creative 5800--t6060 ve logitech x530

fabel
12-04-2007, 21:38   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj

arkadaslar creative T6060--5800 ve x530 . Bu üç modelden birini almayı dusunuyorum... Fakat x530 u eledım nıye dersenız aux-in girisı yok ve kumandasız.. Muzık dınlemenız ıcın ılla pc nın acık olması gerekır..

Sımdı t6060 ve 5800 arasında karar veremıyorum. Fıyat olarak cok az fark var. Dısardan gozuken uydu hoparlördekı dızayn farkı... Her ıkısınıde deneyen bılen fıkrı olan arkadaslar olursa mınnettar kalıcam... tesekkurler...

erkanc
12-04-2007, 22:39   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,213 mesaj

fiyat olarak az fark varsa t6060 alabilirsin ses kartında iyi bir ses kartıysa yergök inlesin

fabel
13-04-2007, 00:11   |  #3  
OP Taze Üye
5 mesaj

tesekkurler.. sız bu urunu kullandınızmı? Bırde ses kartı olarak(makul fıyatlı) ne tavsıye edersınız?

erkanc
13-04-2007, 00:25   |  #4  
Yıllanmış Üye
3,213 mesaj

creative derdim ama vistada drivers sorunu var xfi için sürücüler mevcut ama oda baya tuzlu parası audgy serisi içinsürücüler ne alemde bilmiyorum bu yüzden şu ses kartını al demem doğru değil sana orası sana kalmış

benersince
13-04-2007, 08:45   |  #5  
Yıllanmış Üye
2,283 mesaj

logiteck in ceativenin karşısında üstünlügü tartışılmaz birde logitec te ff2 denilen bir sistemle donatılmış bu sistem sayesinde maksumum seste bile ses dagılmasının önüne geçilmiştir .... üstelik birde görünüş ve dizayn açısın dan da bir üstünlügü var ....ayrıca bu sistem herhangi bir draver yada uyumsuzluk yaşayacagını sanmıyorum
dez avantajı kumandası yok
birde aux girişi seçim senin

benersince
13-04-2007, 08:48   |  #6  
Yıllanmış Üye
2,283 mesaj

ya pardon arkadaşım bahsini rttigim 5.1 logitec 5800 dür fiyatı 165 ile 180 arasında

Borga-x
13-04-2007, 09:21   |  #7  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

Bence Creative X-fi ses kartı almalısın.Çünkü Audiogy ses kartına Creative şu anda driver yazmıcanı açıkladı. 5+1 deneyimini en iyi şekilde X-fi de yaşarsın. Alacağın 5+1 için en önemli desteğin S/pdıf girişinin olması. Eğer bu girişi destekleyen bir ses sistemi alırsan. Bilgisayarın arkasına 3 kablo yerıne tek kablo ile daha yüksek başarımlı 5+1 deneyimi sunar. S/PDIF girişi Digital bir giriştir ve her ses sisteminde yoktur. Buna dikkat et.

Son Düzenleme: Borga-x ~ 13 Nisan 2007 09:21
fabel
13-04-2007, 14:00   |  #8  
OP Taze Üye
5 mesaj
benersince
logiteck in ceativenin karşısında üstünlügü tartışılmaz birde logitec te ff2 denilen bir sistemle donatılmış bu sistem sayesinde maksumum seste bile ses dagılmasının önüne geçilmiştir .... üstelik birde görünüş ve dizayn açısın dan da bir üstünlügü var ....ayrıca bu sistem herhangi bir draver yada uyumsuzluk yaşayacagını sanmıyorum
dez avantajı kumandası yok
birde aux girişi seçim
tesekkur ederım. aux gırısı benım ıcın onemlı eger logide olsaydı tereddut etmezdım. Su sebepten ; evde muzık sıstemım yok. Daha sonra amfili bır sıstem toparlamak ıstedıgımden mını ,mıdı set tarzı bısey almıyorum. Her muzık dınlemek ıstedıgımde pc acmak ıstemıyorum. Aux ile mp3playerdan ıstedıgım an muzık dınleme ozgurlugunu sunuyor.   aux olayını loginin koymaması sasırtıcı. Bılmıyorum bana hak verırmısınız. Mesela gece olmus ve hafıf bır muzık dınlıceksınız ensturmantal veya klasık. malum sesıde acamıcaksınız sımdı bu  durumda pc ın fan gurultusu bu ortamı bozacaktır...
@ Borga-x; spdf olan sıstemler hangılerı bıraz bıldı verırmısın . Ve tabı fıyat aralıkları... tesekkurler...

