurumuş olabilir.
İşlemcinin soğutucusu işlemcinin üzerine tam oturmamış olabilir.
İşlemcinin soğutucusu yetersiz olabilir.
Termal Macunu Yeni Değiştirdim.
Soğutucu Tam Oturdu.
İşlemcinin Soğutucusu Yetersiz-Bu Olabilir Fan 2000 rpm de dönüyor 3000 e cıkarabilirsem yada 3000 lik alabilirsem sorun cözülürmü *??artic cooling'i konyada nerede bulabilirim ?
Kasa Kapakları Tamamen Acık Ve Hava Alan Yerde Pc.artic cooling'i vatan bilgisayar gold bilgisayar yada bimeks gibi bilgisayar parçaları satan(ekrankartı,işlemci,ram gibi) mağazalarda bulabilirsin.
Termal Macunu Yeni Değiştirdim.
Soğutucu Tam Oturdu.
İşlemcinin Soğutucusu Yetersiz-Bu Olabilir Fan 2000 rpm de dönüyor 3000 e cıkarabilirsem yada 3000 lik alabilirsem sorun cözülürmü *??artic cooling'i konyada nerede bulabilirim ?
İlk önce anakartının socket tipini belirle işlemci soğutucusunu ona göre alacaksın.
Artic cooling işlemcinin ısı sorununu çözer inan bana benimde başıma aynı şeyler gelmişti bende artic cooling aldım sorun kalmadı.
P4 demiş.Benim eski sistemde p4 3.2 ghz idi.Yük yokken 70 derecedeydi.Oyun oynarken 90ı geçiyordu.Bikeresinde 98 derece gördüm.Ve hiç bir sıkıntı yok.P4 mimarisi böyledir.Fazla ısınır fakat ısıya dayanır.O sıcaklık o işlemciye az.Ben P4 ile 50 derece hiç görmedim.Yani herkes fan önermiş.Alma.
i serisi 50-60 dereceyi görmez ama görürse tehlike.
pentium4 serisi 60 ın altına gelmez ve garanti veriyorum 90 C kadar dayanır.
P4 demiş.Benim eski sistemde p4 3.2 ghz idi.Yük yokken 70 derecedeydi.Oyun oynarken 90ı geçiyordu.Bikeresinde 98 derece gördüm.Ve hiç bir sıkıntı yok.P4 mimarisi böyledir.Fazla ısınır fakat ısıya dayanır.O sıcaklık o işlemciye az.Ben P4 ile 50 derece hiç görmedim.Yani herkes fan önermiş.Alma.Benim bilgisayarımında işlemcisi p4 3.0 ghz ht 90nm 478 pin eski sistem artic cooling kullanıyorum gerçekten sistem boştayken 46 derece yük altındayken maximum 58 derece artic cooling işlemci soğutucusu kullanıyorum. Senin bilgisayarının soğutucusunda yada termal macununda bi sorun var heralde. işlemcinin 90 dereceyi geçmesi çok anormal yanma derecesine gelmiş.i serisi 50-60 dereceyi görmez ama görürse tehlike.
pentium4 serisi 60 ın altına gelmez ve garanti veriyorum 90 C kadar dayanır.
Sırayla;
Önce kasanızı temizleyin (Tazyikli hava ile öneririm)
İşlemci Termal Macununu önce bir ipek yada pamuklu bez ile siliniz tamamen temiz olduguna emin oldukdan sonra termal macunu (bir mercimek tanesi büyüklügünde) sürünüz ve CPU fanını Sabitleyiniz (Sabitledigine emin olunuz eger arada boşluk kalırsa termal macun hiç bir işe yaramaz)
Bilgisayarınız başlarken açılan gereksiz programları açılış dan kaldırın (MSCONFİG) ile bunu yapmanız çok kolay olacaktır.
Tüm Driverlarınızı Güncelleyin böylece daha fazla performans alırsınız.
cpu fan speed 2200 ü geçmiyor bence sorun bundan olabilirmi bu deviri donanımsal,fiziksel olarak nasıl düzeltebilirim fanmotoruna yağ döksem düzelirmi
ama artick coolleri alacagım kesin
cpu fan speed 2200 ü geçmiyor bence sorun bundan olabilirmi bu deviri donanımsal,fiziksel olarak nasıl düzeltebilirim fanmotoruna yağ döksem düzelirmiBenim kullandığım artic cooler fanlı bi soğutucu öyle sulu sistem değil şundan yani:
ama artick coolleri alacagım
http://www.arctic.ac/en/p/coolin ... ltra-tc.html?c=2181
fiyatı en fazla 40-50 lira soğutması çok iyi bide artic cooler aldığın zaman kutusundan kendi termal macunu çıkıyor onu kullan eski termal macununu güzelce temizle artic cooling termal macununu sür termal macunun aktif olması için 24-48 saat geçmesi gerekiyor ginede bilgisayarı çalıştırabilirsin bişey olmaz. Artic coolerin işlemciniyi ne kadar iyi soğuttuğunu sende göreceksin şimdiden güle güle kullan. Senin bilgisayarının işlemci socket tipi neyse ona göre al unutma.Son Düzenleme: Kapalı Hesap (221107) ~ 25 Ağustos 2011 21:17
www.cpuid.com adresinden hwmonitor ( free olanı ) indir kur aç bak speed fan yanlış gösteriyor...Olabilir her program %100 doğru gösterecek diye bi şart yok.
Eğer speed fan' an güvenmiyorsanız en iyi program AIDA64 Extreme Edition çok ayrıntılı sistem bilgisi verir.
Sadece Mozilla Ve Şu 3 Fan Kontrol prog. açık.
AIDA64 Extreme Edition
SpeedFan 4.43
Hw Monitor
Bunların Sıcaklık Değerleri Farklı:
AIDA64 Extreme Edition:41c
SpeedFan:60C
HwMonitor:58
Hangisi Doğru ?
Benim bilgisayarımında işlemcisi p4 3.0 ghz ht 90nm 478 pin eski sistem artic cooling kullanıyorum gerçekten sistem boştayken 46 derece yük altındayken maximum 58 derece artic cooling işlemci soğutucusu kullanıyorum. Senin bilgisayarının soğutucusunda yada termal macununda bi sorun var heralde. işlemcinin 90 dereceyi geçmesi çok anormal yanma derecesine gelmiş.Sen özel soğutucudan bahsediyorsun ben stok fandan.Stok fanı uzun süre kullanırsanız ısınma sorunu sürekli olur.Ama P4 e işlemez.Ben P4 kullanmıştım.Eğer bilgisayarınız media center sa ve stok fan kullanıyorsanız minimum 60 derece.P4 mimarisi böyledir ısınır ama ısı performansını fazla etkilemez.
Sen özel soğutucudan bahsediyorsun ben stok fandan.Stok fanı uzun süre kullanırsanız ısınma sorunu sürekli olur.Ama P4 e işlemez.Ben P4 kullanmıştım.Eğer bilgisayarınız media center sa ve stok fan kullanıyorsanız minimum 60 derece.P4 mimarisi böyledir ısınır ama ısı performansını fazla etkilemez.Özel soğutucu dediysem lafın gelişi dedim sıradan bişey şu:
http://www.arctic.ac/en/p/coolin ... ltra-tc.html?c=2181Kalitesiz işlemci soğutucusu kullanırsan öyle işlemcin 90 dereceye kadar ısınır seninki gibi ve yanar 90 dereceye kadar işlemci ısınması anormaldir. Ben özel soğutucu dediysem kaliteli soğutucu demek istedim.
Son Düzenleme: Kapalı Hesap (221107) ~ 26 Ağustos 2011 14:09