Crc, MD5 Checksum Değerlei ile Kopya Dosya Bulma

murteddd
29-09-2010, 16:30   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
19 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2008

Merhaba,
İnternetten sık sık dosya indirme alışkanlığı olanlar zaman zaman aynı dosyaları da birden fazla indirler. Birden fazla kopyası olan dosyaları isim, boyut, içerik, Crc, MD5 gibi checksum değerlerine göre kıyaslayıp kopya dosyaları bulan ve kolayca silmenizi sağlayan bir ton program var. Easy Duplicate Finder isimli program benim işimi fazlasıyla görüyor.

Yalnız zaman zaman harici disk ya da pcnin hard diskinde değil de dvdlerde sakladığım dosyaların da aynısını sonradan indirdiğim oluyor. Kullandığım medya katalog yazılımı her ne kadar kısmen yardımcı olsa da hele ki küçük boyutlu dosyalarda tutup da aynısı var mı diye kontrol etmek hem vakit kaybı hem de çok can sıkıcı oluyor. Tutup dvdleri teker teker koyup Duplicate Finder tarzı programlara dvddekinin kopyasını hard diskten silmek de çok pratik bir çözüm değil.

Özetle, acaba pcde ya da harici bir diskte değil de Dvdlerde depoladığım dosyalarının Crc, MD5 checksum değerlerini kaydedip bir veritabanı oluşturan ve Dvdlere ihtiyaç duymadan internetten indirdiğim dosyaların değerleri ile bunları karşılaştırıp kopya dosyaları bulabilen ücretsiz bir program tavsiye edebilir misiniz?

Ederseniz çok makbule geçer. Bu işi yapabilen Where is it isimli bir medya katalog programı var ama maalesef ücretli.