Son Düzenleme: fabel ~ 13 Nisan 2007 14:02
Borga-x
13-04-2007, 14:23   |  #9  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

S/pdif (Dijital Coaxial)5+1 için verilen sinyallerin digital olarak çevrilerek yüksek tanımlı ses frekanslarının tek bir kablo ile iletilmesi diyebiliriz. Böyşece kablo karmaşasından kurtulursun. Digital olan ses frekansını duymak için ses analoga çevrilir. Amfiye geldiğinde ses bu şekilde iletilir. yük ses kartındadır.

Ama s/pdif girişi kullanırsan digital olan ses bir işlemden geçmeden orjinal frekansıyla amfiye aktarılarak duyulur. Burda ise yük amfidedir.Gerçi sen Aux girişini ne için kullanacağını yazmışsın.

Ses sistemine örnek olarak Logitech z 5500 verilebilir. Tabi fiyatları da ona göre pahalıdır. Ama böyle bir şeyle müzk keyfini düşünemiyorum bile.

buda fiyat konusunda ufak bir bilgi sahbibi olabilirsin.

Son Düzenleme: Borga-x ~ 13 Nisan 2007 14:30
benersince
13-04-2007, 14:41   |  #10  
Yıllanmış Üye
2,283 mesaj

düşündügün fiyatı yazabilirmisin daha iyi yardımcı oluruz

fabel
13-04-2007, 17:45   |  #11  
OP Taze Üye
5 mesaj
Borga-x
S/pdif (Dijital Coaxial)5+1 için verilen sinyallerin digital olarak çevrilerek yüksek tanımlı ses frekanslarının tek bir kablo ile iletilmesi diyebiliriz. Böyşece kablo karmaşasından kurtulursun. Digital olan ses frekansını duymak için ses analoga çevrilir. Amfiye geldiğinde ses bu şekilde iletilir. yük ses kartındadır.

Ama s/pdif girişi kullanırsan digital olan ses bir işlemden geçmeden orjinal frekansıyla amfiye aktarılarak duyulur. Burda ise yük amfidedir.Gerçi sen Aux girişini ne için kullanacağını yazmışsın.

Ses sistemine örnek olarak Logitech z 5500 verilebilir. Tabi fiyatları da ona göre pahalıdır. Ama böyle bir şeyle müzk keyfini düşünemiyorum bile.

verdıgın bılgıler ıcın tesekkur ederım... z5500 un ses konusundakı beklentılerı karsılayacagı suphesız gorunuyor. Su anda ayırabılecegım rakam max 200 ytl. Sonucta bu rakama gore bende beklentımı cok ustte tutmuyorum. Fakat ayırdıgım rakama gore en ıyısını almaya calıcam... Daha once belırttıgım gıbı creative t6060 ve 5800 uzerinde duruyorum. Bu marka ve(ya) urunlerı kullanan arkadaslarımın yorumlarını beklıyorum...

Inspire T6060 5.1 sistemi oturma odanızda DVD oynatıcınıza veya PC’nize bağlayarak film ve oyunların keyfini sürebilirsiniz. Dört adet 8W RMS gücünde uydu hoparlöre sahip sistemin merkez uydusu 18W RMS, subwoofer ise 22 W RMS gücünde. Toplam 72W RMS hoparlör gücüne sahip sistem T-serisi tweeterlara sahip. Bu tweeterlar ile orta seviye de tizlerin başarızı artırılıyor. Ayrıca kullanılan ahşap subwooferdan da orta ses seviyesinde yüksek ve derin bass sesler alabiliyoruz ama yüksek ses seviyelerinde seslerde çatlamalar ve bozulmalar oluşuyor. Ahşap subwoofera sahip sistem, filmlerde ve oyunlarda iyi performans sergilerken iş müziğe geldiğinde aynı başarısını sürdüremiyor.
Ürünün tasarımı da standart hoparlör tasarımlarından sıyrılarak şık ünvanı kazanmayı hak ediyor.  Uyduları, ufak ayaklıkları kullanarak masaüstünde konumlandırabileceğiniz gibi dilerseniz duvara yatay veya dikey şekilde monte edebiliyorsunuz. Kablolu uzaktan kumanda da ses ve bass seviyelerini ayarlayabileceğiniz tekerlekler dışında kulaklık çıkışı ve Aux-in girişi bulunuyor. Arka uydular 4 metre ön uydular ise 2 metre kabloya sahip. Bazı durumlarda 2 metrelik ön uydu kabloları yeterli gelmeyebilir.

