Merhaba değer'li Chip sakinleri ......
Uzun süredir çözümü bulunamayan yada bulupta söylemeyenler olabilir... Ben bunu size kendi yöntemimle açıklayayım.. Creative sb 5+1 ses kartının windows7'de çalıştırılamaması ve çalıştırılıpta düzgün verim alınamadığını çoğumuz biliriz... Geçen lerde aldığım ses kartı 35 liralık bir kart fazlada ahım şahım değil gibi gözüksede performansı gayet iyi vede şu an Windows 7 ultimate 32bit işletim sisteminde gayet güzel bir şekilde kullanmaktayım.. Kullandığım Logitech x530'un Tüm hoparlörlerden ses alabiliyorum ayrı ayrı hepsini kontrol panelde tek tek sına ma yapıncada hepsinden ses geliyor, ve müzik dinlerken film izlerken hepsinden hepsinden ses alabiliyorum. Özellikle Gta 4 oyununda süper oluyorr :) arkadan polisler kovalarken sadece arka hoparlörlerden ses gelmesi gerçekten tatminkar edici...
Şimdi gelelim bunu nasıl çözebildiğime ...
internette çok araştırdım çok program denedim ama sonuç, Hüsran !
Çünkü üretici firma bu kart için güncel bir program geliştirmemiş..
Sitede var ama uyumsuz ...
Neyse gelelim konumuza..
Bildiğiniz üzere bu kart xp üzerinde çalışıyor sadece...
Bende buna dayanarak diğer kullanmadığım hard diski bilgisayarıma bağladım. Normal kullandığım hard diskimi çıkarttım tabi ... bu bağladığım hard disk'te xp yüklü idi ..
xp yüklü harddiski bağladım sistemi başlattım ve sistem kartı gördü :)
Normalde win7'de kart gözükmüyordu aygıt yöneticisinde bile :))
sonra xp yüklü harddiski çıkartıp kendi kullandığım win7 yüklü harddiskimi bağlayıp sistemi açtım...
Direk Aygıt yöneticisine girdim ve sonuç olumluydu :) Çünkü aygıt yöneticisinde ses kartım tanıtılmamış olarak gözüküyordu :)) Ve bende hemen sağ tık güncelle yapıp '' Sürücü yazılımı için bilg tara'' seçeneğine tıklayıp ses kartımın yanında gelen cd'yi dvd sürücüye yerleştirdim :)
Ve Güncelleme yapıp driver yüklendikten sonraki sonuç gayet olumlu :))
şimdide gelelim hoparlör ayarlarına...
Adım 1 denetim masasından ''SES'' e giriyoruz..
açılan pencereden SB 5.1 VX 'i seçiyoruz .. Tıpkı resimdeki gibi ve ardından Yapılandır'a tıklıyoruz.
Sonra Karşımıza Şöyle bir pencere geliyor:
Oradan 5.1 Surround seçtikten sonra ister Sına'ya tıklayın isterseniz kendiniz hoparlörlerinizi tek tek test edin ve ardından İleri'yi tıklatın..
Ve alttaki resimlerdeki kutucuklarıda aynı gösterdiğim şekilde işaretleyin..
Ve sonu tıklıyoruz :))
Şimdi sırada Denetim masasında yer alan AUDİO CONTROL PANEL var ...
Yine dediğim gibi verdiğim resimdeki gibi ben hangi seçenekleri seçmişsem hangi kutucukları tıklatmışsam ayarları nasıl yapmışsam sizde aynı öyle yapın..
Tüm göstermiş olduğum gibi ayarlamaları yaptıktan sonra Close tıklayıp programı kapatıyoruz.. :)
Ve artık ses sistemimiz hazır ... :)
Ses'te hiçbir hışırtı cızırtı bilmem neyin yok gayet güzel...
Anakartımın HD ses kartından bile daha iyi verim aldım şahsen çünkü bass ve tizler hiç bozulmuyor son seste bile birde üstüne bass daha tok ve tizler daha canlı oldu buda beni mutlu etti tabi..
Bu arada yanlışlık olmasın bahsettiğim ses kartı BU
Umarım yapamayanlar için bu bilgi yararlı olur çünkü genelleme yapacak olursak %99 bu sorunu kimse çözememişti .. Ben böyle çözdüm ve umarım diğer arkadaşlarada yardımım dokunur bu açmış olduğum konu ile...
Saygılarımla, Herkese iyi Akşamlar...