Öncelikle sistemim:
Intel Core2Duo 2.93 Ghz
3 GB Ram 800 MHz (2+1)
Ati HD4770 512 MB 128 bit
Windows XP Professional SP3
1- Yukarıda belirttiğim gibi işlemcim 2.93 Ghz olmasına rağmen CPU-Z ve diğer programlar+bilgisayar başlangıcındaki bios ekranında 2.66 Ghz diyor.
a) Bunun nedeni nedir?
b) 2.93 ghz e nasıl çıkarabilirim?
c) Anladığım kadarıyla bu işlemcinin 2 farklı ısı koruma teknolojisi var. Thermal Monitor ve E1c mi öle birşey. O E1c zımbırtısı açıkken bilgisayar boşta 1600 Mhz te çalışıyor. Ama kapattığımda 2.66 Ghz e çıktı. Thermal monitor özelliğinide biostan kapatırsan 2.93 Ghz e çıkar mı? Kasam çok büyük ve ekran kartının fanı dahil olmak üzere 5 tane fanım var.(önde 2 arkada 1, işlemci fanı, ekran kartı fanı) O yüzden ısınma problemi yaşayacağımı sanmıyorum. 2.93 Ghz de çalışmasını istiyorum işlemcinin.
2- CPU-Z ye göre yük altında RAM lerim çıldırabiliyor. Örnek:
Gördüğünüz gibi toplam ram 15 GB gösteriyor. Ram slotlarında ise:
Böyle saçmalıklar yapıyor. Bazen ikisi birden uçuyor, PC2-32000 2000 Mhz yazabiliyor.
a) Bunun sebebi nedir?
b) Bilgisayarı başlatırkenki bios ekranında "Memory Runs at Flex Mode" yazısının bunla bir alakası var mı?(Yok diye biliyorum ama olabilir mi)
c) Bu durum ramlarime zarar verir mi?
d) DRAM Frequency neden 400 MHz? Benim ramlarim 800 MHz???
3- CPUID Hardware Monitor Pro adlı program donanım sıcaklıklarını şöyle gösteriyor:
Anakartım GIGABYTE. Anakartla gelen EasyTune adlı programda ise sıcaklıklar şöyle gösteriliyor:
Farkettiyseniz System sekmesinde sıcaklık 100 derece olarak gösterilmiş. Bu ne manaya geliyor? Bu arada Speedfan adlı program bende çalışmıyor, Program açılırken (donanımları tararken) bilgisayar donuyor ve hiçbirşey yapılamıyor resetten başka.
a) Benim bilgisayarımdaki bütün parçaların sıcaklıklarını gösteren program tavsiye edebilir misiniz?
b) Ayrıca EasyTune 6 dışında GIGABYTE anakartlara overclock yapabileceğim bir program yok mu?
NOT: Bütün bu değerler 3 saatlik Spiderman Web of Shadows Yüksek kalite + 1920*1080 çözünürlükte oyun oynadıktan sonra ortaya çıkmıştır.