Artılar Eksiler

+ Şık tasarım

+ Film ve oyunlarda iyi performans

+ Kablolu uzaktan kumanda

- Yüksek ses seviyelerinde çatlama ve bozulma

- Orta kalitede müzik performansı

- Ön uydu kabloları yetersiz

****Bu yorum ıcın fıkırlerınız nedır?****

Son Düzenleme: fabel ~ 13 Nisan 2007 18:21
fabel
13-04-2007, 18:30   |  #12  
OP Taze Üye
5 mesaj

Yeni bi audigy es ses kartı almıştım. Elimdeki desktop speakerlar yetmiyodu haliyle ve bi 5.1 sistem almaya karar verdim. Ankara'da Altec lansing bi sistem almak için ... Bilgisayar'a gittim. Elemanların elinde Altec Lansing kalmamış yerine inspire 5200 alacakdım ama adamlar bu ürünü yeri dibine batırıp bana Philips A2.610 5.1 sistemi önerdiler. A2.610 hakkında internette bi çok yerde olumlu yorumlar okumuştum ve almaya karar verdim. Evde speakerı bayaa bi test ettim ve ne basları nede tizleri yeterli bulabildim. Subwooferının sesi çok boğuk ve tek kelimeyle sığ geldi ve hemen ertesi gün güvendiğim birisinin "Altec LANSING yada LOGITECH" alacaksın tavsiyesi üzerine speakerı logitech z-640 modeliyle değiştirdim. Bu ürün dış görünüş itibariyle çok kaliteli duruyordu. 70 WATT RMS gücündeydiki ne creative ne de philips bu kadar güçlü değildi. Aletin subwooferı manyakdı. Evde duvarları titretiyodu amma velakin bizim alt kattaki yaşlı teyzenin bastonuda manyakdı. Subwoofera eşlik eden alt kattan gelen "tak tak tak" sesleri beni epey bi tırsıttıki sesi pek açamaz oldum. Ne yaparsam yapayım subwooferın sesini sıfıra indiremiyodum. Ancak speakerın orta ve yüksek frekans duyarlılığı da çok düşüktü ve hal böyle oluncada filmlerde Dolby Digital'in farkına iyice varılamıyodu.
Neyse "bu defa değiştirmezler herhalde" diye düşünüp ikinci defa gittim değişmek için adam ilk önce ters çıktı olmaz dedi. Yalvar yakar üstüne bir printer ve microsoft klavye mouse kit almam karşılığında fit oldu ve başından beri istediğim creative inspire 5200'ü verebildi.
Sonuç olarak gördümkü adam başta creative'ı kötülemeseymiş bu kadar git gel olmayacakmış. Speaker Dolby Digitali en iyi şekilde yaşatan yüksek orta ve düşük frekans dengesi çok iyi olan bi alet. Logitech kullanılan malzeme kalitesi olarak daha üstündü fakat Dolby'den bi b.k anlamıyordunuz. Tizler ve orta frekans tek kelimeyle berbattı. Sonuç olarak bu üç speaker arasında en beğendiğim INSPIRE 5200 oldu. Bu kadar deneyimin sonunda benden yeni speaker alacaklara bi kaç tavsiye,
1- RMS power herşey demek değildir. Eğer apartman dairesinde dinleyecekseniz fazla düşük olmamak kaydıyla düşük güçlü speaker almanızda fayda var. Sonuçda bu speakerlarla stadyumda konser vermeyeceksiniz. Böylelikle sesin tam tadına varmak için sesi çok açmak zorunda kalmazsınız.
2- Yüksek seviyelerde bassların çatlaması vb..'de herşey demek değildir. Altec'in bir çok speakerıda sesi en sona açtığınızda böğürmeye başlar ancak dinlenilebilirin çok üstünde seslerde bile üstün kalitede ve yüksek çözünürlüklü(?) ses verir.
3- Başka tavsiye bulamadım şimdilik.

*** Buda baska bır yorum arkadaslar*** ufak caplı bır anket olcak ama hem benım ıcın hemde bu durumu yasayan arkadaslar ıcın faydalı olacagına ınanıyorum...

Dusuncelerınızı beklıyorum...

