Creative inspire 4+1 ses sistemi kumanda sorunu

ogzcns
10-04-2008, 13:53   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj

Merhaba arkadaşlar birşey sormak istiyorum belki burada bu olay başına gelmiş olanlar ya da hakkında bilgisi olanlar olabilir.

Geçtiğimiz yıllarda bir ses sistemi almıştım creative inspire 4+1 4400, kablolu kumandası vardı aldıktan aylar sonra kumanda   kendiliğinden bozuldu ilk zamanlar elimi kumandaya götürdüğümde ses yükseliyordu ya da alaçıyordu ses sisteminde bazen de kendi kendine yükselip alçalıyordu bir süre böyle devam etti ve sonra bir gün tekrar açtığımda kumandayı açtım fakat müzik çalmıyordu kumanda açık olunca "güüm güüm" tarzında ses sisteminden sesler geliyordu, aldığım yere götürdüm garantisi olduğu için değiştirdiler fakat değiştirdikten tekrar aylar sonra gene aynı sorunlar başladı garantiside bitti, aldığım yere sordum getirin dediler ama her seferinde böyle yapmasından bıktım alıyorlar  bir kaç haftayı geçiyor gelmesi acaba bu kumandaları ayrı satan yerlerde varmıdır? Aldığım yerde ayrı satmıyorlar dediler ama Bilgisayar parçalarının yoğun olduğu yerlerde bu ürünler yan ürün olarak satılabilir mi acaba? Ya da bu kumandayı yaptırabilirim?
Ses sistemini söküp onun yerine iki tane desktop makina ile gelen hoparlör taktım gayet iyi bir şekilde çalışıyorlar..

Ayrıca ben bu ses sistemini kullanırken Desktop makinam vardı ama artık Notebook kullanıyorum, acaba bu söylediğim ses sistemi "3B Sound Blaster Pro uyumlu ses - 16 bit tümleşik" bu ekran kartıyla çalışabilir mi? Yoksa sorun oluşturur mu?
Teşekkürler..

Son Düzenleme: ogzcns ~ 10 Nisan 2008 14:15
seasonoblood
18-04-2008, 14:09   |  #2  
Yeni Üye
49 mesaj

dostum bu bahsettiğin sistemi ekran kartına bağlaman sorun olabilir spdf desteklemiyodur 16 bit diyosun dijital ses wermeyen ses sistemleri genelde ekran kartına uymuyor.bu arada bahsettiğin kumandyı hiç bir yerde bulamazsın.bende de bir adet 4.1 ses sistemi war .tam 10 senelik . ve kumandası bozuldu ben bunu hiç bir yerde bulamadım istanbulun altını üstüne getirdiğim halde yok. creative artık benim modelin yedek parçasını bulundurmuyormuş eski olduğu için artık üretilmiyormuş.benim tavsiyem hala yedek parçası desteklenirken aldığın yerden yedek parça siparişi wer. yapabileceğin başka birşey yok maaalesef.bu arada aynı aleti yaptırmaya kalkarsan hem masraflı olur hemde onu yapamıyorlar kesinlikle kolonlar birbirine karışıyo.dört ayrı hoparlör özelliğini kaybediyor hiç o işe girme derim..saygılar.

Blount
25-04-2008, 02:22   |  #3  
Taze Üye
2 mesaj

Bende 4400 kullanıcısıyım ve benzer sorunu uzun zamandır yaşıyorum.Ancak henüz hazin sonla karşılaşmadım.Ses bazen kendiliğinden yükselip kısılabiliyor.Bu yazınızı okuduktan sonra Creative'in bu modellerinde ortak sorun olabileceği kuşkusu doğdu içimde.Hoparlör konusunda gözü kapalı albileceğim bir markaydı üzüldüm doğrusu.

ogzcns
25-04-2008, 02:28   |  #4  
OP Taze Üye
4 mesaj

ben uzun zamandan beri kullanıyorum bu ürünü fakat 2. sefer bozuluyor önceki araştırmalarıma göre aynı ürünü alan çok fazla kişi bu sorunları yaşamışlar.. Bir daha creative ürünü almayı düşünmüyorum bu yüzden..

ozoxp
13-05-2008, 11:04   |  #5  
ozoxp avatarı
Yıllanmış Üye
127 mesaj

ses kendiliginden yükselip alçalması:
ses kumandasının subwoofer'e baglı oldugu yerin gevşemesinden.Bende de vardı o sorun baglantı yerini sıkılaştırdım sorun çözüldü

halil53
27-06-2008, 15:11   |  #6  
Taze Üye
1 mesaj

ARKADASLAR BENDE İNSPİRE 6060 KULLANİYORUM KABLOLU KUMANDASİ VAR. KUMANDA ZAMANLA KESİNTİ YAPMAYA BASLADİ OYNATİNCA DUZELİYODU BU SIK SIK OLMAYA BASLADİ VE SONUNDA CALİSMAZ OLDU SİSTEMİN ACİLİP KAPANMASİ KUMANDAYA BAĞLİ OLDUĞUNDAN SİSTEMİMİ CALİSTİRAMİYORUM KABLODA SORUN VAR KUMANDA CALİSMİYOR  KİSİM KİSİM YERLERİNDEN ESNETİNCE DUZELİYORDU AMA ARTİK ELEKTİRİK GELİYO AMA SES GELMİYO. FAKAT KESİP EKLEDİM KABLOYU  BU DEFADA BASKA YERDEN SORUNU VAR SANİRİM YENİSİNİ ARİYOM AMA BULAMİYORUM NE EDECEM Bİ AKİL VEREN VARMİ.

