Arkadaşlar elimde hp compax nx 9010 laptop var . işlemcisi 2.4 ghz iki adet 256 ddr rami var . harddisk 40 gb . ama genelde işlemci % 100 yaklaşık seyrediyo bi program açmamı fırsat bilip hemen yükseliyo ram 300 lerde sakin sakin bekliyo ve normal zamanlarda cpu 10 larda 20 lerde 9 lar da .. ne yaparımda bu ikisi arasında denge kurarım . antivirüsü antivir...
cpu % 100 sorunu
Görev Yöneticisinin İşlemler bölümünden işlemciyi o kadar meşgul eden şey ne onu bulup bize söylersen (hep aynı uygulama işlemciyi sonuna kadar kullanıyorsa..) bunun çözümü farklıdır, yardımcı olmaya çalışırız. Eğer her açtığın program işlemciyi sonuna kadar kullanıyor diyorsan bunun çözümü bambaşkadır. Tam olarak aydınlatırsan bizi daha fazla yardımımız dokunur.<
svchost.exe yi kontrol et. genelde bu dosya sebep olur.
Bence temiz bir Windows kurulumu yapın ve rem ilave edin.
ram ekleme olayı bambaşka çünki ram 350 yi görmeden işlemci 100 ü buluyo ve herhengibir işlem gerçekleştirmem yeterli anında işlemci 100 buluyo ..
İşlemci kullanımı yüzde yüzlere ulaştığı zaman işlemciyi sömüren şeyin ne olduğuna baktınız mı işlemlerden?<
sanırım format gerekecek .. herhengibir uygulama açınca oluyo işlemlere baktım ama hiç dikkat etmedim diğerlerine bakıcam
sanırım format gerekecek .. herhengibir uygulama açınca oluyo işlemlere baktım ama hiç dikkat etmedim diğerlerine bakıFormatlık işin yokkardeş sen bir program açmaya çalıştığında zaten pc işlemcisi %100 ü gösteriri bu kanaladn işlem yapıldığını gösterir. Format için işlemci durup durukende işlem yaparsa gerek.
1. asla Ram %100 olmaz çünkü snal bellek boyutuna ulaşacak kadar bir tek dosya açılımı yok henüz.
2. işlemcinin %100 olması sisitemin kasıldığı ve işlemcinin yorulduğu anlamaına gelmez helede bu şekilde
3. yukarda yazılanlardan soruyu okuyanlara alkış derken okaumadan cevap verenlere yazıklar olsun çünkü sen program çalıştırdığımda demişsin
svchost.exe yi kontrol et. genelde bu dosya sebep olur.yazdığın dosya işletim sisiteminin sürekliliğini sağlayyan bir dosya bunu sonlandıramaz ayrıca buna bir virüs bulaşmış olsa dahi yapacak bir şey yok tek yapabileceğin virüs koruyucu kullanmak.Ayrıca sisitem boşaltımını göstern program etlentisini bukadar kolay bir yolla anlatmak yerine birde arızayı nasıl giderebileceğini göstersen daha net bir cevap olurdu.
sanırım format gerekecek .. herhengibir uygulama açınca oluyo işlemlere baktım ama hiç dikkat etmedim diğerlerine bakıEğer format atmaya eğilimim var ve istiyorum diyorsan yapabileceğimiz birşey yok ancak ben bunu format atmadan halletmek istiyorum diyorsan şunları yapmanı istiyorum senden. Dikkat etmedim falan diyorsun. Bende sana diyorum ki... Herhangi bir program çalıştır daha sonra işlemlere gir ve CPU'ya göre sırala de ve en fazla CPU kullanan en üstte olacak şekilde bir görüntü alıp buraya koy. Ardından o programı kapatıp başka bir program çalıştır ve yine aynı şeyleri yapıp onunda resmini koy. Eğer bunları yapmaktansa format atmak daha kolay geliyor dersen formatı kendin halledersin herhalde.
Biz Türk milleti olarak kolaya kaçmaya alışmışız. Bilgisayarla takılırken bir anlık bilgisayar mı yavaşlaması mı oldu? Sorun neyden kaynaklanıyor diye bakmayız. Yeniden başlat geçer!
Bilgisayarın genel performasında yavaşlama mı var, bir problem mi yaşıyoruz. Nasıl çözeriz uğraşmaya gerek yok at formatı gitsin!
Bu konulara cevap yazıp yardımcı olmaya çalışan insanları anlıyorum. Bir bakıma teşekkürde ediyorum yardımcı olmaya çalıştıkları için. Ancak yorumları okumadan, hatta sorunun ne olduğunu bile tam olarak anlamadan "Temiz bir kurulum yap!" Bu kadar kolay mı arkadaşlar çözüme ulaşmak. Bugün yarın tekrar aynı sorunu yaşadığında ne olacak? Yine mi format? Yapıcı yorumlar yaparsak sevinirim arkadaşlar. Format son çare olmalı..
evet doğrusun şistem boşaltma işlemi cpu yu yüzde 85 - 90 dolaylarında meşgul ediyo ... nasıl bi çözüm üretebiiriz..
Benim bildiğim sistem boşta olarak görünen ve yüzde 80-90 larda olan şey aslında işlemcinin o kadarını kullanıyor anlamına gelmiyor. Bir kaç tane program açarsan, oradaki oranın düştüğünü göreceksin. (sanırım bu olay XP'de oluyordu. Win7'de böyle birşey yok. Hangi işletim sistemini kullanıyorsun?)
Ayrıca Ram'in çok düşük.Sana Ram ekle diye bir çözüm sunmayacağım merak etme. (işe yarar ancak kısa zamanlı bir çözüm üretmek lazım.) çalıştır'a gir ve msconfig yaz. Çıkan pencerenin en sağ sekmesinde Başlangıç yazar. Oraya gir ve devamlı kullanmadığın gereksizlerin yanındaki tiki kaldır. Eğer bu konuda bir fikrim yok dersen söyle yardımcı olurum. Ayrıca ram'in yetersiz olduğu için çok fazla programı bir arada kullanma. Elinde ki bu ve buna göre hareket etmek zorundasın ne yazık ki. -Bu arada işletim sistemin XP olarak varsayıyorum. Yoksa 512 ram ile Vista ya da Win 7 kullanıyorsan bu kadar yazıyı boşuna yazmış oluruz =)
*** Son olarak virüs yok dedin. Bende onu hiç konuya dahil etmedim. Ancak bu anlattıklarım sorununu çözmezse Güvenli kipte bilgisayarı başlatarak virüs ve casus yazılımları bulan programlarla tarama yapmanı öneririm. Ayrıca bu sorunu başta yaşamadığını varsayıyorum. Sorunu yaşamaya başladığın zamana kadar yüklemiş olduğun driver ve programları kaldırıp tekrar denersen problem çözülür diye umuyorum.
Driver'ları kaldırdıktan sonra güvenilir yerlerden yeni ve en güncel driverlerı indirip kur dememe gerek yok herhalde :) Bu arada programları kaldırırken revo uninstaller programını kullanırsan daha iyi olur.
anladım mscongif olayını biliyorum ccleaner ile hallettim onları gereksiz progarmları da tutumuyorum sanırım omazsa tekrar format atarım .işletim sistemi xp ram yüksek olsa win 7 atcaktım . bakalım umarım işe yarar :)