Son Düzenleme: fabel ~ 13 Nisan 2007 18:32
serif83
24-04-2007, 14:17   |  #13  
Taze Üye
4 mesaj
fabel
Borga-x

verdıgın bılgıler ıcın tesekkur ederım... z5500 un ses konusundakı beklentılerı karsılayacagı suphesız gorunuyor. Su anda ayırabılecegım rakam max 200 ytl. Sonucta bu rakama gore bende beklentımı cok ustte tutmuyorum. Fakat ayırdıgım rakama gore en ıyısını almaya calıcam... Daha once belırttıgım gıbı creative t6060 ve 5800 uzerinde duruyorum. Bu marka ve(ya) urunlerı kullanan arkadaslarımın yorumlarını beklıyorum...

Inspire T6060 5.1 sistemi oturma odanızda DVD oynatıcınıza veya PC’nize bağlayarak film ve oyunların keyfini sürebilirsiniz. Dört adet 8W RMS gücünde uydu hoparlöre sahip sistemin merkez uydusu 18W RMS, subwoofer ise 22 W RMS gücünde. Toplam 72W RMS hoparlör gücüne sahip sistem T-serisi tweeterlara sahip. Bu tweeterlar ile orta seviye de tizlerin başarızı artırılıyor. Ayrıca kullanılan ahşap subwooferdan da orta ses seviyesinde yüksek ve derin bass sesler alabiliyoruz ama yüksek ses seviyelerinde seslerde çatlamalar ve bozulmalar oluşuyor. Ahşap subwoofera sahip sistem, filmlerde ve oyunlarda iyi performans sergilerken iş müziğe geldiğinde aynı başarısını sürdüremiyor.
Ürünün tasarımı da standart hoparlör tasarımlarından sıyrılarak şık ünvanı kazanmayı hak ediyor.  Uyduları, ufak ayaklıkları kullanarak masaüstünde konumlandırabileceğiniz gibi dilerseniz duvara yatay veya dikey şekilde monte edebiliyorsunuz. Kablolu uzaktan kumanda da ses ve bass seviyelerini ayarlayabileceğiniz tekerlekler dışında kulaklık çıkışı ve Aux-in girişi bulunuyor. Arka uydular 4 metre ön uydular ise 2 metre kabloya sahip. Bazı durumlarda 2 metrelik ön uydu kabloları yeterli gelmeyebilir.

Artılar Eksiler

+ Şık tasarım

benersince
24-04-2007, 14:24   |  #14  
Yıllanmış Üye
2,283 mesaj

sana bunu önerebilirim logitech  x540  yanlız aux girişi yok bilesin fiyat olrak ekonomiktir 160 ytl civarında

benersince
24-04-2007, 14:37   |  #15  
Yıllanmış Üye
2,283 mesaj

sana verilen philips 5.1 bumuydu

alicatak
29-04-2007, 22:45   |  #16  
Taze Üye
2 mesaj
fabel
Borga-x

Artılar Eksiler

+ Şık tasarım

alicatak
29-04-2007, 22:46   |  #17  
Taze Üye
2 mesaj
Borga-x

ugur90
10-05-2007, 22:04   |  #18  
Yıllanmış Üye
137 mesaj

herturlu creative derim ozelliklede t6060 bende o modeli kullanıorm ve arkadasımdada x530 var ama benmki daa saglam hele bide odaya duzgun yerlestirip(koselere monte edersen) ve bi ses kartıyla (bende creative sb audigy value var) bam güm inletirsin evi walla ;)

metaboy
22-10-2007, 13:22   |  #19  
Taze Üye
2 mesaj

arkadaslar bende CREATİVE INSPIRE P5800 5+1
detaylı bilgi (((()))
ve LOGİTECH  X-540 5+1 detaylı bilgi ((( http://www.mavibilgisayar.com/ye ... etayliBilgi&No=4794 )))
arasında cok kararsız kaldım eksi artı yonlerini ve tercihlerinizi yazarsanız sevinirim tesekkurler

metaboy
03-11-2007, 13:50   |  #20  
Taze Üye
2 mesaj

saolun.

jeomania
06-11-2007, 22:02   |  #21  
Yıllanmış Üye
1,251 mesaj

CREATİVE INSPIRE P5800 LOGİTECH X-540
creative t6060 bu ikisinden daha iyi

benersince
11-11-2007, 19:07   |  #22  
Yıllanmış Üye
2,283 mesaj

jeo bence  x 540 daha iyi diye düşünüyorum ama sub  olayında cerative x 540 a göre daha performanslı

jeomania
14-11-2007, 02:59   |  #23  
Yıllanmış Üye
1,251 mesaj

ersincim bende logitechi iyi sanırdım ama bu modeli deneme imkanım oldu pek beğenmedim açıkcası..

logitech gitsin klavye üretsin bence.. yada z5500 üretsin :)