arkadaşlar sistemimi söyliyim önce:
p4 630
asus p5ld-2 anakart
fell hurricane 460w kasa
sapphire x550 ddr2 ekrankartı
şimdi konuya giriyim:dün işlemci ve fanı yerinden çıkardı ve tekrar taktımş.biosta cpu sıcaklığı 60 derece civarlarıdaydı.bugün ise 53 falan acaba bir sorun çıkarırmı?
2.sorum:işlemcimin 64 bit olup olmadığını nerden anlayabilirim?
3.ise bu sistemle nasıl bir overclock yapabilirim(maliyet min.olacak şekilde)
cpum 60 derece
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.Arkadaşım benim pc de 65 derece oluyo yüklüyken bu intelin genel sorunu.Eğer sistemin 53 dereceyse sorun çıkarmaz.2. sorunun cewabını bende bilmiyorum.Sistemine su soğutmayla overclock yapabilirsin.
ilgilendiğin için teşekkürler
yalnız benim işlemci fanı 2600 de çalışıyor,normali 3800 deilmi
kolay gelsin
desert_eagle88ilgilendiğin için teşekkürlerİşlemcine "termik macun" sür soğutmaya çok ekisi oluyor.
yalnız benim işlemci fanı 2600 de çalışıyor,normali 3800 deilmi
kolayMesela ben eski makineye sürmüstüm bilgisayar acayip hızlandı. ve işlemci sıcaklığında önemli bir düşün yaşandı.
Ayrıca makinenin anakartın asus p5ld-2 olduğuna göre sen LGA 775 bir işlemci kullanıyorsun demek zaten bu işlemciler hepsi 64 bittir. Yada everest home edition diye bir program var bunla makinenin içindeki tüm parçaları ayrıntılarına kadar görebilirsin.
Yada kasayı açfanı çıkar işlemcinin üstündeki yazıya bak bak bu kadar kolay
Son Düzenleme: kitaro ~ 22 Şubat 2006 17:22
CPU-z diye bir yazılım var orada aradığın işlemci bilgileri mevcut
Overclock için çok iyi soğutmaya ihtiyaç var.
İyi bir fan sistemi ile asit bir overclock yapılır ama daha yükseği için su soğutma şart.
ya recep abi benimki 45-50 nin üzerine çıkmıyor.hiçbi zaman da çıkmadı.hem eski celeron işlemcim hem de şimdiki p4 işlemcim.uzun süre cpu yu %100 le kullandığım da oluyor.ama banamısın demedi şimdiye kadar.:D
valla benimde p4 2,4 var 478 pin oc ile 2,6 ya getirdim hiç 45 derecenin üstünde görmedim
Termal macunun ve iyi bir soğutmanın önemi işte...
arkadaş cpu sıcaklığı 95 dreceye kadar bile gelse birşey olmaz çünkü işlemciler 105 derceden sonra artık Allah la başbaşa kalıyorlar 95 ten sonrasına korkun aşağısına bir şey olmaz
bende amd 3200 venice
asus a8n5x board aopen 300w kasa var ve (güç kaynağı-işlemci fanı hariç) tek fan var kasada..işlemci sıcaklığı 45'ten başlıo 65-68e kadar çıkıo..bu arada şu an pc garanti kapsamında yani kasada bi etiket var ve kasayı açtığım zaman garanti gümlemiş olcakk..bi fan daha mı taktırsam yoksa güç kaynağını mı değiştirsem..çünkü işlemciş ısındımı fan daha hızlı çalışıo ve zırıltı yapıo!!