BENDE COK GUVENİYODUM AMA BU KUMUNDA SORUNU GENEL SANİRİM COĞU KİSİDE VAR KABLODA HİÇ EZİK BİSİ YOK GİDİYO SES KENDİLİĞİNDEN.

Son Düzenleme: halil53 ~ 27 Haziran 2008 15:13
stratus026
22-07-2008, 16:40   |  #7  
Taze Üye
1 mesaj

arkadaslar aynı creative 4+1 setten bende de var.
benimkisi de kendi kendine ses acıp kısıyor.
kablolu kumandaya dokununca bi müddet ses degisiyor sürekli.
kendine geldiginde ses istediginiz düzeyde ise sanslısınız.
bu serinin genel arızası sanırım.
ben önceleri ses kartından sanıyordum.
pc degisti hala aynı sorun.
cok gıcık bi durum. kumandanın icini acmaya calıstım ama basaramadım. cözüm bulursanız haber verin lütfen.

ogzcns
22-07-2008, 16:44   |  #8  
OP Taze Üye
4 mesaj

Aldığım yere ses sistemini geri verdim 2 ay sonra geri geldi kendi hataları diye sanırım hiç masraf çıkarmadılar bana şu anda sağlam ileri de ne olur bilinmez ama =)

felacat
11-07-2009, 22:26   |  #9  
Taze Üye
3 mesaj

aynı sorunu creative 4400 kullanıcısı olarak bende yaşıyordum,ses açıp kapama uzantısını taşınırken kaybettim,sorunum kalmadı:)))neyse,eğer onu bulabilceğim bi yer bilen warsa lütfen haber versin,yoksa kaldırıp çöpe atıcam sistemi,şimdiden teşekkürler...

dnzugur
04-09-2009, 13:02   |  #10  
Taze Üye
1 mesaj

Merhaba arkadaşlar. bende de creative inspire 4400 4+1 ses sistemi var. kablolu kumanda aynı şekilde sorunlar vermişti. içini açıp kolonya banyosu yaptırdıktan sonra bi süreliğine düzelmişti fakat şimdi yine aynı sorunla karşı karşıyayım. sistemi mavi bilgisayardan almıştım, tamir etsinler diye götürdüm fakat garanti süresi doldu diye servise almadılar. tamir edin parası neyse vereyim dedim, yine kabul etmediler. Şükür sonunda battılar da kurtulduk onlardan :)

Creative yetkili servisleriyle uzun süren mailleşme silsilesinin ardından, sonunda "koyuncu elektronik" stoklarımızda var, 25$+KDV fiyatını öderseniz gönderebiliriz diye bir cevap gönderdi. ben de yaklaşık 45TL olan bu fiyatı ödeyip kumandayı almak yerine, üzerine 30TL daha koyup Logitech X-210 2+1 ses sistemi aldım. kumandayı almak isteyen arkadaşlar varsa;

[email]bilgi@koyuncu.com.tr[/email]

mail adresi ile iletişime geçerek temin edebilirler (hala stoklarında varsa).

star_023
15-09-2010, 11:16   |  #11  
star_023 avatarı
Yıllanmış Üye
115 mesaj

benım de 4+1 bozuldu creatıve, gonderdım abıme ankaraya kendısı tamır ettı gonderdı :) kurtardı benı servıs arama derdınden, ve ses sıstemımın adaptor yandı, bende kasa ıcın powerden ayarlama yaptım 12 voltla ısımı goruyorses sıstemımı  sorunsus kullanıyorum :)

cihan07
21-12-2011, 13:08   |  #12  
Taze Üye
5 mesaj

Arkadaşlar Bende Genius sw-5.1 ses sistemi var ve kablolu kumandası kullanılamaz halde ben kendim bir kumanda tasarlıyabilirmiyim? Olursa nasıl yaparım?

Not:Bana sadece bass ve volume anahtarı olsa yeter

kursad1071
03-01-2013, 23:42   |  #13  
Taze Üye
1 mesaj

dostum öncelikle merhaba. kablolu uzaktankumandalı creative ses sistemlerinde bu arıza çok  sık yaşanıyor. Arıza aslında kumanda üzerindeki potansiyometreden(sesi açıp kapatan dönen zımbırtı) kaynaklanıyor sanırım kullandıkları çok adi bir malzeme. kumandanın orijinalini bulabilirmisin bilmiyorum ama bütün elektronikçilerde potansiyometre satılır. alacağın malzeme 5 ayaklı açma kapamalı potansiyometre aynı büyüklükte olmasa bile eskisinin lehimlerini söküp yenisini lehimlersen gayet güzel çalışır.ben bir süredir bu şekilde kullanıyorum. eğer ihtiyacın olursa yardım ederim şimdiden kolay gelsin.

dastır_dr
15-02-2013, 12:18   |  #14  
Taze Üye
5 mesaj

Arkadaşlar herkese selam.Bendede creative inspire  M4500 var.Uzun süre sorunsuz kullanmıştım fakar geçen gün tüm kaboların bağlandığı subwoofer'ı düşürdüm ve düşürünce ses kotrol kumandasının Jack'ı kırıldı.Herşey çalışıyor fakat kumanda gidik..ya yenisini bulacağım yada kumandanın jackını biyerden bulup bağlantılara bakıp kendim yeni jack'ını bulabilirsem lehimleyeceğim.Kumandasının jakc'ı nı nereden temin edebilirim ?