xp den windows 7 ye geçtim ve ortalama cpu 40-50 boştaken tarayıcı açınca birden 80 90 a çıkıyor bunun nedeni sizce ne yardımcı olabilrimisiniz...
sistem özellikleri
asus p5gpl anakart
intel p4 3,00 ghz işlemci
1gp ddr 400 ram
ati hd 2600 pro ekran kartı 512 mb
cpu yüksek çalışıyor neden acaba?
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.Process EXplorer ekran görüntüsü koyar mısınız.
http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb896653.aspx
Bir de en son Beta BIOS'a güncelleyin:
demek ki windows 7 de daha fazla program var sistemi daha fazla kasıyor xp ile vista karışımı oyduğundan olabilir
demek ki windows 7 de daha fazla program var sistemi daha fazla kasıyor xp ile vista karışımı oyduğundan olabilirNerden biliyorsunuz donanım çakışması olmadığını. Tabii ki Windows 7'de daha fazla program var. Windows 7 her halükarda daha iyi bir işletim sistemi. Bu oyunlarda da programlarda da öyle.
Çünkü DirectX 11 ile genel DirectCompute sadece Windows 7'de var sadece Windows 7 ekran kartını işlemci gibi kullanabiliyor.*
DX11 ekran kartı ve yeni ATI sürücleri gerekli.
Tamam işte %2 CPU kullanımı var daha ne istiyorsunuz? Ayrıca performansta bir sorun mu var? Yani işlemci kullanımına neden taktınız? Yavaş mı geldi size Windows 7?
Eğer yavaş geldiyse normal çümkü sistemini bayağa eski.
Memnun değilseniz XP'ye dönebilirsiniz.
benim görev yöneticinse boşta %60 larda gösteriyor? YANİ BİR SORUN YOK DEMİ BİRDE BİOSU GÜNCELLEMEMİ TAVSİYE EDERMİSİNİZ?
peki sistem değiştimeyi düşünüyordum zaten bu aralar bana önere bilceniz orta halli 100-150 arası oyun için iyi performanslı anakart nedir. ben olsam şunu alırım dediğiniz?
biliyorum o kadar bilgim var teknik olarak elimde biraz iknci el parça var onları satacam ama aradığım anakart intel in p4 den sonraki bütün işlemcileri destekliyor olması yani şu an ram le anakartı değiştirecem işlemci aynı kalacak ilerde işlemci alınca 2 çekirdek filan onuda desteklemesi lazım ben araştırdım bir kaç model var ama karar veremiyorum
SAĞOL DİREK BU MU DİYORSUN YANİ ALIRSAN BUNU AL DİYORSUN YOKSA VARMI BİR KAÇ MODEL DAHA KAFANDA KARDEŞİM
Sisteminizi yenilemeniz güzel olacaktır fakat şu anda da Windows 7'de performans düşüklüğü yaşıyacağınızı sanmıyorum.Yalnızca RAM biraz az gibi,benim sistemde buna yakın bişey:
ASUS P5LD2 SE
P4 3.0
2,5 gb ddr2 667
ati radeon x1300 256mb-128bit
Benimde işlemci normal kullanımda ortalama %1-%5 arası değişiyor.Tarayıcıyı açtığınız an tavan yapması normal, tabi geri düşüyorsa. Ama anlık değilde sürekliyse bu gezindiğiniz siteyle alakalı da olabilir.Örneğin Chip'teyken benim işlemci 30-60 arasında geziniyor.Sitedeki flash oranı önemli bu konuda.
recep bey arkadaşın dediği anlık bir olay eski p3 sistemlerdede aynısı oluyor. güncel şöyle baba yiğit intel core2 duo yada amdnin ilk çıkan athlon 3200 olan sistemlerinde bi denesin bakalım oynayacakmı işlemci yerinden oynamayacaktır çünkü elindeki işlemci tabir' i caizse hurda bi halta yaramaz sadece xp için ideal bir işlemci. ama anlık cpu kullanımının birde % 100 yada % 65 olması bişey ifade etmez önemli olan performansıdır. performansta sıkıntı yoksa makina eski mmx sistemlerdeki gibi takılıp 5 dk çay molası verdirtmiyorsa hiç bir sorun yoktur. tamamen sizin paranoya olmanızdan başka bir durum değil benim için bu olay.